Смяна на двигател моля за помощ

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Re: Смяна на двигател моля за помощ

Мнение от chernobila » 30 Мар 2013, 14:33

zaharin3 написа:колега казах ти когато изключат тези цилиндри и с газта ще изключват .просто тогава ще изключат газовите дюзи.тока на бензиновите дюзи отива към съответните газови.звънни ми да те водя при газаджийте за които ти казах .просто за информация.аз съм с бялото е38 728 на метан.
0896867645

Ок така е.Прави се,НО трябва още една водна помпа и още куп магарии.Не ми се рискува защото да дам 3000 лева и нищо да не стане ... :dunno:А друг е въпроса колко са 750-ките с газ?Ако беше лесно и БЕЗПРОБЛЕМНО всеки щеше да кара 750 на газ а не 2.8 или 3.5 :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 31 Мар 2013, 11:55

Колега, след като категорично не искаш газов инжекцион, вземи си една 735-ца /нали това е мечтаната кола/ ;) за около 4500, прехвърли екстрите от твоята, които липсват- можеш да го направиш сам и няма да ти струва нищо. Твоята кола все някога ще я продадеш. Ако отидеш на вариант смяна на двигател, ще трябва да смениш не само двигателя и няма да си заслужава финансово. Ако все пак искаш да направиш нещо подобно, най-добре отиди при Явор- виждал съм негови коли, направени са страшно добре, колегите са повече от доволни, а процедурата я прави за два дни. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 31 Мар 2013, 16:28

zvetiko написа:Колега, след като категорично не искаш газов инжекцион, вземи си една 735-ца /нали това е мечтаната кола/ ;) за около 4500, прехвърли екстрите от твоята, които липсват- можеш да го направиш сам и няма да ти струва нищо. Твоята кола все някога ще я продадеш. Ако отидеш на вариант смяна на двигател, ще трябва да смениш не само двигателя и няма да си заслужава финансово. Ако все пак искаш да направиш нещо подобно, най-добре отиди при Явор- виждал съм негови коли, направени са страшно добре, колегите са повече от доволни, а процедурата я прави за два дни. ;)

Ама колега и аз не съм сакат :ranting: Механичната чат е най-лесното.Правил съм го много пъти на е46 ама съм го правил и колите се движат :winky: Най-вероятно ще си купя друга такава 728 и ще прехвърлям :winky:

П.П. Колко много да ми излеза - за 2000 лева съм намерил ВСИЧКО - ОТ РАДИАТОРИТЕ ДО ПОЛУОСКИТЕ!!! :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 31 Мар 2013, 17:45

Колега щом си намерил всичко, знаеш как и можеш- действай и после ще се похвалиш. :yes: След това и един газов инжекцион... ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 31 Мар 2013, 18:36

zvetiko написа:Колега щом си намерил всичко, знаеш как и можеш- действай и после ще се похвалиш. :yes: След това и един газов инжекцион... ;)

То колега всичките тия работи са заради глупавият газов инжекцион

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 01 Апр 2013, 8:59

Ясно беше, че там е заровено кучето. :) Ще жертваш динамиката, но ще имаш един доста по-евтин за подръжка двигател. Само гледай хубаво да го помислиш кое как ще бъде ако колата продължи да е с автоматични скорости, ако преминеш на ръчни ще ти отпадне още някой и друг проблем. Успех и ще чакам да се похвалиш. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 01 Апр 2013, 20:25

zvetiko написа:Ясно беше, че там е заровено кучето. :) Ще жертваш динамиката, но ще имаш един доста по-евтин за подръжка двигател. Само гледай хубаво да го помислиш кое как ще бъде ако колата продължи да е с автоматични скорости, ако преминеш на ръчни ще ти отпадне още някой и друг проблем. Успех и ще чакам да се похвалиш. :yes:

Задължително ще е автомат..иначе продавам колата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 01 Апр 2013, 21:02

Тогава вземаш електрическата схема на твоята кола, после схемите на новият двигател и новата кутия и трябва много добре да си изясниш, преди да почнеш всичко, какво къде ще вържеш, без да има излишни или недостигащи проводници. ;) В противен случай можеш да имаш ефекти от рода на неправилно превключване, липсващи режими, липсващ кикдаун, липсваща индикация за положението на скоростният лост.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 01 Апр 2013, 23:54

zvetiko написа:Тогава вземаш електрическата схема на твоята кола, после схемите на новият двигател и новата кутия и трябва много добре да си изясниш, преди да почнеш всичко, какво къде ще вържеш, без да има излишни или недостигащи проводници. ;) В противен случай можеш да имаш ефекти от рода на неправилно превключване, липсващи режими, липсващ кикдаун, липсваща индикация за положението на скоростният лост.

Ама тя и сега е АВТОМАТИК :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 02 Апр 2013, 9:25

Колега, нали сменяш двигателя с друг. Честно казано не зная дали ще може физически да се свърже новият двигател със твоята кутия, но дори и да може софтуера на твоята кутия е съобразен да работи с двигател с определени характеристики, които ти ще промениш. ECU-та на на двигателя и кутията си комуникират, сигурен ли си, че тази комуникация е еднаква при двата двигателя. Ако смяташ просто да извадиш твоя двигател, на негово място да сложиш В28 и колата да тръгне както трябва няма да стане. За това колегите ти казват да смениш и кутията и дори тогава пак има въпросителни. За това пак ти казвам- преди да почнеш всичко вземи схемите и си изясни кое как ще се свърже. Ако не можеш да го направиш по-добре помисли да сложиш ръчни скорости.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 02 Апр 2013, 11:24

Сигурно може, поне може да се слага кутия при двигател, що пък да не може и обратното?!? И ако кутиите са еднакви като производител и захват а различни по Nm не виждам проблеми, то електрониката е същата само "плочите" и механичните "карантии" имат разлика.... ще може да дрифти с тая кутия :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Пък ако срещне трудности с настройката и адаптацията ще ти се обади (Зветико) за да му "побаеш" с ГТ-то. То може тия работи... виждал съм да се настройва двигател от автомат към ръчна и става за околооо.... 5 секунди....
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 03 Апр 2013, 9:30

predel написа:Сигурно може, поне може да се слага кутия при двигател, що пък да не може и обратното?!? И ако кутиите са еднакви като производител и захват а различни по Nm не виждам проблеми, то електрониката е същата само "плочите" и механичните "карантии" имат разлика.... ще може да дрифти с тая кутия :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Пък ако срещне трудности с настройката и адаптацията ще ти се обади (Зветико) за да му "побаеш" с ГТ-то. То може тия работи... виждал съм да се настройва двигател от автомат към ръчна и става за околооо.... 5 секунди....

Не съм убеден, че нещата са толкова лесни. Комуникацията между двете ECU-та става по CAN bus, информацията която обменят е в цифров вид. Не знам кой ще се наеме да каже, че сигналите, които ще изпраща ECU-то на старата кутия, към ECU-то на новият двигател ще са разпознаваеми от него или пък ще им реагира адекватно. Същото важи и за обратната комуникация. Да кажем по електронен път винаги преди превключване се отнема за момент от мощноста на двигателя, за да става превключването плавно, ако се загуби комуникацията и това не се прави е ясно какво ще се случи. За това колегите му препоръчват да смени и кутията, но пак има някои въпросителни, на които може да си отговори като вземе схемите. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 03 Апр 2013, 17:37

Въобще как смятате механично да сложите скорости от V12 на редови шестак, та сте заговорили за комуникации? :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 03 Апр 2013, 17:58

boris_k написа:Въобще как смятате механично да сложите скорости от V12 на редови шестак, та сте заговорили за комуникации? :mhihi:

Щом го пишат, значи са го измислили- аз там не се бъркам. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 03 Апр 2013, 19:40

това прасе кутята на в12 дори и да пасне на 2.8 такъв зор ще види този мотор с тая кутия че ..... ще върви като лада с ремарке и 5 човека на баир за разхода няма да говорим
Барай шишарката Минкеее ....

ПредишнаСледваща

Назад към Е38