Темпомат
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Темпомат
Колеги,
работата на темпомата има ли връзка с термостата и това колк ое загряла колата? Прави ми впечатление, че като дигне градусите темпомата работи без проблеми, а като е студена копчетата не отговарят, а лампата свети?
работата на темпомата има ли връзка с термостата и това колк ое загряла колата? Прави ми впечатление, че като дигне градусите темпомата работи без проблеми, а като е студена копчетата не отговарят, а лампата свети?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Темпомат
Да не я караш бавничко докат е студена ( и тогава си пробвал ) щот под някаква минимална скорост не тръгва пущината , при мен е 45км/ч .
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
vladobate написа:Да не я караш бавничко докат е студена ( и тогава си пробвал ) щот под някаква минимална скорост не тръгва пущината , при мен е 45км/ч .
По мои наблюдения минималната скорост е 40км/ч (не че е кой знае каква разликата).
Но все пак нека колегата да я засили по дълъг булевард или извънградски път и да опита да го включи.

По околовръстното го пробвам, с 80 км/ч и като е по студена не ми включва темпомата, а като мине първата черта на температурата работи.. еба ли го. Може и от помпата да е.
- IceFire
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
- Мечтае да кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
Като си говорим за темпомата, забелязал съм, че при мойта 740Д автоматик; ако държа дадена скорост с натиснат педал на газта харчи определено количество л/100; ако в този момент пусна темпомата и оставя педала на газта на споойствие разхода пада веднага.
Защо?
Защо?
Много е чувствителен педала на газта и не можеш да го контролираш така добре както електронно си го прави компа . Пък и пробвай с така натиснат педал в някво положение да поддържаш дадена скорост и след това мъничко едва доловимо отпусни същия , ще видиш как пада пак разхода пък тя колата продължава да се движи със същата скорост. А колкото до темата да не би да има няква софтуерна защита и при недобре загрял двигател да не позволява на темпомата да сработва .
Това ми е и на мен мисълта. При незагрял мотор може би не работи темпомата, за да не форсира ако се наложи на студен мотор.
И на двата ми ТДС-а единия автомат не го прави тоя номер със сигурност даже тая вечер единия е пробван прясно
. Само дет става на въпрос за Е34 . Това като инфо за проблема с конкретния мотор . Нещо ми се не връзва тва с форсирането , темпомата не е за форсиране , просто си поддържа скорост то ако беше така самия комп нямаше да дава възможност за добър вървеж и на къв да е режим щот кат натиснеш педала на газта до дупка кво като не си на темпомат.

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Disasterr написа:Това ми е и на мен мисълта. При незагрял мотор може би не работи темпомата, за да не форсира ако се наложи на студен мотор.
Автомат или ръчка е колата?
Ако е ръчка, надигни с крак педала на съединителя и тогава пробвай да пуснеш темпомата, може стоп машинката да се ебава, щото темпомата няма нищо общо с температурата на мотора.
Мерси брато, точно тва беше. Съединителя не се връща до горе и затова темпомата не включваше.
- IceFire
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
- Мечтае да кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
И на ръчките ли има темпомат? Е там как работи, ако колата не може сама да сменя скоростите?
- uBaH
- кандидат ентусиаст
-
Има, има
Общо взето си се ползва само на 5та, защото ,разбира се, няма как темпомата сам да си сменя скоростите.

Общо взето си се ползва само на 5та, защото ,разбира се, няма как темпомата сам да си сменя скоростите.
13 мнения
• Страница 1 от 1