Има ли таралеж в е38?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Re: Има ли таралеж в е38?

Мнение от DLVasilev » 09 Авг 2014, 15:18

като я разкова ще си покаже, тамън и подгрева на предното стъкло ще оправя
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38
Мечтае да кара: вече не мечтае
Детайли за колата: е38 728iA

Мнение от 4i4o Mitko » 29 Авг 2014, 1:13

Още един в групата :wave: Явно това лято ще е лятото на моторите за парното - и моя днес отказа, а вчера си въртеше доволно :( Май другата седмица ще се заровя под таблото, колкото и да не ми се иска :ranting: Надявам се да се окажат четки, та в този ред на мисли моля, ако някой колега вече е минал по този път, да даде ориентировъчна цена и къде в София биха ги подменили, стига да не се окаже нещо друго.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Авг 2014, 10:44

Това, че вентилатора е спрял не значи, че е от него... може да е от управлението му т.е. тоя "таралеж"... аз скоро мисля да свалям таблото и да се занимавам, ама все не ми остава време, а и нямам подходящо място за такова разглобяване...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 29 Авг 2014, 13:53

Mollov написа:Това, че вентилатора е спрял не значи, че е от него... може да е от управлението му т.е. тоя "таралеж"... аз скоро мисля да свалям таблото и да се занимавам, ама все не ми остава време, а и нямам подходящо място за такова разглобяване...

Колега то и навънка става да се разглоби само да е сухо времето :mrgreen: Аз за задната щора само си я спрях на сянка далече от сервиза да не прихване лоши работи :mhihi:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 29 Авг 2014, 14:30

Ае тегава работа... аз искам да сменя и лентовия кабел на тахото... и не мога да оставя колата "навън" в този й вид за 2-3 дни... :D а и при разглобяването да не излезне проблем, който пречи на бързото сглобяване и да се чудя как да я покривам :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 4i4o Mitko » 29 Авг 2014, 16:17

Mollov написа:Това, че вентилатора е спрял не значи, че е от него... може да е от управлението му т.е. тоя "таралеж"... аз скоро мисля да свалям таблото и да се занимавам, ама все не ми остава време, а и нямам подходящо място за такова разглобяване...

Прав си колега, доста се порових за инфо, даже в някои модели има и реле (К4 Х58 зад жабката), което също може да дефектира и да не работи гадния вентилатор. Само нещо не можах да намеря инфо точно кои модели и години са с това реле и кои са без него. Просто аз тайно се надявам да са четки, не че знам колко ще ми струва подмяната в сравнение с "таралежа", но все ми се струва, че ще е по-евтиния вариант. И аз мисля да се захващам с разглобяването на таблото в най-скоро време и да видя какво ще се окаже. Също така имам молба ако някой знае или го е правил - всички пишат, че при свалянето на капака на пасажерския еърбег се чупи една пластмаска, която трябва да се смени с нова. Но не мога да намеря ОЕМ номер, та малко помощ би била добре дошла, или пак ще има канаколит :mrgreen:

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 05 Сеп 2014, 23:22

Снощи го играх това със смяната на моторчето :)
3ч. работа със подмоткването :)
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 05 Сеп 2014, 23:37

Как па не направи едно видео по въпроса... :mrgreen:

луд с палатка
Аватар

Мнение от ТУРБО » 07 Сеп 2014, 1:31

Толкова ми се спеше(правих ме го от 23:30 до 2:30),че ми беше само до клипове :)Но не е толкова гадно колкото си представях.Общо взето има 1-2 тънки момента и всичко си става.
:D
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 07 Сеп 2014, 1:34

Сега ако и разпишеш относно тънките моменти.... ;)

луд с палатка
Аватар

Мнение от ТУРБО » 07 Сеп 2014, 2:35

Понеже нямам снимки,ще ползвам от първата страница линковете със снимки
http://www.bavariandominator.co.uk/page ... 137164.cfm
Тук на първата снимка се виждат 2 черни извити пръта(тези над буксата)горния се разделя на 2 части.Маха се металната пластинка която е точно над буксата на снимката,след това се разделя от мястото където се вижда лек луфт на снимката(точно преди да стане гофрирано)2-те части влизат една в друга и се държат на много дребни зъбчета(нещо като зъбчетата на свинските опашки :) )лявата половина се извива на страни,а дясната се разкача от щипчицата която е в другия и край.Долния прът се разкача от дясната страна(само се издърпва на горе).На инсталацията е по-добре да се отрежат свинските опашки(после си слагате нови) за има повече място да излезе моторчето за да не го напъвате и да го счупите,защото лопатките са крехки.
Общо взето там са по-крехките неща,другото са болчета и щипки.
На снимките не са показнаи няколко момента.Единия е,че трябва да махнете планките които държат пасажерския бег,защото таблото се зачеква в него също така има 2 болчета за 13-ка камък които държат таблото за металната греда.Едното е зад пасажерския бег,а другото е зад килкометража!Има и 3 водача в които трябва да вкарате таблото при монтажа(под прозореца се намират 3 уши с бели метални втулки)Гледайте да не ви изпадне някоя от втулките защото от там също ще се разскърца след това.
Да не забравите да си подготвите малко лепило(нещо от рода на хелмитекс) за дунапрените,че те си изпадат и после трябва да ги залепите леко за таблото,за да ги сложите на места им,за да не ви скърца таблото.
След като поставите моторчето на мястото му го включете за да сте сигурни че работи и не опира някъде,но включете еърбега защото ще се появи грешка и ще трябва да я триете.
Ако имате въпроси питайте докато ми е прясно :)
Последна промяна ТУРБО на 07 Сеп 2014, 11:57, променена общо 1 път
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 07 Сеп 2014, 11:54

Направо идвам с колата, докато ти е прясно :mhihi: :mrgreen:

луд с палатка
Аватар

Мнение от ТУРБО » 07 Сеп 2014, 16:56

Ами докарай ми я и ще измислим нещо.
Днес пак се забавлявам със М62-ката,че единия банан е дал фира,та малко с ангренажи се занимавам :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 4i4o Mitko » 08 Сеп 2014, 21:07

И аз вече съм с работещ вентилатор :) Оказаха се четки и след 3-4 часа работа, вече всичко е ок и колата е готова за :driving: Колега Mollov, ако имаш нужда от помощ, свиркай, не е ракетна технология (аз си я направих пред кооперацията), ще помагам с каквото мога :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 08 Сеп 2014, 23:02

'начи викаш мое и да е от перката... аз вече съм се запасил с таралеж, ще е голяма изненада, ако се окажат четки на духалката... там с пасажерския бег, дето се опасяваше за счупване на пластмасата, какво стана? :)

ПредишнаСледваща

Назад към Е38