Смяна на двигател моля за помощ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Re: Смяна на двигател моля за помощ
zaharin3 написа:колега казах ти когато изключат тези цилиндри и с газта ще изключват .просто тогава ще изключат газовите дюзи.тока на бензиновите дюзи отива към съответните газови.звънни ми да те водя при газаджийте за които ти казах .просто за информация.аз съм с бялото е38 728 на метан.
0896867645
Ок така е.Прави се,НО трябва още една водна помпа и още куп магарии.Не ми се рискува защото да дам 3000 лева и нищо да не стане ...

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, след като категорично не искаш газов инжекцион, вземи си една 735-ца /нали това е мечтаната кола/
за около 4500, прехвърли екстрите от твоята, които липсват- можеш да го направиш сам и няма да ти струва нищо. Твоята кола все някога ще я продадеш. Ако отидеш на вариант смяна на двигател, ще трябва да смениш не само двигателя и няма да си заслужава финансово. Ако все пак искаш да направиш нещо подобно, най-добре отиди при Явор- виждал съм негови коли, направени са страшно добре, колегите са повече от доволни, а процедурата я прави за два дни. 

- chernobila
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:Колега, след като категорично не искаш газов инжекцион, вземи си една 735-ца /нали това е мечтаната кола/за около 4500, прехвърли екстрите от твоята, които липсват- можеш да го направиш сам и няма да ти струва нищо. Твоята кола все някога ще я продадеш. Ако отидеш на вариант смяна на двигател, ще трябва да смениш не само двигателя и няма да си заслужава финансово. Ако все пак искаш да направиш нещо подобно, най-добре отиди при Явор- виждал съм негови коли, направени са страшно добре, колегите са повече от доволни, а процедурата я прави за два дни.
Ама колега и аз не съм сакат

П.П. Колко много да ми излеза - за 2000 лева съм намерил ВСИЧКО - ОТ РАДИАТОРИТЕ ДО ПОЛУОСКИТЕ!!!

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Колега щом си намерил всичко, знаеш как и можеш- действай и после ще се похвалиш.
След това и един газов инжекцион... 

- chernobila
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:Колега щом си намерил всичко, знаеш как и можеш- действай и после ще се похвалиш.След това и един газов инжекцион...
То колега всичките тия работи са заради глупавият газов инжекцион
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Ясно беше, че там е заровено кучето.
Ще жертваш динамиката, но ще имаш един доста по-евтин за подръжка двигател. Само гледай хубаво да го помислиш кое как ще бъде ако колата продължи да е с автоматични скорости, ако преминеш на ръчни ще ти отпадне още някой и друг проблем. Успех и ще чакам да се похвалиш. 

- chernobila
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:Ясно беше, че там е заровено кучето.Ще жертваш динамиката, но ще имаш един доста по-евтин за подръжка двигател. Само гледай хубаво да го помислиш кое как ще бъде ако колата продължи да е с автоматични скорости, ако преминеш на ръчни ще ти отпадне още някой и друг проблем. Успех и ще чакам да се похвалиш.
Задължително ще е автомат..иначе продавам колата

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Тогава вземаш електрическата схема на твоята кола, после схемите на новият двигател и новата кутия и трябва много добре да си изясниш, преди да почнеш всичко, какво къде ще вържеш, без да има излишни или недостигащи проводници.
В противен случай можеш да имаш ефекти от рода на неправилно превключване, липсващи режими, липсващ кикдаун, липсваща индикация за положението на скоростният лост.

- chernobila
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:Тогава вземаш електрическата схема на твоята кола, после схемите на новият двигател и новата кутия и трябва много добре да си изясниш, преди да почнеш всичко, какво къде ще вържеш, без да има излишни или недостигащи проводници.В противен случай можеш да имаш ефекти от рода на неправилно превключване, липсващи режими, липсващ кикдаун, липсваща индикация за положението на скоростният лост.
Ама тя и сега е АВТОМАТИК

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Колега, нали сменяш двигателя с друг. Честно казано не зная дали ще може физически да се свърже новият двигател със твоята кутия, но дори и да може софтуера на твоята кутия е съобразен да работи с двигател с определени характеристики, които ти ще промениш. ECU-та на на двигателя и кутията си комуникират, сигурен ли си, че тази комуникация е еднаква при двата двигателя. Ако смяташ просто да извадиш твоя двигател, на негово място да сложиш В28 и колата да тръгне както трябва няма да стане. За това колегите ти казват да смениш и кутията и дори тогава пак има въпросителни. За това пак ти казвам- преди да почнеш всичко вземи схемите и си изясни кое как ще се свърже. Ако не можеш да го направиш по-добре помисли да сложиш ръчни скорости.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Сигурно може, поне може да се слага кутия при двигател, що пък да не може и обратното?!? И ако кутиите са еднакви като производител и захват а различни по Nm не виждам проблеми, то електрониката е същата само "плочите" и механичните "карантии" имат разлика.... ще може да дрифти с тая кутия
Пък ако срещне трудности с настройката и адаптацията ще ти се обади (Зветико) за да му "побаеш" с ГТ-то. То може тия работи... виждал съм да се настройва двигател от автомат към ръчна и става за околооо.... 5 секунди....

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
predel написа:Сигурно може, поне може да се слага кутия при двигател, що пък да не може и обратното?!? И ако кутиите са еднакви като производител и захват а различни по Nm не виждам проблеми, то електрониката е същата само "плочите" и механичните "карантии" имат разлика.... ще може да дрифти с тая кутия![]()
![]()
![]()
Пък ако срещне трудности с настройката и адаптацията ще ти се обади (Зветико) за да му "побаеш" с ГТ-то. То може тия работи... виждал съм да се настройва двигател от автомат към ръчна и става за околооо.... 5 секунди....
Не съм убеден, че нещата са толкова лесни. Комуникацията между двете ECU-та става по CAN bus, информацията която обменят е в цифров вид. Не знам кой ще се наеме да каже, че сигналите, които ще изпраща ECU-то на старата кутия, към ECU-то на новият двигател ще са разпознаваеми от него или пък ще им реагира адекватно. Същото важи и за обратната комуникация. Да кажем по електронен път винаги преди превключване се отнема за момент от мощноста на двигателя, за да става превключването плавно, ако се загуби комуникацията и това не се прави е ясно какво ще се случи. За това колегите му препоръчват да смени и кутията, но пак има някои въпросителни, на които може да си отговори като вземе схемите.

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Въобще как смятате механично да сложите скорости от V12 на редови шестак, та сте заговорили за комуникации? 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
boris_k написа:Въобще как смятате механично да сложите скорости от V12 на редови шестак, та сте заговорили за комуникации?
Щом го пишат, значи са го измислили- аз там не се бъркам.

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
това прасе кутята на в12 дори и да пасне на 2.8 такъв зор ще види този мотор с тая кутия че ..... ще върви като лада с ремарке и 5 човека на баир за разхода няма да говорим
Барай шишарката Минкеее ....