Малко за оборотите!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Малко за оборотите!?
Колеги,
забелязвам нещо което се случва с колата. Претриса пончкога при спиране, за което изчетох доста, но другото което ми прави впечатление е, че при спускане на свободна оборотите се вдигнаха до 2500, сама си ги вдигна и после се оправи. Мойте предположениич са ГНП, маховик, няакакъв проблем с вакуума... Ако някой се сеща закакво става въпрос да каже!
забелязвам нещо което се случва с колата. Претриса пончкога при спиране, за което изчетох доста, но другото което ми прави впечатление е, че при спускане на свободна оборотите се вдигнаха до 2500, сама си ги вдигна и после се оправи. Мойте предположениич са ГНП, маховик, няакакъв проблем с вакуума... Ако някой се сеща закакво става въпрос да каже!

Re: Малко за оборотите!?
Disasterr написа:Колеги,
Ами щом са се дигнали до 2500, сигурно е 2,5TDS,...ама знам ли...???
Последна промяна kita на 11 Окт 2011, 19:50, променена общо 1 път
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Коце, колегата е написал под името си, че кара ТДС.
Колега, може да имаш няколко проблема- тресенето при спиране може да е и от ходова част. Нека кажат другите колеги какво мислят!

Колега, може да имаш няколко проблема- тресенето при спиране може да е и от ходова част. Нека кажат другите колеги какво мислят!
От цървул, бална пантофка НЕ става!
Не, не е от ходовата колега. Ходих на стенд преди 2 седмици, казаха че всичко е здраво по окачването. Има за правене по мотора обаче.
Disasterr написа:Ве пич, не е добре да ми говориш така.
Нищо лошо нямам предвид.Просто съм от Габрово и хумора ми идва в повече.
Извинявай,че не съм видял, наистина пише:кара TDS
Опиши по-подробно проблема.Ще се напънем дружно и току виж пък помогнем.

P.S.Махнах го, дано не съм те обидил

Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....
Това е което съм написал, но като цяло. Със сигурност ще рециклирам ГНП, но не знам дали ще се оправи всичко от това. Като е наклонена напред или назад педала на спирачката се втвърдява, от 1ва на 2ра гасне сама понякога, ей такива дреболий, който може да станат големи...
Пробвал ли си как е с поне 2/3 пълен резервоар и с 10-15л има ли разлика.??
Какво имаш предвид, като казваш, че ще рециклираш помпата.??Съвсем на първо четене, мисля, че проблема е в главата на помпата.Много от колегите са го минали тоя проблем.Аз също.Почни първо с по-лесното.Пробвай това с горивото в резервоара.Мисля, че е излишно да питам , но все пак, горивен филтър смени ли.??
Какво имаш предвид, като казваш, че ще рециклираш помпата.??Съвсем на първо четене, мисля, че проблема е в главата на помпата.Много от колегите са го минали тоя проблем.Аз също.Почни първо с по-лесното.Пробвай това с горивото в резервоара.Мисля, че е излишно да питам , но все пак, горивен филтър смени ли.??
Вмомента има 60 литра в резервоара и ми направи тоя номер. Преди 3 дни имаше 20 и е правеше нищо, но и аз мисля, че е от помпата проблема. Рециклиране значи смяна на гарнитурите, проверка на пистите в кво състояние са. Претрисането може да е от 1000 неща. Едно по едно ги почвам.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Маховика няма връзка със самоволното вдигане на обороти. И според мен проблема ти е в помпата. Може би плочката, това е основната болежка на ТДС-а.
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
А не може ли да е дебитомер?Така да мени оборотите?Въздушен филтър сменял ли си?А това със сервото сигурното ти го прави и на равно ама не си чукал толкова често спирачката.Провери връзките от вакум помпата да не изпускат някъде или самото серво.След като загасиш колко натисканияна спирачката имаш?
Ебати чудото са тея дизели... ако не бях толкова влюбен в тая кола, не бих си купил дизел. Дебитомер или ГНП, там е проблема.
Disasterr написа:Ебати чудото са тея дизели... ако не бях толкова влюбен в тая кола, не бих си купил дизел. Дебитомер или ГНП, там е проблема.
И датчик колянов вал

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Добре де мамкаму,аз се чудя защо пък да е ГНП при тия симтоми:....че при спускане на свободна оборотите се вдигнаха до 2500...!Какво се случва в това ГНП да не би нафтата вътре да си повишава нивото и да прелива през дроселовите клапи това да не е карбуратор и горивото да се плацика в него?Не залагам на помпа,какво има в една помпа:елементи(като буталца) които надуват горивото до определени атмосфери примерно 130 ,клапанчета(под щуцерите за тръбичките)които да не изпускат това налягане да се връща назад .Дюзите се регулират да отварят на същото налягане и това е.По скоро е това което управлява оборотите.Като знам колко вакумчета има ТДС-а
.Има доста колеги които от доста са с този мотор ,защо те не споделят?

14 мнения
• Страница 1 от 1