Смяна на скорости?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на скорости?
Колеги,
въпроса е малко относителен. Кажете си мнението, как редите скоростите на ръчките, на какви обороти слагате горната при тея големи тромави прасета? При мен е странно - до трета най - добре влизат малко преди 2000 оборота, за четвърта и пета поне 2100-2200.
въпроса е малко относителен. Кажете си мнението, как редите скоростите на ръчките, на какви обороти слагате горната при тея големи тромави прасета? При мен е странно - до трета най - добре влизат малко преди 2000 оборота, за четвърта и пета поне 2100-2200.
- IceFire
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
- Мечтае да кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
- afterburner
- Потребител
-
- Кара: '95 E38 740i
Re: Смяна на скорости?
Спомени за кой модел става въпрос, за 725tds вероятно е доста по-различно положението от другите (предполагам за него, като гледам описанието в профила ти) 
V8-ака изобщо не го чувствам нито голям, нито тромав
Мотора доста променя усещането за тежестта на една кола... ех, да имах ръчка и на него 

V8-ака изобщо не го чувствам нито голям, нито тромав

Пише го в профила колеги! С ръчка е колата и се представя много добре на 2100-2200 оборота, като надуе турбината е супер дунамична. Някой ще се изкаже ли по въпроса?!?!?!
- turbobanana
- кандидат ентусиаст
-
Ако някой ти е разбрал въпроса може и да каже нещо...То мнението ти е по-скоро коментар от колкото въпрос!
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Извинявам се, но темата е много глупава..... Глупаво е да питаш кога да сменяш предавка..... Колега....ти трябва сам да си усетиш при какви ообороти е най-добре....
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Disasterr написа:При мен е странно - до трета най - добре влизат малко преди 2000 оборота, за четвърта и пета поне 2100-2200.
Те трябва да си влизат при всякакви обороти

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
и аз не знам колегата какво има предвид с темата,но може би има предвид кога скоростите влизат най-плавно.аз не съм карал бмв на кето скоростите му влизат леко особенно 2-ра,освен ако не е автомат!казвам това защото съм карал и доста други марки една от тях е Шкода Фабия
2004-ва ... едно такси ..... човече в това нещо всичко е недонаправено.... ОБАЧЕ скоростите и волана се барат с кутлето
до сега не съм карал друга такава.как го е измислил тоя чех или който там го е измислил обаче ми хареса,въпреки че доливахме на 300 км. масло на хидравликата защото рейката и течеше но за нея това е нормално,както и за англииските возила.Знаете ли колеги как са се стопанисват едно времешните модели Ролс Ройс и Бентли?Преди да се подкара се гледа от долу и ако няма петно от масло значи е свършило и трябва да се долее ! 

Последна промяна Дифашир на 11 Окт 2011, 20:42, променена общо 1 път
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Дифашир написа:аз не съм карал бмв на кето скоростите му влизат леко особенно 2-ра
Ми ела се качи на моята, за да видиш

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
не съм ти карал колата колега но под леко казах че влизат с кутлето и въобще не преовиличавам (Шкода фабия 2004-ва 1.9 SDI) и силно се съмнявам на твоята да влизат така,и аз съм карал не само е36,46,34,39, е34 -ката ми преди с м20 сега с м52 пак тая и мицубишита,фиати,опели фордове RS,ST и тн. и тн. не че нещо искам да обидя някого или да се изтъкна ни най-малко дори,просто имам база за сравнение 

Последна промяна Дифашир на 11 Окт 2011, 20:42, променена общо 1 път
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Е то ръчка, автомат няма много разлика пак могат да се сменят на колкото си искаш оборота зависи на какъв "режим"ми е мозъка в момента
.
Заставам напълно зад адаша "Дифашир"и аз съм така колкото коли съм сменил на нито една не и влиза хубаво ,леко,меко както искате го кажете ВТОРАТА скорост и винаги съм се дразнил,като се дърпам с някой по светофарите и я "изцедя" ,втората ме ебава неще да влезе и оня еме дръпне ОТКАЧАМ
.Добре ,че кораба е автомат сигурно и той щеше с моя късмет да е с прецакани сихронизатори на втора скорост.
.

Заставам напълно зад адаша "Дифашир"и аз съм така колкото коли съм сменил на нито една не и влиза хубаво ,леко,меко както искате го кажете ВТОРАТА скорост и винаги съм се дразнил,като се дърпам с някой по светофарите и я "изцедя" ,втората ме ебава неще да влезе и оня еме дръпне ОТКАЧАМ

13 мнения
• Страница 1 от 1