Смяна на двигател моля за помощ

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: Смяна на двигател моля за помощ

Мнение от boris » 03 Апр 2013, 19:54

Няма начин да стане, може би с някъв фланец, ама изработката сигурно ще излезне колкото една автоматична кутия за 2.8 :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 03 Апр 2013, 20:01

абе и аз така си мисля ама... нека да се опитат колегите :mhihi: после ще споделят в краен случай ако не пасва някой колега ще закачи ГТ1 и Прогмана и ще адаптира кутият към мотора (механично )
Барай шишарката Минкеее ....

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 03 Апр 2013, 20:53

anzak написа:абе и аз така си мисля ама... нека да се опитат колегите :mhihi: после ще споделят в краен случай ако не пасва някой колега ще закачи ГТ1 и Прогмана и ще адаптира кутият към мотора (механично )

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :yes: :yes: :yes: :smoke: :smoke:
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 03 Апр 2013, 22:28

Явно не съм го казал както трябва... ВСИЧКО СЕ СМЕНЯ - МОТОРА,СКОРОСТИТЕ,ПЕРИФЕРИЯТА,РАДИАТОРИТЕ ... абе ВСИЧКО - САМО КУПЕТО СИ ОСТАВЯМ :bchug: Неможахме с един колега да се разберем за парите,но днес си намерих цяла седмица за 1800 лева :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 03 Апр 2013, 22:33

само дано на бива мотора колега
Барай шишарката Минкеее ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от boris » 03 Апр 2013, 22:43

За 1800лв едва ли въобще нещо става от тази седмица. :mhihi:
Е изключваме хубавелките без роуминг. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 03 Апр 2013, 23:15

Има проблеми с документацията... демек няма регистрация :winky: а и аз ще си взема само каквото ми трябва другото не му го искам :mhihi:Ама като се замисля после КАТ как ще мина с новият мотор? :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от boris » 03 Апр 2013, 23:57

Ти гледай да не е пусната за издирване, че тогава проблема с регистрацията ще ти е най-малкия.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 04 Апр 2013, 9:34

chernobila написа:Има проблеми с документацията... демек няма регистрация :winky: а и аз ще си взема само каквото ми трябва другото не му го искам :mhihi:Ама като се замисля после КАТ как ще мина с новият мотор? :banghead:

Предполагам, че преди да вземеш колата си и пуснал една диагностика и премерил компресията. После да не се наложи да дадеш още 1000лв за датчици и периферия или да отидеш на ремонт на двигател. По отношение на регистрирането ти трябват няколко документа- има доста теми по въпроса.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 04 Апр 2013, 19:39

boris_k написа:Ти гледай да не е пусната за издирване, че тогава проблема с регистрацията ще ти е най-малкия.

В събота на последен оглед :mhihi: Дано всичко е наред .. ама започвам да се замислям дали да го махам тоя 5.4 :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 04 Апр 2013, 22:10

chernobila написа:
boris_k написа:Ти гледай да не е пусната за издирване, че тогава проблема с регистрацията ще ти е най-малкия.

В събота на последен оглед :mhihi: Дано всичко е наред .. ама започвам да се замислям дали да го махам тоя 5.4 :banghead:

Тя крастата направо мъчи :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Варианта е V8, като фокусирам М62 мотора. Очарован съм от разхода, който дава на фона на М60, вървежа е доста приличен (даже може да се сравнява спокойно с този на М72), а V8 си е хулиган на фона на V12 - т.е. очаквай рязък мотор и шутове в кръста, при невисоки разходи. :twisted:
Даже по-скоро варианта да прехвърлиш екстрите от твоята на някоя 40-ка, звучи свръх безболезнено откъм документация, на фона на това, което ти си замислил. :smoke:
За капак на всичко - ГИ при М62 си е направо вече отработено откъм монтаж и подкарване, наскоро четох в Е39 подфорума, колко красиво са монтирали ГИ на такъв мотор.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 04 Апр 2013, 22:36

cod-cdbp написа:
chernobila написа:

Варианта е V8, като фокусирам М62 мотора. Очарован съм от разхода, който дава на фона на М60, вървежа е доста приличен (даже може да се сравнява спокойно с този на М72), а V8 си е хулиган на фона на V12 - т.е. очаквай рязък мотор и шутове в кръста, при невисоки разходи. :twisted:
Даже по-скоро варианта да прехвърлиш екстрите от твоята на някоя 40-ка, звучи свръх безболезнено откъм документация, на фона на това, което ти си замислил. :smoke:
За капак на всичко - ГИ при М62 си е направо вече отработено откъм монтаж и подкарване, наскоро четох в Е39 подфорума, колко красиво са монтирали ГИ на такъв мотор.

Нямам пари за читава кола иначе си бях харесал много хубава 735 в Пловдив за 8000 лв. ама нямам толкова :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 05 Апр 2013, 0:00

chernobila написа:Има проблеми с документацията... демек няма регистрация :winky: а и аз ще си взема само каквото ми трябва другото не му го искам :mhihi:Ама като се замисля после КАТ как ще мина с новият мотор? :banghead:

зависи от проблема ,ако има въпросният човек документи за собственост на негово име независимо на какъв език просто да докаже че е негова,отивате при нотариус пишете договор че купуваш двигател с еди си кои номер и купе с еди си кой номер и си патрон.

Добре де,не знам къде пътуваш и къде ходиш с тая кола ама ако набиваш яко градско що не си вземеш една евридейка като накой опел на гас за 1000 лв. с най-евтините им части и си решаваш проблема,апък седмака да си стои за гъзария дет се вика (като ти харесва толкова точно твоята ).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 05 Апр 2013, 9:21

cod-cdbp написа:
chernobila написа:

Не му забивай нож в сърцето- на колегата това му е мечтата и ги знае тези неща. ;)

8000 лв. е малко нереална цена. Знаеш, че може да намериш и за 4500. ;) За София доколкото зная в Драгалевци има някакъв, който се е специализирал да внася седмици от Австрия и цените са му 4500-5000. Поне според мен недей да отиваш на кола за 1200- има много основателна причина за да струва толкова, за която може да разбереш със закъснение. Не знам дали ти харесва като някакъв вариант да изчакаш малко, да пуснеш твоята за продажба, пазара сега тръгва и после да си купиш това, което искаш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от boris » 05 Апр 2013, 9:28

zvetiko написа:8000 лв. е малко нереална цена.

Ако си свикнал да гледаш кошове, може да е нереално, но за хубава Е38ца 8000лв си е доста реална цена.
Въпросния от Драгалевци, е човек от форума, нищо конкретно не е специализирал, вкарва каквото има. И колите определено имат нужда от стягане. Но всичко зависи от цената. jabber му е ника.
Време е да поспреш с експертните си мнения. Видяхме, че не може да различиш обърната англичанка, тука ми пишеш за реални и нереални цени.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е38