Инфо за 740 i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Инфо за 740 i
А/automatic air recirculation/ с кръгче - автоматично затваря клапите, ако усети пушек, миризма и тн. навън /общо взето постоянно са затворени/,
Само кръгче - върти въздуха в купето и вкарва отвън.
Колега земи махни тия отживелици и сложи един стилен Pioneer да си решиш проблемите
Този клип отговаря на повечето въпроси за тези коли: http://www.youtube.com/watch?v=j6vN9l7K ... re=related
Колега земи махни тия отживелици и сложи един стилен Pioneer да си решиш проблемите

Този клип отговаря на повечето въпроси за тези коли: http://www.youtube.com/watch?v=j6vN9l7K ... re=related
- mystvd
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E66 760Li
- Мечтае да кара: BMW E66 760Li
Disasterr написа:А/automatic air recirculation/ с кръгче - автоматично затваря клапите, ако усети пушек, миризма и тн. навън /общо взето постоянно са затворени/,
Колега земи махни тия отживелици и сложи един стилен Pioneer да си решиш проблемите![]()
Мерси колега за отговора ама не предпочитам както си е колата така да остане не ми се иска нищо да променям по нея от към музиката

- mystvd
- младши ентусиаст
-
За много години колеги живи и здрави.
Искам да попитам следното интересува ме когато пусна да подгрява предният прозорец на колата забелиазвам,че партното започва да духа на макс включително и вентилаторите,но ми се струва все едно духа като хладко а не да не можеш да си държиш раката.
Другото което ми направи впечетление,че когато работи парното на макс и вентилаторите духат на третата чертичка(става въпрос за дигиталното управление) духа добре,но като дам на вентилаторите да духат до край не е толкова топло нормално ли е или може да ми е запушена системата или де да знам.
Колеги още нещо да попитам как мога да разбера дали колата ми има аларма.
Благодаря предварително

Искам да попитам следното интересува ме когато пусна да подгрява предният прозорец на колата забелиазвам,че партното започва да духа на макс включително и вентилаторите,но ми се струва все едно духа като хладко а не да не можеш да си държиш раката.
Другото което ми направи впечетление,че когато работи парното на макс и вентилаторите духат на третата чертичка(става въпрос за дигиталното управление) духа добре,но като дам на вентилаторите да духат до край не е толкова топло нормално ли е или може да ми е запушена системата или де да знам.
Колеги още нещо да попитам как мога да разбера дали колата ми има аларма.
Благодаря предварително

Зависи колко ти е загряла колата. След това какви градуси си настроил. Дори и на 32 градуса при макс. загряла кола няма такъв филм да не можеш да си държиш ръката 
За струята, нормално като е на три черти да излиза по-топъл въздуха от колкото когато надуят вентилаторите и издухват силно струята.... физика
Всички е38 излизат заводски с аларми и централно заключване. Понякога обаче правят проблеми тези аларми, моята в студа примерно се включва както си иска.
Колега за повечето неща, който те интересуват има едно "търсене" горе, пробвай го!

За струята, нормално като е на три черти да излиза по-топъл въздуха от колкото когато надуят вентилаторите и издухват силно струята.... физика

Всички е38 излизат заводски с аларми и централно заключване. Понякога обаче правят проблеми тези аларми, моята в студа примерно се включва както си иска.
Колега за повечето неща, който те интересуват има едно "търсене" горе, пробвай го!
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Честита новата 2012 година !
Това са пълни глупости,не е нормално двигателят да е сагрял на оптимална температура демек 90-93 градуса и да ти духа хладко или пък да може да си държиш ръката.В моята сапочва да мирише на гума от обувките и от материалите вградени в колата.Или не ви циркулира хубаво прес радиаторчето на парното понеже е садръстено или клапаните не са отворили на сто процента .А що се отнася до алармата,ами и моята кола е пред блока във същият град ама не ми се включва когато си иска.Търсете повредата във вашият телевисор.
П.П.Исвинявам се, че на всякъде съм писал буквата "С",просто не ми работи правилната.
Това са пълни глупости,не е нормално двигателят да е сагрял на оптимална температура демек 90-93 градуса и да ти духа хладко или пък да може да си държиш ръката.В моята сапочва да мирише на гума от обувките и от материалите вградени в колата.Или не ви циркулира хубаво прес радиаторчето на парното понеже е садръстено или клапаните не са отворили на сто процента .А що се отнася до алармата,ами и моята кола е пред блока във същият град ама не ми се включва когато си иска.Търсете повредата във вашият телевисор.
П.П.Исвинявам се, че на всякъде съм писал буквата "С",просто не ми работи правилната.
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
RORO написа:

До колегата сьс слабото парно...погледни дали нямаш нужда от доливане на охл течност....
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
iliew написа:RORO написа:
![]()
![]()
До колегата сьс слабото парно...погледни дали нямаш нужда от доливане на охл течност....
Колегата, да пише едно ЛС да му оправим клавиатурата и да пием кафета

За много години!
Колегата със стопените обувки не ти хващам вяра нещо. Повреда според мен няма. Колегата и се впряга, защото му е нова. Иначе за радиаторчето и въздухопроводите е вариант, да не ви се налага да правите такива неща обаче.
Колегата със стопените обувки не ти хващам вяра нещо. Повреда според мен няма. Колегата и се впряга, защото му е нова. Иначе за радиаторчето и въздухопроводите е вариант, да не ви се налага да правите такива неща обаче.
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Колата е в София може винаги да се види.Сам си помисли 93 градуса на охлаждащата течност как няма да смърди в нея на гума?Не нам какво може да им стане на едни въдуховоди но виж на радиаторчето може доста съм сменял.И нова нова колко да му е нова щом дава ядове , одъртяха и те вече.Много са причините да нямате яко парно.Като начало пипни долното съединение на радиатора ако малко след като сапалиш се стопли почти колкото горното ,няма парно и трябва да се смени термостата.А алармата сащо ти се включва ?
Почвам да пиша ЛС.
Почвам да пиша ЛС.

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
За тази аларма пробвай като извадиш буксата на датчика на предния капак.Мястото му е горе-долу над десния фар.
- mystvd
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги гледах едно клипче за ACC Active Cruise Control (http://www.youtube.com/watch?v=vO5AdLOX ... ure=fvwrel)
Та въпроса ми е гледах на клипа при пича,че по таблото му мигат две коли и за някакви три позици за тия коли може ли някои да ми даде повечко инфо.Благодаря предварително.
Та въпроса ми е гледах на клипа при пича,че по таблото му мигат две коли и за някакви три позици за тия коли може ли някои да ми даде повечко инфо.Благодаря предварително.

- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: SR1 NORMANDY
- Мечтае да кара: 320 turbo DRM
До колкото разбрах тази екстра(active или adaptive cruise control) е възможна като опция само в Европа и се слага на коли след 2000г с голям двигател, предполагам е доооста рядка. Ефекта се постига с ето този сензор http://tis.spaghetticoder.org/images/1/00/44/66.jpg
, как ме хвана яд, сега ще искам е38цата да има такава чудесия!

- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
А не е истина колко проблеми прави тая екстра
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related