Монтиране на Газов ижекцион на е38
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Монтиране на Газов ижекцион на е38
Айде офертите в съответните раздели.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Dj Ivo написа:По-добре 7-ца с газ/метан от колкото Е200 кандилник
Ти нищо не каза

С тоя кандилник постигам разход дето не си и сънувал, та ако ще и на обогатен уран да си караш колата

На 740-ката газ нямам и няма и да имам- изкажи се там като знаеш толкова

7-ци карате, а ви е скъп бензина...

ATR-42/72
- Dj Ivo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E32 740 V8 manual
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12 6.0
И какъв разход ще постигаш....да няма да е 2 на сто....я стига глупости и аз съм карал печки
На 740 ката със празна бутилка, слагам 60 кинта газ правя Несебър-Стара Загора и обратно със 140 на автопилот през цялото време и направих още 30 км градско докато свърши пак. Печката при това каране ще направи по-добър разход ли?
Предпочитам да си въртя километри на газ със седмака от колкото да имам и още една кола търсейки икономия
Тва че ти имаш някакви предубеждения относно системите за алтернативни горива слагани в такъв тип автомобили не значи че всички трябва да се откажем от тях! Друг е въпроса на кой му се дават 2500 лв за хубаво газово на 8-мак

На 740 ката със празна бутилка, слагам 60 кинта газ правя Несебър-Стара Загора и обратно със 140 на автопилот през цялото време и направих още 30 км градско докато свърши пак. Печката при това каране ще направи по-добър разход ли?
Предпочитам да си въртя километри на газ със седмака от колкото да имам и още една кола търсейки икономия

Тва че ти имаш някакви предубеждения относно системите за алтернативни горива слагани в такъв тип автомобили не значи че всички трябва да се откажем от тях! Друг е въпроса на кой му се дават 2500 лв за хубаво газово на 8-мак

- vankata8384
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30, E46
DLVasilev написа:Dj Ivo написа:По-добре 7-ца с газ/метан от колкото Е200 кандилник
Ти нищо не каза![]()
С тоя кандилник постигам разход дето не си и сънувал, та ако ще и на обогатен уран да си караш колата
На 740-ката газ нямам и няма и да имам- изкажи се там като знаеш толкова![]()
Колега нищо лично към теб. Ти казваш 7-ци карате, а ви е скъп бензина. На тая седмица, дето я караш от 5 бона ще и сложа газ и няма да и се чуда. Са ще кажеш, че твойта не е 5 бона, нормално като за всеки. Не се вманиачавайте в тия стари дръгели на по 15-20 години. Всеки сам избира на какво да кара колата си, което е нормално. Не се заяждам с теб.

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Dj Ivo написа:И какъв разход ще постигаш....да няма да е 2 на сто....я стига глупости и аз съм карал печки![]()
Предпочитам да си въртя километри на газ със седмака от колкото да имам и още една кола търсейки икономия![]()
Я смятай бе човек:
50 кила нафта на 2 кинта и 80 кила керосин за без пари колко литра гориво прави? 130 литра нали така? Ела да ми се обадиш като си заредиш колата със 130 литра за 100 кинта

Така, следващия път като ще ми се правиш на интересен ако ще и 300 печки да си карал, преди да напишеш каквото и да било се спри и помисли, че аз за да имам такава, значи има някаква основателна причина да я имам и не си чешам пръстите по клавиатурата. Вярно- някой ден може и да се спре кранчето, но докато е така ще ме извиняваш, но моя е по-голям

Иначе:
Много се радвам за теб, даже ти завиждам

На кандилника му сипвам 40 лв и си съдирам задника от возене, в случай, че не знаеш
Броя на колите не ми е проблем, общо взето имам коли за всичко

Тук съм на 100% съгласен с теб
vankata8384 написа:DLVasilev написа:Dj Ivo написа:По-добре 7-ца с газ/метан от колкото Е200 кандилник
Ти нищо не каза![]()
На 740-ката газ нямам и няма и да имам- изкажи се там като знаеш толкова![]()
Колега нищо лично към теб. Ти казваш 7-ци карате, а ви е скъп бензина. На тая седмица, дето я караш от 5 бона ще и сложа газ и няма да и се чуда. Са ще кажеш, че твойта не е 5 бона, нормално като за всеки. Не се вманиачавайте в тия стари дръгели на по 15-20 години. Всеки сам избира на какво да кара колата си, което е нормално. Не се заяждам с теб.
Именно, хубавото ГИ струва колкото колата, аз лично не виждам смисъл. Щяло да се изплати....то докато си изплати и четвърт от цената аз да съм сменил 15 коли до тогава

ATR-42/72
- Dj Ivo
- кандидат ентусиаст
-
Как ти се струват 100 кила отработено хидравлично масло без пари с което минавах 1300км градско! 107 литра събираше резервоара на Пасатора който имах. Поддържах пътностроителни машини и повярвай ми, доста литри масло и нафта ми минаваше на ден през ръцете.Отработеното двигателно масло също го гореше доста добре, само че доста пушеше
най хубаво му беше 50 на 50 нафта и хидравлично масло.
Два основни ремонта му направих и на 1 300 000 км го разглобих и разпродадох на части....та не си мисли че пиша просто защото си нямам работа
просто ми писна да съм със фунията и тубите и цялата тази мизерия свързана с това. Предпочитам да си наливам и бензин и газ и да карам истински автомобил с кеф и постоянно, а не да седи в гаража и да го вадя на заплата 

Два основни ремонта му направих и на 1 300 000 км го разглобих и разпродадох на части....та не си мисли че пиша просто защото си нямам работа

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
Dj Ivo написа:Как ти се струват 100 кила отработено хидравлично масло без пари с което минавах 1300км градско! 107 литра събираше резервоара на Пасатора който имах. Поддържах пътностроителни машини и повярвай ми, доста литри масло и нафта ми минаваше на ден през ръцете.Отработеното двигателно масло също го гореше доста добре, само че доста пушешенай хубаво му беше 50 на 50 нафта и хидравлично масло.
Два основни ремонта му направих и на 1 300 000 км го разглобих и разпродадох на части....та не си мисли че пиша просто защото си нямам работапросто ми писна да съм със фунията и тубите и цялата тази мизерия свързана с това. Предпочитам да си наливам и бензин и газ и да карам истински автомобил с кеф и постоянно, а не да седи в гаража и да го вадя на заплата
Е при мен е почти същото ама го бъркам 60:40 или 50:50. Всъщност керосина е чиста качествена нафта без парафин в нея. Именно поради това си качество не замръзва зимата, освен това колата работи по-добре, пали по-лесно, не пуши изобщо и като цяло си е друго.
Да чукам на дърво вече 10-та година ще стане друго не е виждала, а минава 650 000 все още без проблеми.
Иначе фунията и тубите не ми пречат особено.
За газта да го кажем така- аз съм карък и на всяко едно бмв което съм имал и е имало газ или аз съм му слагал съм брал невъобразими ядове. От плочки до газов инжекцион, от най-евтините до почти най -скъпите и от единия до другия край на българия по майстори съм тичал без никакъв резултат и хиляди левове на вятъра и то защо- за да ми е евтинко. Просто явно не ми върви да случа на майстор. Веднъж съм си взел читава кола дето нямам намерение да си правя опити и с нея. Единственото което ми харесва е на един мой познат новата Е-класа, на метан. Защо ми харесва? Защото е фабрично! и е направено изключително изпипано и културно. Такива бидони и легени в багажника не желая та ако ще да ми дават пари да си сипвам газ.
Нямам нищо против тези дето карат на алтернативно гориво, но не съм му привърженик освен ако в Мюнхен или Динголфинг не са решили да сложат такава уредба

Просто не желая да имам допир с автомобил и поставена от него уредба от самозван майстор било то и в сервиз на производителя на газови системи и компоненти.

ATR-42/72
- bingo-boy8812
- кандидат ентусиаст
-
Колеги и БМВ 740 да карам и Daewo Матиз да карам,пак 2.80 лв за 1 литър " пикня" (понеже нашия бензин е 70/30 с водата) НЯМА ДА ДАМ!
Хората на Г-класите,кайените и ... в коли на по 100 000 лв слагат газ,но наистина е въпроса дали си стръват 2000-2500 лв за ГИ
Изключвам метана,защото колкото и да е (що годе 740) вървежна колата,се стъва яко и мотора й да е здрав,се съсипва от всякаде
Хората на Г-класите,кайените и ... в коли на по 100 000 лв слагат газ,но наистина е въпроса дали си стръват 2000-2500 лв за ГИ
Изключвам метана,защото колкото и да е (що годе 740) вървежна колата,се стъва яко и мотора й да е здрав,се съсипва от всякаде
- snaiperisto
- Потребител
-
- Кара: е38 740 , 2хFabia,Шеви Калос-боклук
- Мечтае да кара: на МЕТАН
Ще ме извиняват колегите , яростни противници на алтернативните горива , ама вече сме 2014г ако не сте забелязали и по улиците се движат автомобили , джипове , ванове , бусове и дори самосвали на алтернативни горива. А всъщност , движат се значително по-скъпи от вашите "седмаци" коли с фабрични метанови уредби , да не би хората които ги карат да са по-тъпи от вас , или вие сте по-богати от тях , а?
Наслушал съм се на какви ли не простотии за газ , а от няколко години и за метан. Слушам ги от времената в които такива като вас твърдяха че "газта убива мотора за нула време" , "аз бомба в колата си не слагам" и тн , сега се пее друга песен , че "газта щади двигателя"...въобще фолклор яко.
Та съвета ми е : НЕ СЕРЕТЕ В ТЕМАТА , автора е задал въпрос , ако можете му отговорете , а ако нямате финансова възможност да си позволите читав газов или метанов инжекцион за "седмаците" , то не си избивайте комплексите тук.
Наслушал съм се на какви ли не простотии за газ , а от няколко години и за метан. Слушам ги от времената в които такива като вас твърдяха че "газта убива мотора за нула време" , "аз бомба в колата си не слагам" и тн , сега се пее друга песен , че "газта щади двигателя"...въобще фолклор яко.
Та съвета ми е : НЕ СЕРЕТЕ В ТЕМАТА , автора е задал въпрос , ако можете му отговорете , а ако нямате финансова възможност да си позволите читав газов или метанов инжекцион за "седмаците" , то не си избивайте комплексите тук.
DLVasilev написа:Dj Ivo написа:Как ти се струват 100 кила отработено хидравлично масло без пари с което минавах 1300км градско! 107 литра събираше резервоара на Пасатора който имах. Поддържах пътностроителни машини и повярвай ми, доста литри масло и нафта ми минаваше на ден през ръцете.Отработеното двигателно масло също го гореше доста добре, само че доста пушешенай хубаво му беше 50 на 50 нафта и хидравлично масло.
Два основни ремонта му направих и на 1 300 000 км го разглобих и разпродадох на части....та не си мисли че пиша просто защото си нямам работапросто ми писна да съм със фунията и тубите и цялата тази мизерия свързана с това. Предпочитам да си наливам и бензин и газ и да карам истински автомобил с кеф и постоянно, а не да седи в гаража и да го вадя на заплата
Е при мен е почти същото ама го бъркам 60:40 или 50:50. Всъщност керосина е чиста качествена нафта без парафин в нея. Именно поради това си качество не замръзва зимата, освен това колата работи по-добре, пали по-лесно, не пуши изобщо и като цяло си е друго.
Да чукам на дърво вече 10-та година ще стане друго не е виждала, а минава 650 000 все още без проблеми.
Иначе фунията и тубите не ми пречат особено.
За газта да го кажем така- аз съм карък и на всяко едно бмв което съм имал и е имало газ или аз съм му слагал съм брал невъобразими ядове. От плочки до газов инжекцион, от най-евтините до почти най -скъпите и от единия до другия край на българия по майстори съм тичал без никакъв резултат и хиляди левове на вятъра и то защо- за да ми е евтинко. Просто явно не ми върви да случа на майстор. Веднъж съм си взел читава кола дето нямам намерение да си правя опити и с нея. Единственото което ми харесва е на един мой познат новата Е-класа, на метан. Защо ми харесва? Защото е фабрично! и е направено изключително изпипано и културно. Такива бидони и легени в багажника не желая та ако ще да ми дават пари да си сипвам газ.
Нямам нищо против тези дето карат на алтернативно гориво, но не съм му привърженик освен ако в Мюнхен или Динголфинг не са решили да сложат такава уредба
Просто не желая да имам допир с автомобил и поставена от него уредба от самозван майстор било то и в сервиз на производителя на газови системи и компоненти.
Колега имаш крава пиеш мляко и аз ако имаше от къде да си покрадвам бензинец нямаше да мисля за алтернативни горива.А като се има в предвид каква боза ни сипват родните безиностанции а и послъгват доволно в литрите а и аз не я карам моята 7-ца само в неделя а всеки ден се замислям за евтина уредба на евтино гориво.7-ца 7-ца е колко па да е седмица
2000-2500 за ГИ. не давам та каквото ще да става слагам и една обикновена уредба газ или метан каквато ми изпадне евтина и да става каквото ще .Идеята ми беше да разбера някой кара ли с обикновена уредба а не кой от къде какво гориво краде 

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
bingo-boy8812 написа:Колеги и БМВ 740 да карам и Daewo Матиз да карам,пак 2.80 лв за 1 литър " пикня" (понеже нашия бензин е 70/30 с водата) НЯМА ДА ДАМ!
тя понеже и газта ни е от най-хубавите....
Аи не вярвам нито да караш кола за 100 000 нито да имаш матиз за 1000 лв и да му сложиш газ за още толкова

ATR-42/72
- bingo-boy8812
- кандидат ентусиаст
-
Не карам кола,за 100 000,нито матиз,просто го давам за пример.Наистина и газта е кенеф,ама е 2-пъти по евтина от бензина.Идеята е че няма нищо срамно в това,че караш на газ или метаан,но всеки си разбира нещата по различен начин
П.С. Колега,ако слагаш газ/метан,те съветвам да си сложиш качествен ГИ,защото от обикновенните инсталации и некачествените ГИ,ще ходиш по мъките само
П.С. Колега,ако слагаш газ/метан,те съветвам да си сложиш качествен ГИ,защото от обикновенните инсталации и некачествените ГИ,ще ходиш по мъките само
- Dj Ivo
- кандидат ентусиаст
-
petsev76 написа:2000-2500 за ГИ. не давам та каквото ще да става слагам и една обикновена уредба газ или метан каквато ми изпадне евтина и да става каквото ще .Идеята ми беше да разбера някой кара ли с обикновена уредба а не кой от къде какво гориво краде
Ние ти даваме примери как трябва да стане, ама ти сам решаваш как по-качествено да си счупиш колата.
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3