въпрос за автоматик

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

въпрос за автоматик

Мнение от bufet » 26 Апр 2011, 17:25

здравейте, става въпрос за автоматик с типтроник, днес докато обръщах на един булевард, от D включих на R за да не забавям движението на другите, дадох газ веднага и се едно някои подритна колата, после обърнах внимание че като местя от P на D пак трябва да изчакам около половин секунда, за да тръгне макар и на спирачка се чуства кога точно колата тръгва, искам да попитам при вас така ли е, или да се притеснявам, пробвах на приятел старата S класа има същото замисляне около половин секунда от P на D, от P на R, и от D на R, и пак ако дам газ веднага пак подритва малко, обяснявам си го че не може да включи веднага като ръчните скорости примерно, а иначе в движение ги сменя гладко, пак казвам става въпрос за замисляне около половин секунда и по малко, не повече.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 38 740i 1999г.
Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird

Re: въпрос за автоматик

Мнение от asennikolov » 26 Апр 2011, 21:04

Колега, и при мен е така. Мисля, че нямаш проблем, стига "подритването" да не е грубо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 26 Апр 2011, 21:39

и при мен е така и мисля че е напълно нормално.а самото зацепване става бързо и още повече като дадеш гас е нормално да "изрита",особенно ако маслото е по-студенко все едно на ръчна ск. кутия да отпуснеш съединителя много рязко.друг е въпроса че на електрониката и трябва малко време да изпълни командите.моята понякога включва много бързо почти веднага след като и задам какво да прави,а понякога се "услушва" 1,2 секунди,но си мисля че самото лосче има малко луфт и е от там.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bufet » 26 Апр 2011, 22:05

да, аз покарах и друга кола и си трябва 0.5 секунди изчакване за да превключи иначе подритва, но си е друго да попита човек :) поуспокоих се, баща ми каза че когато маневрира да си вкара неговата кола в гаража, понеже услицата е тясна, и се маневрира напред назад няколко пъти за да влезе с заден, ако превключи и не изчака му се е случвало и на него, малко повече внимание трябва, че са скъпички ремонтите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 29 Апр 2011, 3:50

Моята 'подритва' когато кутията/мотора е студен, колкото по студен - толкова повече. Иначе и при мен от паркинг на задна и от паркинг на D отнема половин секунда

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 730d

Мнение от badly_boy » 29 Апр 2011, 10:24

Конслултирал съм се с компетентен човек по този въпрос. Той ми каза че е много важно да се изчаква този момент да "зацепи" кутията и след това да се дава газ. Също и че е много важно да се мести лоста след като автомобила е напълно спрял.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 725tds;740i M62B44

Мнение от kamen4o81 » 29 Апр 2011, 15:56

колегата (badly_boy ) е прав! трябва да се изчаква и мисля че ,0.5 секунда пауза няма да сбърка никого !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза

Мнение от RORO » 29 Апр 2011, 18:27

А има ли проблем ако в движение си премествам на положение "N" и така ползвам инерцията и след това пак на "D" попитай твоят човек щом е разбирач на автомати ,ако обичаш?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 29 Апр 2011, 21:28

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 730d

Мнение от badly_boy » 29 Апр 2011, 23:10

RORO написа:А има ли проблем ако в движение си премествам на положение "N" и така ползвам инерцията и след това пак на "D" попитай твоят човек щом е разбирач на автомати ,ако обичаш?

Говорил съм с него и на тази тема. Примерно ако се движим по АМ Хемус посока Варна, момента в които стигнем до 1-вия тунел пускаме по инерция и можем да стигнем чак до отбивката за Ботевград. Почти с всяка кола става (тежка или лека). Всеки които е пробвал може да потвърди. Та на въпроса ми може ли автомата да се превключи на "N" за да бъде използвана максимално инерцията и наклона той каза, че не е много добре защото нямало мазане или нещо такова. Обясни ми също, че до сега не е чувал за случай на повредена автоматична кутия в следствие на движение по инерция. Просто не е препоръчително... :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 30 Апр 2011, 2:20

Не включвай в движение от N на D :yes:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Назад към Е38