Проблем с Кутията или с нещо друго?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Проблем с Кутията или с нещо друго?

Мнение от waterboy » 05 Юли 2015, 15:37

Колеги след сумати разправии по охлаждането и газовата система и вчера радостен че вече отстранени и всичко е ок, днес е на лице следният проблем карам си и при спиране на светофар или на какво и да било но на пълно спиране при отпускане на спирачката колата не иска да тръгне ако дам много леко газ пак не иска да тръгне давам малко повече газ и тя тръгва с удар/камшик/все 1 сам дал кик даун така се усеща тръгва реско щях да се бутна в колата пред мен, прибрах се и пред блока пускам леко леко спирачката и колата се мъчи ту тръгва ту нещо я спира като пускам леко спирачката и все 1 се чуди какво да направи почва да се лашка на пред на зад и пак докато дам газ и тръгне прави го и на директна и на задна а като тръгне си кара без проблеми сменя си без нито да "рита" нито да е мудна всичко си е ок на борда нищо не изписва изписва ми от бая време Verif feux stop което проверих че е проверка задни стоп светлини но то от по сериозни проблеми не остава време за това някакви идеи какво да правя? И по важно ми е къде мога да закарам колата за да я видят понеже в моя сервиз на дали ще ми помогнат с АСК

Сега покарах колата около квартала за около 20-25 спирания на място го направи 2-3 искам да ви попитам има ли вариант да е от задвижването на колата може ли да е диференциал кардан ? Утре отива за диагностика да види ме какво ще каже

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Re: Проблем с Кутията или с нещо друго?

Мнение от georgipass » 05 Юли 2015, 20:48

Най-добре я закачи на диагностика и виж дали дава кутията грешки някакви за да имаш някаква отправна точка :yes: Виж и силовото предава.... въпреки, че щом като тръгне няма проблеми, то надали проблема е в него...Но все пак виж и кардана и каретата му, въпреки че много ме съмнява проблема да е там :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 08 Юли 2015, 11:13

Възможно е нищо да й няма на скоростната кутия, а проблема да е свързан с гориво/газ/електроника/датчици, т.е. нещо по газовата система.

Пробвай да включиш "спортен режим" с копчето и виж дали ще тръгва нормално. За да тръгва с ритане има вариант да го прави ако е на 2-ра скорост и рязко включва 1-ва, за да потегли. От друга страна, след като го прави и на "задна" скорост, може наистина да е нещо по кутията. Пробвай с превключване на позиция "N" и после на "D" (или "R") и виж дали след това тръгва нормално.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 08 Юли 2015, 11:20

Бях чел някви неща в чуждите форуми точно за такова трудно/мудно тръгване от място... може да е от ниско налягане на маслото, а също така може да е от пакета на 1-ва предавка...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 08 Юли 2015, 14:27

Гледам че преди 3 месеца си пуснал тема за "тупкане" при спиране и тръгване: viewtopic.php?f=123&t=389363&view=unread#p4048215

Реши ли проблема след смяна на полуоски и т.н. или сегашния ти проблем е вследствие на задълбочаване на предишния проблем.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 08 Юли 2015, 17:35

проблема с тупкане е решен и нямаше нищо общо с полуоски и т.н звъннаха ми от сервиза че на диагностика нищо не излиза а като я карах към сервиза около 30 км с доста спирания по светофари и т.н нито 1 път не ми го направи от там ми казаха да дойда да си я взема и да карам ако пак го направи ще трябва се сваля иначе колата си превключва има си кикдаун върви си като хората

младши ентусиаст
Аватар
Кара: миньол

Мнение от speedtool » 10 Юли 2015, 0:03

Проблема не е в скоростите колега.На колата не и стига газта(сигурен съм,че на бензин не го прави).Компа на газта или изпарителя провери ;) .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 10 Юли 2015, 19:53

колега тамън щях да пиша че на 2 дена карам на бензин и нямам проблеми и е сега се прибирам викам дай да сипа газчица и колата след 10 мин започна пак да не тръгва и като отпусна педала на спирачката не че не тръгва а придърпва ту тръгва ту не тръгва в интерес на истината аз я карах на бензин 3-4 дни преди да сменя изпарителя и нямаше проблеми в денят в който смених изпарителя и почнах на газ започнаха тея аномали с скоростите само че как така не и стига газта и не иска да тръгне ? а като дам газ си тръгва има си кикдаун сменя си всичко е ок ? Колега дай идея какво да направя а защо реши че е изпарителя той е чисто нов на няма и 100 км

Оня ден като смених изпарителя и я закачиха за настройка на газта уж май всичко точно да отида пак ли ддз , Имам чувството че не й стига газта все 1 на празен ход и при потегляне а като тръгна е ок ли ддз

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedtool » 10 Юли 2015, 21:56

Колега от кога караш колата?Преди създавала ли ти е този проблем на газ?И най-важния въпрос-уредбата Ловато ли е(изпарител,комп.)?Иначе не се притеснявай-варианта към момента е да даваш (настъпваш)плавно газ в първата четвърт секунда докато потегляш за да не натоварваш всякаквите части по задницата ,кутия и т.н. с този "ритник",който се получава-това докато отстраниш проблема.А може и да ти даде грешка кутия не се шашкай гасиш палиш да си изчисти и караш-това е от липсата на тяга.Пак казвам изпарител е това или проблем в компа на газовия инжекцион(примерно дава бъгове и не пуска зададените стойности газ в дадения момент).Дори да си сменил изпарителя може да са ти сложили такъв,който не е подходящ за твоята кола.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 11 Юли 2015, 13:42

колата я карам от април миналата година проблеми до сега не съм имал компа е фобос изпарителя е маджик 3 до 350 коня даде фира принципно и го смених със същият преди 1 седмица и като го сменил я закачиха на комп газовата за настройка и ме съмнява дали тогава нещо не са объркали понеже почна да прави номера още същият ден иначе това със спирането и тръгването с ритник вече не го прави от както писах темата не го е правила но и на бензин и на газ вчера тествах като пусна педала на спирачката си тръгва но някак си леко колебливо понякога леко придърпва но тръгва и проблем няма да забива да не иска да тръгне иначе на диагностика кутията не дава грешки маслото и филтъра са сменяни от старият собственик което малко ме притеснява понеже не знам защо го е сменял

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedtool » 11 Юли 2015, 13:53

Симптомите,които описваш са или изпарител или настройки.Предлагам да отидеш в газ сервиза,който ползваш за да решат проблема.Проблема според мен не е кутия,но все пак ти препоръчвам да я обслужиш,ако не си сигурен дали е сменяно.Маслото може да се сменя профилактично и за спокойствие на собственик или при проблем в кутията в някой случай,а според мен след около 200к. километра на автомобила е нужно да се сменя като консуматив на около 60к. км. нищо,че е "lifetime"

Поздрави
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 11 Юли 2015, 14:16

сменено е маслото от предишният собственик и то скоро явно понеже гарнитурата на картера ми казаха че е нова аз я имам от година и малко но съм минал към 8000км ще проверя първо газовата идната седмица преди да се захвана със скоростите и ще пиша като имам информация днес ми предстои пътуване извънградско около 100км ще видя как ще се държи

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 16 Юли 2015, 0:28

Колеги има ли как сам да проверя нивото на маслото в скоростната кутия или трябва да отида в специализиран сервиз?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedtool » 16 Юли 2015, 18:14

Защо реши,че е кутията проблема все пак след като на бензин не ти прави мизерий,а и не ти дава грешка.Това с проверката само в сервиз
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 17 Юли 2015, 1:06

нямах време тази седмица не съм карал колата от петак миналата седмица, в събота ще отида сутринта до фобос сервиза на Богров за настройка но исках и нивото на маслото да го видя надявам се да е от настройка а не от изпарителя че е чисто нов пък ще видим

Следваща

Назад към Е38