Замисляне при тръгване и в последствие много рязко тръгване

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Замисляне при тръгване и в последствие много рязко тръгване

Мнение от invender » 20 Яну 2011, 23:16

Здравейте колеги, моля за помоща ви. Замисляне при тръгване и в последствие много рязко тръгване и удар отзад отдолу откъм кардана и задните гуми. Удара (придърпването) се получава заради въпросното замисляне , което е в рамките на половин секунда и като дам газ дигат се оборотите колата не тръгва и изведнъш тръгва и е много неприятно а и на няколко пъти ми изписа TRANS.FILESAFE PROG при което турбото отказва и се получаша мисля че авариен режим за да не се счупи ск. кутия. Смених гуменото каре което на кардана но не е от него. 730 Д А . 1999 г

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Re: Замисляне при тръгване и в последствие много рязко тръгване

Мнение от anzak » 21 Яну 2011, 6:12

приплъзва ти кутията или няма достатъчно масло вътре
Барай шишарката Минкеее ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Яну 2011, 6:13

Долей масло в кутията или го сменете направо цялото :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Мнение от ljubo72 » 21 Яну 2011, 8:36

колега здр.
абсолютно по същия начин бях и аз.счупена е кутията и ще ти се налага ремонт.това с доливането на масло или да го подмениш едва ли ще ти е от полза.за да ти покажа че и аз имах същия проблем ще ти подам да прочетеш темата ми тук подолу.дано не съм прав.

колеги колата е моя и ето как е положението.
значи при всяко палене на пръв поглед няма никакъв проблем ,назад си тръгва плавно както е било и преди и на борда си показва движенията на коя предавка си сложил и когато премина на Д не потегля,кото и подам газ до към 1500-1600 оборота не потегля и тогава се чува малък удар в кутията и тогава потегля но веднага влиза в авариен режим и изписва на таблото TRANS. FAILSAFE PROGRAM и буквичките Р R N D стават неактивни както и да местя лоста като се движи назад и напред но в авариен режим и маи само напред.за уточнение кутията и типтроник с зелена табела и никога не е обслужвана.
гледах за окиси и тем подобни но нищо.след като я закача на комп с CARSOFT защото само това имаме в моя шибан град изписва по горе споменатата грешка която не можем да си преведем и грешка 106 която Пачо преведе като увеличено между дисково пространство.
при диагностика ина двг излиза някаква си грешка Р0720 коята значи че е повреден датчик за движение и всичко е до тук,защото незнаем какъв е тоя датчик за движение.
изчистваме ги и няма промяна.ето тово е проблема ми и го пиша тук защото повече колеги го четем пък и е еднакъв с е38.
благодаря на всички които пишат и се опитват да ми помогнат

а ето и цялата тема дето сме писали

viewtopic.php?f=35&t=229125
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F02 740Li & E34 525IX
Мечтае да кара: F90 M5

Мнение от venek » 21 Яну 2011, 8:52

Колега,
проблема в скоростната ти кутия е от съединитела за движението напред,износили са се дисковете в следствие на недостатъчно масло в кутията.Сега и да долееш масло няма да се оправи...изписва ти тази грешка защото именно на този съединител от външната му страна е закачен датчика за скорост на двигателя(обороти) и грешката се получава защото колата няма нужното движение на скоростите,а двигателя вдига оборотите.
Сменя се лесно,според мен всеки тук от нас с малки познания може да си го оправи.
Свалят се скоростите,като гледаш балона да остане на тях,после го сваляш от самите скорости,следва помпата на скоростите и именно след нея е този съединител.Подменят се дисковете или ако е необходимо целия съединител.
Предполагам скоростите ти са 5HP18.Имам инфо за проблема ти ако ти са нужни схеми мога да споделя!
Успех!

Потребител
Аватар

Мнение от invender » 21 Яну 2011, 11:27

Благодаря за бързите отговори. Само искам да поясня че не всеки път го прави а примерно или като съм качил още 2-3 човека или като тръгна да катеря възвишения. Иначе сутрин като си тръгна и ако не я ръчкам много няма проблем. Също така грешката ми я е изписвала 3-4 пъти най - вече при по силен удар . Някой може ли да ми препоръча сервиз или някой майстор кадето да не ми отрежат главата пък и да я направят като хората.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 21 Яну 2011, 23:35

точно снощи и на мен ми се случи следното: карам си и ми припищя ония грозен придружен с надписа Batery low на тефона и си викам ОК от седмица не сам я мърдал или ако я мръдна до някъде за кратко и с тея фарове денонощно нищо няма да зареди и си викам сега ще я покарам на механичен режим на по-малки скорости с 2,3 000 обр. да зареди малко.обаче съм забелязал че когато я въртя на пета и достигне по високи обороти и си включва 2-ра сама въпреки че съм я сложил на 1-ва,и така включвам на 1-ва и си карам с 3000 обр. по едно леко надолнище полека ,полека и тъкмо ще спирам на стоп и ще излизам на главното и :shock: оборотите и паднаха нещо и олекна а тъкмо си го мислех че не е мн одачно да я карам с тези обороти на 1-ва и се изписа ей това TRANS. FAILSAFE PROGRAM и си викам айдеее..... ръгам на D S -няма братче и + и - няма реакция пише че е на 5-та и това е.давам и гас поема полека полека.прибрах я има си R,N,P,няма шумове,гася я и по-късно викам ще я пробвам пак и някъде във форума бях чел че трансмисията може да се рестартира като се даде на контакт и се даде пълна гас за няколко секунди или нещо подобно.иначе преди около 5000 км. гледах нивото на маслото беше ОК а иначе е на 40 000. не знам дали направих нещо с това рестартиране обаче я запалих и всичко нормално зе сега.днес я карах и нямах проблеми само дето ми се прее*а стартера :ranting: но това др. тема

Потребител
Аватар

Мнение от invender » 22 Яну 2011, 21:49

Ами колега при мен е малко по различно защото ми го изписва след като замисли и последвалия удар така казано. Можете ли да ми препоръчате читав сервиз в София

Потребител
Аватар
Кара: е38 740 , 2хFabia,Шеви Калос-боклук
Мечтае да кара: на МЕТАН

Мнение от snaiperisto » 23 Яну 2011, 22:06

invender написа:Ами колега при мен е малко по различно защото ми го изписва след като замисли и последвалия удар така казано. Можете ли да ми препоръчате читав сервиз в София

Мога да ти "кажа" , не да ти препоръчам такъв. Не че не съм доволен от ремонта на моята кутия (не говориме за БМВ) , но дразнещото беше че отива човек с някакви симптоми , а "оня" ти казва "На тая кутия ремонта струва 2000лв" , без да го интересува какво и е. А за "седмицата"...сигурно ще настане "клане".

Иначе сервиза е на ъгъла на ул."Зайчар" и ул."Пловдив" , за ориентир , точно срещу входа на една "лоша" сграда на ул. "Майор Векилски".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 m3
Детайли за колата: rd sport dme soft,cams and heders.koni fsd

Мнение от mmmotorwerke » 24 Яну 2011, 9:33

Здравеи колега.Проблема ти е вала на А пакета съединители.Смяната на масло няма да помогне в твоя случаи.Ако те интересува нещто по конкретно драсни едно лс.Успехи.
http://www.qualityoils.eu
CASTROL,MoBIL,Оригинални масла,Масла за скоростни кутии,Филтри

Потребител
Аватар

Мнение от invender » 03 Фев 2011, 0:34

Колеги днес ми направи следното : зареждам на бензиностанцията и след като потеглих изминах 50 метра и докато давах газ ми изгасна еи така от нищо. И преди малко пак така само че включвам на задна и 1 секунда след това изгасна този пут без да давам газ. Дали е от скоростите или от съединители ако има някакви които да го правчт това озадачаващо гаснене.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 06 Фев 2011, 20:53

иди на диагностика колега най вероятно средната помпа ти заминава

Потребител
Аватар

Мнение от invender » 06 Фев 2011, 23:31

а дали не е от лоша нафта. И евентуално да е горивния филтър. Знаеш ли някаде кадето да направят читава диагностика

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 07 Фев 2011, 8:42

ми като за начало пиши от къде си

Потребител
Аватар

Мнение от invender » 07 Фев 2011, 11:05

Ами от София съм. И също хубав сервиз ако знаеш.

Следваща

Назад към Е38