Проблем с парнто

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с парнто

Мнение от polar_bear » 17 Окт 2010, 16:27

здравейте колеги, имам един проблем от скоро - като дам на студено да духа и само от пред на стъклото ми духа топло иначе от всякаде другаде си духа студено, може ли да има въздух в системата и ако е така как се обезвъдушава. колата Е38 ТДС 98 г.
благодаря предварително

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 36,Е 38,Е 65

Re: Проблем с парнто

Мнение от КИРО » 17 Окт 2010, 21:41

Мисля че става въпрос за някакви клапани на парното.И аз имам същият проблем само че и на долу към краката духа топло.
Ако намериш решение пиши.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 17 Окт 2010, 22:16

Най-вероятно точно за тяг става въпрос погледнете си ги първо тях
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от polar_bear » 18 Окт 2010, 9:43

като ги пипна двата клапана са топли а маркучите които излизат от тях и влизат в купето само двата са топли а единия е студен, мисля че е някакво запушване но не съм сигурен а тези клапани ги проверих струват 400 лв. и двата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turbobanana » 18 Окт 2010, 13:02

Клапаните. Ако някой иска - имам резервни + монтаж.

Потребител
Аватар
Кара: Е38 2.5

Мнение от jekuu » 18 Окт 2010, 20:56

И при мен е така, точно клапаните са проблема (мисля че се разделяха и може да се смени само единия)! :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от l-s » 18 Окт 2010, 21:22

Клапаните подлежът на ремонт.На мен ми ги направиха за около 30-40лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cecoboy » 19 Окт 2010, 8:07

Колега на всички Е38 и Е39 клапаните на парното са еднакви, така че по-добре потърси в морга вместо да се занимаваш с ремонт. Аз моя като го смених си намерих един за 60лв. от Е39. Даже ми го пратиха намерих го в мобиле една 5-ца на части. А иначе един съвет като ходиш направо търси за Е39 щото като им кажеш че искаш нещо за 7-ца каквото и да е автоматично вдигат цената с поне 20%. Аз така като си търсих скоростна кутия много интересно беше че от Е39 бях намерил за 600лв. даже а от Е38 за 900лв. ме убеждаваха че даже и услуга ми правят , пък тя същата за автоматика става въпрос 2,5 ТДС, ръчката не съм я гледал.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cecoboy » 19 Окт 2010, 8:10

jekuu написа:И при мен е така, точно клапаните са проблема (мисля че се разделяха и може да се смени само единия)! :yes:

Да колега и това е другото ако вземеш други клапани не изхвърляй старите , щото аз така направих и една година по-късно като пак ми се скапаха "новите" клапани разбрах че можело лесно да се подмени запушения ама аз не пазех старите. Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 19 Окт 2010, 19:09

значи ролята на клапаните е да пуска и спира топлата вода до радиаторчетата,или да пускат и спират топлото.на е34-ката съм сменял и оварял и при нея проблема беше че от едната страна шапката на клапънчето беше счупена и заседнала на една от дупките и духаше само студено.взех от моргата други и от двата комплекта събрах един.имайте предвид че много се затлачва там и то по принцип клапана в горния край е елекромагнит който зависимо от това колко ток му се пуска се магнетизира повече и съответно приближава клапъните,но като е затлачено клапанчетата се движат трудно,може и толкова да са задръстени че да не се движат въобще,а и като има боклуци магнитното поле отслабва.казах за е34-ка защото не съм отварял на е-38-цата,но като гледам май разликата е само в големината а иначе принципа мисля че е същия.доколкото разбирам проблема при някои от вас е че и от двете има топло и студено но не можете да го накарате да духа където искате(както е и при мен на стъклото и краката духа топло а посредата топло и студено,но аз си мисля че на краката и особенно на стъклото не трябва да духа студено защото се запотява)плюс това мисля че има значение колко е външната температура и колко е зададената температура на климатроника,но за това не съм сигурен 100%

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 19 Окт 2010, 21:21

Дифашир написа:плюс това мисля че има значение колко е външната температура и колко е зададената температура на климатроника,но за това не съм сигурен 100%

Сигурно е, управлението на климатроника взима информация от датчика за външна температура :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от КИРО » 20 Окт 2010, 16:00

Колега I-s ,къде ти ги оправиха за 30-40 ако не е тайна?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от l-s » 20 Окт 2010, 18:18

Серви за се намира до пазара на стадион Герена.Ако някой го интересува мога да го упътя.Правих ги миналата зима и още нямам никакъв проблем.Според мен това е по-добрия вариан от клапани 2ра ръка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 20 Окт 2010, 19:40

boris_k написа:
Дифашир написа:плюс това мисля че има значение колко е външната температура и колко е зададената температура на климатроника,но за това не съм сигурен 100%

Сигурно е, управлението на климатроника взима информация от датчика за външна температура :yes:

не то е ясно че са свързани,но аз искам да кажа че примерно външната температура ако е 27 градуса а климатроника е на "21 на auto" той ще духа на прозореца топло а в средта студено за да балансира,а ако вън е 21 и е на "27 на auto " ще духа само топло,в смисъл че според външната температура за да духа както трябва температурата на клима. да бъде подбрана.на мен ми се е случвало като съм го настроил на едни градуси и постепенно като се покачва външната темп. и той повишава само степените на вентилаторите и започва да фучи посредата студено другаде топло и става една ......

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от КИРО » 20 Окт 2010, 23:13

l-s написа:Серви за се намира до пазара на стадион Герена.Ако някой го интересува мога да го упътя.Правих ги миналата зима и още нямам никакъв проблем.Според мен това е по-добрия вариан от клапани 2ра ръка.

Може ли някакъв тел. или нещо по ориентировъчно.Аз съм от същия квартал и мисля че тря да го познавам майстора.

Следваща

Назад към Е38