Монтиране на Газов ижекцион на е38

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Монтиране на Газов ижекцион на е38

Мнение от petsev76 » 05 Яну 2014, 14:49

Каква е офертата колега за компа и кабелите

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 05 Яну 2014, 18:03

Айде офертите в съответните раздели.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 05 Яну 2014, 19:07

Dj Ivo написа:По-добре 7-ца с газ/метан от колкото Е200 кандилник ;)

Ти нищо не каза :mhihi:
С тоя кандилник постигам разход дето не си и сънувал, та ако ще и на обогатен уран да си караш колата :winky:
На 740-ката газ нямам и няма и да имам- изкажи се там като знаеш толкова ;)
7-ци карате, а ви е скъп бензина...
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E32 740 V8 manual
Мечтае да кара: E38 Alpina B12 6.0

Мнение от Dj Ivo » 05 Яну 2014, 19:45

И какъв разход ще постигаш....да няма да е 2 на сто....я стига глупости и аз съм карал печки ;)
На 740 ката със празна бутилка, слагам 60 кинта газ правя Несебър-Стара Загора и обратно със 140 на автопилот през цялото време и направих още 30 км градско докато свърши пак. Печката при това каране ще направи по-добър разход ли?
Предпочитам да си въртя километри на газ със седмака от колкото да имам и още една кола търсейки икономия ;)
Тва че ти имаш някакви предубеждения относно системите за алтернативни горива слагани в такъв тип автомобили не значи че всички трябва да се откажем от тях! Друг е въпроса на кой му се дават 2500 лв за хубаво газово на 8-мак ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30, E46

Мнение от vankata8384 » 05 Яну 2014, 19:56

DLVasilev написа:

С тоя кандилник постигам разход дето не си и сънувал, та ако ще и на обогатен уран да си караш колата :winky:

Колега нищо лично към теб. Ти казваш 7-ци карате, а ви е скъп бензина. На тая седмица, дето я караш от 5 бона ще и сложа газ и няма да и се чуда. Са ще кажеш, че твойта не е 5 бона, нормално като за всеки. Не се вманиачавайте в тия стари дръгели на по 15-20 години. Всеки сам избира на какво да кара колата си, което е нормално. Не се заяждам с теб. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 05 Яну 2014, 20:24

Dj Ivo написа:И какъв разход ще постигаш....да няма да е 2 на сто....я стига глупости и аз съм карал печки ;)
На 740 ката със празна бутилка, слагам 60 кинта газ правя Несебър-Стара Загора и обратно със 140 на автопилот през цялото време и направих още 30 км градско докато свърши пак. Печката при това каране ще направи по-добър разход ли?
Предпочитам да си въртя километри на газ със седмака от колкото да имам и още една кола търсейки икономия ;)
Тва че ти имаш някакви предубеждения относно системите за алтернативни горива слагани в такъв тип автомобили не значи че всички трябва да се откажем от тях! Друг е въпроса на кой му се дават 2500 лв за хубаво газово на 8-мак ;)

Я смятай бе човек:
50 кила нафта на 2 кинта и 80 кила керосин за без пари колко литра гориво прави? 130 литра нали така? Ела да ми се обадиш като си заредиш колата със 130 литра за 100 кинта :mhihi:
Така, следващия път като ще ми се правиш на интересен ако ще и 300 печки да си карал, преди да напишеш каквото и да било се спри и помисли, че аз за да имам такава, значи има някаква основателна причина да я имам и не си чешам пръстите по клавиатурата. Вярно- някой ден може и да се спре кранчето, но докато е така ще ме извиняваш, но моя е по-голям :winky:
Иначе:
Много се радвам за теб, даже ти завиждам :mhihi:
На кандилника му сипвам 40 лв и си съдирам задника от возене, в случай, че не знаеш
Броя на колите не ми е проблем, общо взето имам коли за всичко ;)
Тук съм на 100% съгласен с теб

vankata8384 написа:
DLVasilev написа:

Колега нищо лично към теб. Ти казваш 7-ци карате, а ви е скъп бензина. На тая седмица, дето я караш от 5 бона ще и сложа газ и няма да и се чуда. Са ще кажеш, че твойта не е 5 бона, нормално като за всеки. Не се вманиачавайте в тия стари дръгели на по 15-20 години. Всеки сам избира на какво да кара колата си, което е нормално. Не се заяждам с теб. :bchug:

Именно, хубавото ГИ струва колкото колата, аз лично не виждам смисъл. Щяло да се изплати....то докато си изплати и четвърт от цената аз да съм сменил 15 коли до тогава
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dj Ivo » 05 Яну 2014, 20:51

Как ти се струват 100 кила отработено хидравлично масло без пари с което минавах 1300км градско! 107 литра събираше резервоара на Пасатора който имах. Поддържах пътностроителни машини и повярвай ми, доста литри масло и нафта ми минаваше на ден през ръцете.Отработеното двигателно масло също го гореше доста добре, само че доста пушеше :lol: най хубаво му беше 50 на 50 нафта и хидравлично масло.
Два основни ремонта му направих и на 1 300 000 км го разглобих и разпродадох на части....та не си мисли че пиша просто защото си нямам работа ;) просто ми писна да съм със фунията и тубите и цялата тази мизерия свързана с това. Предпочитам да си наливам и бензин и газ и да карам истински автомобил с кеф и постоянно, а не да седи в гаража и да го вадя на заплата ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 05 Яну 2014, 21:15

Dj Ivo написа:Как ти се струват 100 кила отработено хидравлично масло без пари с което минавах 1300км градско! 107 литра събираше резервоара на Пасатора който имах. Поддържах пътностроителни машини и повярвай ми, доста литри масло и нафта ми минаваше на ден през ръцете.Отработеното двигателно масло също го гореше доста добре, само че доста пушеше :lol: най хубаво му беше 50 на 50 нафта и хидравлично масло.
Два основни ремонта му направих и на 1 300 000 км го разглобих и разпродадох на части....та не си мисли че пиша просто защото си нямам работа ;) просто ми писна да съм със фунията и тубите и цялата тази мизерия свързана с това. Предпочитам да си наливам и бензин и газ и да карам истински автомобил с кеф и постоянно, а не да седи в гаража и да го вадя на заплата ;)

Е при мен е почти същото ама го бъркам 60:40 или 50:50. Всъщност керосина е чиста качествена нафта без парафин в нея. Именно поради това си качество не замръзва зимата, освен това колата работи по-добре, пали по-лесно, не пуши изобщо и като цяло си е друго.
Да чукам на дърво вече 10-та година ще стане друго не е виждала, а минава 650 000 все още без проблеми.
Иначе фунията и тубите не ми пречат особено.
За газта да го кажем така- аз съм карък и на всяко едно бмв което съм имал и е имало газ или аз съм му слагал съм брал невъобразими ядове. От плочки до газов инжекцион, от най-евтините до почти най -скъпите и от единия до другия край на българия по майстори съм тичал без никакъв резултат и хиляди левове на вятъра и то защо- за да ми е евтинко. Просто явно не ми върви да случа на майстор. Веднъж съм си взел читава кола дето нямам намерение да си правя опити и с нея. Единственото което ми харесва е на един мой познат новата Е-класа, на метан. Защо ми харесва? Защото е фабрично! и е направено изключително изпипано и културно. Такива бидони и легени в багажника не желая та ако ще да ми дават пари да си сипвам газ.
Нямам нищо против тези дето карат на алтернативно гориво, но не съм му привърженик освен ако в Мюнхен или Динголфинг не са решили да сложат такава уредба ;)
Просто не желая да имам допир с автомобил и поставена от него уредба от самозван майстор било то и в сервиз на производителя на газови системи и компоненти.
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bingo-boy8812 » 05 Яну 2014, 23:04

Колеги и БМВ 740 да карам и Daewo Матиз да карам,пак 2.80 лв за 1 литър " пикня" (понеже нашия бензин е 70/30 с водата) НЯМА ДА ДАМ!
Хората на Г-класите,кайените и ... в коли на по 100 000 лв слагат газ,но наистина е въпроса дали си стръват 2000-2500 лв за ГИ
Изключвам метана,защото колкото и да е (що годе 740) вървежна колата,се стъва яко и мотора й да е здрав,се съсипва от всякаде

Потребител
Аватар
Кара: е38 740 , 2хFabia,Шеви Калос-боклук
Мечтае да кара: на МЕТАН

Мнение от snaiperisto » 05 Яну 2014, 23:47

Ще ме извиняват колегите , яростни противници на алтернативните горива , ама вече сме 2014г ако не сте забелязали и по улиците се движат автомобили , джипове , ванове , бусове и дори самосвали на алтернативни горива. А всъщност , движат се значително по-скъпи от вашите "седмаци" коли с фабрични метанови уредби , да не би хората които ги карат да са по-тъпи от вас , или вие сте по-богати от тях , а?

Наслушал съм се на какви ли не простотии за газ , а от няколко години и за метан. Слушам ги от времената в които такива като вас твърдяха че "газта убива мотора за нула време" , "аз бомба в колата си не слагам" и тн , сега се пее друга песен , че "газта щади двигателя"...въобще фолклор яко.

Та съвета ми е : НЕ СЕРЕТЕ В ТЕМАТА , автора е задал въпрос , ако можете му отговорете , а ако нямате финансова възможност да си позволите читав газов или метанов инжекцион за "седмаците" , то не си избивайте комплексите тук.

Потребител
Аватар

Мнение от petsev76 » 06 Яну 2014, 3:25

DLVasilev написа:
Dj Ivo написа:Как ти се струват 100 кила отработено хидравлично масло без пари с което минавах 1300км градско! 107 литра събираше резервоара на Пасатора който имах. Поддържах пътностроителни машини и повярвай ми, доста литри масло и нафта ми минаваше на ден през ръцете.Отработеното двигателно масло също го гореше доста добре, само че доста пушеше :lol: най хубаво му беше 50 на 50 нафта и хидравлично масло.

Е при мен е почти същото ама го бъркам 60:40 или 50:50. Всъщност керосина е чиста качествена нафта без парафин в нея. Именно поради това си качество не замръзва зимата, освен това колата работи по-добре, пали по-лесно, не пуши изобщо и като цяло си е друго.
Да чукам на дърво вече 10-та година ще стане друго не е виждала, а минава 650 000 все още без проблеми.
Иначе фунията и тубите не ми пречат особено.
За газта да го кажем така- аз съм карък и на всяко едно бмв което съм имал и е имало газ или аз съм му слагал съм брал невъобразими ядове. От плочки до газов инжекцион, от най-евтините до почти най -скъпите и от единия до другия край на българия по майстори съм тичал без никакъв резултат и хиляди левове на вятъра и то защо- за да ми е евтинко. Просто явно не ми върви да случа на майстор. Веднъж съм си взел читава кола дето нямам намерение да си правя опити и с нея. Единственото което ми харесва е на един мой познат новата Е-класа, на метан. Защо ми харесва? Защото е фабрично! и е направено изключително изпипано и културно. Такива бидони и легени в багажника не желая та ако ще да ми дават пари да си сипвам газ.
Нямам нищо против тези дето карат на алтернативно гориво, но не съм му привърженик освен ако в Мюнхен или Динголфинг не са решили да сложат такава уредба ;)
Просто не желая да имам допир с автомобил и поставена от него уредба от самозван майстор било то и в сервиз на производителя на газови системи и компоненти.

Колега имаш крава пиеш мляко и аз ако имаше от къде да си покрадвам бензинец нямаше да мисля за алтернативни горива.А като се има в предвид каква боза ни сипват родните безиностанции а и послъгват доволно в литрите а и аз не я карам моята 7-ца само в неделя а всеки ден се замислям за евтина уредба на евтино гориво.7-ца 7-ца е колко па да е седмица

Потребител
Аватар

Мнение от petsev76 » 06 Яну 2014, 3:43

2000-2500 за ГИ. не давам та каквото ще да става слагам и една обикновена уредба газ или метан каквато ми изпадне евтина и да става каквото ще .Идеята ми беше да разбера някой кара ли с обикновена уредба а не кой от къде какво гориво краде :cop:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 06 Яну 2014, 6:56

bingo-boy8812 написа:Колеги и БМВ 740 да карам и Daewo Матиз да карам,пак 2.80 лв за 1 литър " пикня" (понеже нашия бензин е 70/30 с водата) НЯМА ДА ДАМ!
Хората на Г-класите,кайените и ... в коли на по 100 000 лв слагат газ,но наистина е въпроса дали си стръват 2000-2500 лв за ГИ
Изключвам метана,защото колкото и да е (що годе 740) вървежна колата,се стъва яко и мотора й да е здрав,се съсипва от всякаде

тя понеже и газта ни е от най-хубавите....
Аи не вярвам нито да караш кола за 100 000 нито да имаш матиз за 1000 лв и да му сложиш газ за още толкова :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bingo-boy8812 » 06 Яну 2014, 11:02

Не карам кола,за 100 000,нито матиз,просто го давам за пример.Наистина и газта е кенеф,ама е 2-пъти по евтина от бензина.Идеята е че няма нищо срамно в това,че караш на газ или метаан,но всеки си разбира нещата по различен начин

П.С. Колега,ако слагаш газ/метан,те съветвам да си сложиш качествен ГИ,защото от обикновенните инсталации и некачествените ГИ,ще ходиш по мъките само

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dj Ivo » 06 Яну 2014, 11:10

petsev76 написа:2000-2500 за ГИ. не давам та каквото ще да става слагам и една обикновена уредба газ или метан каквато ми изпадне евтина и да става каквото ще .Идеята ми беше да разбера някой кара ли с обикновена уредба а не кой от къде какво гориво краде :cop:

Ние ти даваме примери как трябва да стане, ама ти сам решаваш как по-качествено да си счупиш колата.

ПредишнаСледваща

Назад към Е38