Не си даваите катализаторите за без пари

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Re: Не си даваите катализаторите за без пари

Мнение от Дифашир » 23 Юни 2011, 0:56

:lol: е тук мога да се съглася http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10 доста ясно се вижда но темата беше за 730д а не за 530д ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jivko7777 » 23 Юни 2011, 15:16

Не колега да не ме разбереш погрешно че споря нещо, просто ми стана интересно, реално са еднакви моторите, а единия с по малко катализатори :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 24 Юни 2011, 8:23

А ако вземат да направят по пунктовете за ГТП да се мерят изгорелите газове? И без това вече почнаха да ги оборудват с камери, следващата стъпка ще е това.
Колко ли струва един нов катализатор за БМВ седмица, а? Е, естествено, има и китайски, ама...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Дифашир » 24 Юни 2011, 8:46

ами аз питах за моята и ако не се лъжа цената на нови оригинални беше малко по висока двойна от изкопната,или с други думи моите ги продадох за 300 (задните) а нови бха към 700 лв. и вървят комплект (2 задни или 2 предни-ако има въобще).Иначе беше се чуло,че щяло да има някъква облекчение на данъка за тези които имат катализатори но май не е кой знае какво около20,30 лв. нещо ако не се лъжа.Файда :( ако ми е 600 лв. данъка за 30 лв. не мисля че има смисъл да давам толкова средства за нови.Плюс това моите предни трябва да ги свалям с колекторите да сложа нови :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 24 Юни 2011, 16:35

Облекчението за данъка е спрямо кола, която фабрично няма катализатори.
А ако фабрично има и си ги махнал, няма да минеш прегледа за изгорели газове.
И на мен един майстор ми викаше да ми ги махнел, щяло да се отпуши и да тръгне да върви повече, и пари нямало да ми вземе. Ама си викам като си работи, защо да го развалям? А и въздуха в София го дишам аз, и детето ми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Дифашир » 25 Юни 2011, 9:08

kamendc написа:Облекчението за данъка е спрямо кола, която фабрично няма катализатори.
А ако фабрично има и си ги махнал, няма да минеш прегледа за изгорели газове.
И на мен един майстор ми викаше да ми ги махнел, щяло да се отпуши и да тръгне да върви повече, и пари нямало да ми вземе. Ама си викам като си работи, защо да го развалям? А и въздуха в София го дишам аз, и детето ми.

правилно колега!Напълно те подкрепям!Лошото е че много хора не мислят така,още повече в Бългаия!Ако не се пазим сами нито власти,нито оправници (които са егоисти) не могат да ни помогнат!Ти остави въздуха който дишаме,той не само ни трови,а и разрушава Планетата?Сами виждате природните стихии стават все по-големи и опасни,но нека да не подалжаваме,че се оспами темата .......

Потребител
Аватар
Кара: 1998 Е38 740i

Мнение от kalin_orela_80 » 23 Авг 2011, 15:53

Не се притеснявайте, на мен ми ги свиха катализаторите в София,R..............e.Халал да са им,ама поне да ми бяха оправили колата.Даже платих и 700лв ремонт,който беше свършен през пръсти , та даже ми бяха натиснали бронята отзад вдясно...........

България просто,нямам думи!
Последна промяна kalin_orela_80 на 24 Авг 2011, 9:08, променена общо 1 път
V8 Power!

Потребител
Аватар
Кара: BMW 730d
Мечтае да кара: незнам засега 730d
Детайли за колата: Яка

Мнение от bobi_7609 » 23 Авг 2011, 22:04

ужас.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B35

Мнение от St-George » 23 Авг 2011, 23:48

лол... доста сериозно обвинение :shock:
Само да кажа че мойте два катализатора ги резнаха пред мен, в сервиз на доста добър приятел и се оказа че единия катализатор е позапушен/пораздробен и той ми правеше проблемите (ще опиша драмата в отделна тема информативно)... а другия просто в него нямаше никой :shock: Видимо нямаха следи от интервенции. Просто керамиката му беше хванала крачка :mhihi: После като ми слагаха катализаторни гърнета ( Лазаров), Лазаров ми излезна с теория че от вубрации керамиката се е натрошила и защото двигателя е мощен я е издухал и сега най-вероятно е в задното гърне. Даже ми демонстрира как като го удари и се чува, за разлика от дясното където не се чува...
При всички положения добре че бях свидетел на рязането, защото иначе и аз нямаше да повярвам че единия катализатор е избушен и силни подозрения щяха да попаднат върху майстора/сервиза нищо че сме приятели.... Все пак логиката ми е че някой ако ги избушва ще ги овапца и двата... а пък и външно нямаха следи от интервенции :shock:
Та по темата - за единия (останалия) катализатор ми даваха от 110 - до 90 лв..., оказа се че този който ми е избушен е бил малко по-скъп - около 110-120лв :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E-38 E-36

Мнение от jasamon » 25 Сеп 2011, 19:55

Миналата година по това време за моят който е само един взех 300лв гледам че колегите имат по четири бах мааму какви екологични коли карате.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Мнение от Disasterr » 05 Ное 2011, 12:14

Колеги, какво представляват тези катализатори и каде се намират в колата? Чета доста за това, как колите тръгвали като си махнем катализаторите, продавали ги за някви пари, но ако замърсява повече въздуха без него най-добре да си стой. Ще ми обясни ли някой, за какво точно служат и добре ли е да го махна найстина? Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 05 Ное 2011, 17:22

Не ги махай ако няма нужда, ако тръгне да 'върви' толкова много след това колата е имала или все още има проблем с мотора

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Мнение от Disasterr » 06 Ное 2011, 0:18

Не си падам по тея побългаряванки...щом ги има значи трябват. Да тръгне, колко да тръгне повече :D Каде се намират, и как се почиствт ако за запушени?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B35

Мнение от St-George » 06 Ное 2011, 10:24

Колега - не се почистват... (освен с флекса ) :))
Иначе да - щом ги има значи трябват - винаги можеш просто да ги смениш, ама съм убеден че на оригиналните няма да ти харесат цифрите... а за афтермаркет решенията мненията са противоречиви

Предишна

Назад към Е38