Данък МПС (Е38 2.5ТДС)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Данък МПС (Е38 2.5ТДС)
Днес ходих до кметството да плащам данъка на колата (дп: 09.1998) и останах приятно изненадан.
За 2010 и 2011 данъка беше по 217лв, но за 2012 е почти наполовина - 135лв
Също да ви напомня че срока е до следващия месец - после текат лихви.
Това не е много за техническия подфорум, но поне тук ще го видят другите собственици на Е38.

За 2010 и 2011 данъка беше по 217лв, но за 2012 е почти наполовина - 135лв

Също да ви напомня че срока е до следващия месец - после текат лихви.
Това не е много за техническия подфорум, но поне тук ще го видят другите собственици на Е38.

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Re: Данък МПС (Е38 2.5ТДС)
Все съм си мислел, че политиката за насърчаване на закупуване на нови автомобили би трябвало да се отразява на данъка точно на обратно.
Би трябвало данъците на по-новите коли да са по-ниски, а на по-старите - по-високи. Хем искат да не сме автомобилното гробище на Европа, хем не си личи по никакъв начин от данъците.
Не че се оплаквам, но се чудех защо дъртата кола (като моята), която отделя много повече вредни газове от една нова е с по-нисък данък.
Д
Би трябвало данъците на по-новите коли да са по-ниски, а на по-старите - по-високи. Хем искат да не сме автомобилното гробище на Европа, хем не си личи по никакъв начин от данъците.
Не че се оплаквам, но се чудех защо дъртата кола (като моята), която отделя много повече вредни газове от една нова е с по-нисък данък.

Д
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Аз мойта кола за това си я регистрирах във Враца,макар че вече съм варненски жител.
Данъка ми там е със 140 лева надолу.Не стига че Варна е с най най най разбитите шосета у България....ми ше и давам и повече пари данък
Айде бе....ма далаверата с кръпките на варненския кмет не трябва да спира

Данъка ми там е със 140 лева надолу.Не стига че Варна е с най най най разбитите шосета у България....ми ше и давам и повече пари данък

Айде бе....ма далаверата с кръпките на варненския кмет не трябва да спира

Ами то затова във Варна са най-разбити - защото такива като теб ги регистрират на други места. Преди 10+ години, когато живеех във Варна, повечето регистрации бяха ТХ СС РР.
Нали се сещаш, че пътния данък помага отчасти да са по-добри пътищата (и по-чисти зимата). Няма как да плащаш данък във Враца (с 10 000 автомобила в града) и да очакваш във Варна с 90 000 автомобила, които износват настилката много повече - пътната настилка да е добра.
Има причина данъците да са различни, като в случая метеорологични / туризъм / т.н. Сещаш се че от 6 000 000 туристи, поне 40-50% са екслплоатирали пътищата ни (не Врачанските).
Все гледаме да 'излъжем държавата' и все лъжем себе си.
Нали се сещаш, че пътния данък помага отчасти да са по-добри пътищата (и по-чисти зимата). Няма как да плащаш данък във Враца (с 10 000 автомобила в града) и да очакваш във Варна с 90 000 автомобила, които износват настилката много повече - пътната настилка да е добра.
Има причина данъците да са различни, като в случая метеорологични / туризъм / т.н. Сещаш се че от 6 000 000 туристи, поне 40-50% са екслплоатирали пътищата ни (не Врачанските).
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
колега, пак ще си говорим, като ти се разтропа средната щанга, накрайниците и носачите.
плащаш куп данъци, а като влезеш в сервиза не ти казват - "общината поема разходите" ами си плащаш и там като поп.
един вид плащаш си данъците, за да си разбиеш колата, за да може да си платиш в сервиза
ебем ти мошенниците, само лапат и хвърят пясък в дупките
запитай се какво получаваш срещу парите, които си дал за пътен данък и винетка?
аз ще ти кажа - криви гуми и джанти и нажмелено окачване
п.п. има 2 вида дупки - хубави и лоши, хубавите ги намираш ти, а лошите сами те намират
плащаш куп данъци, а като влезеш в сервиза не ти казват - "общината поема разходите" ами си плащаш и там като поп.
един вид плащаш си данъците, за да си разбиеш колата, за да може да си платиш в сервиза

ебем ти мошенниците, само лапат и хвърят пясък в дупките

запитай се какво получаваш срещу парите, които си дал за пътен данък и винетка?
аз ще ти кажа - криви гуми и джанти и нажмелено окачване

п.п. има 2 вида дупки - хубави и лоши, хубавите ги намираш ти, а лошите сами те намират

- sambeto
- ентусиаст
-
deank написа:Ами то затова във Варна са най-разбити - защото такива като теб ги регистрират на други места. Преди 10+ години, когато живеех във Варна, повечето регистрации бяха ТХ СС РР.
Малко е несериозно човек който е живял преди повече от 10 години във Варна да дава такова мнение !
Аз живея вече 13 години в тоя град и в началото пътищата в града не бяха такива.
И понеже съм строителните среди ще ти кажа нещо което явно не знаеш.
Стойноста на 1м2 дупка с 10% печалба за фирмата изпълнител е около 30лв на/м2
Знаеш ли на каква стойност Общината плаща на фирмата изпълнител тая работа ?....на 65лв/м2

Знаеш ли че улицата по която минавам всеки ден последните 4 години е кърпена цялата точно 5 пъти ?
Защо не се направи качествено един път?
Публичната тайна в града е че тия кръпки се правят супер некачествено,за да може да се правят повече пъти и да се въртят едни пари.
Защо в София,Бургас и Пловдив нещата се случват а във Варна не?
Ходих в СЕЛО Равда,че там всичко е гладко като стъкло,да не би Равда да има по голям бюджет от Варна?
Преди повече от 10 години приятелю кмета на Варна не беше сегашния и тогава не беше така,ама сегашния кмет трябва да кара Мерцедес S500 4 matic,по твойта логика не може ли и кмета да кара някое Голфче примерно и остатъка от тия пари да се вложат в пътищата....!?
Само че ти явно не го знеш това,понеже повече от 10 години не живееш тука....ма гледам раздаваш правосъдие

И за какво да плащам данък в Варна....за да си чупя колата ?
Директор на една дирекция в Община Варна знаеш ли какво каза преди година две на една маса ? ЦИТИРАМ:
Разбрали сме се с КАТ като някой се обади че си е счупил колата в някой кратер,да не ходят да и пишат протокол понеже ще ни спукат от съдебни искове
Аз няма да финансирам поредния Мерцедес,поредното Ламборгини и т.н. да не изброявам !
Бих си плащал данъка тука с кеф,ако карам по хубави пътища,и нещата не трябва да тръгнат от жителите във Варна,а от тия дето не се спряха да крадат!
Ела покарай един месец в тоя град,виж какво се случва и тогава ми чети пак лекции за морал....мамин сладък

- mystvd
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E66 760Li
- Мечтае да кара: BMW E66 760Li
sambeto написа:
Малко е несериозно човек който е живял преди повече от 10 години във Варна да дава такова мнение !
Аз живея вече 13 години в тоя град и в началото пътищата в града не бяха такива.
...
Защо не се направи качествено един път?
Публичната тайна в града е че тия кръпки се правят супер некачествено,за да може да се правят повече пъти и да се въртят едни пари.
Защо в София,Бургас и Пловдив нещата се случват а във Варна не?
...
Ела покарай един месец в тоя град,виж какво се случва и тогава ми чети пак лекции за морал....мамин сладък
30 години съм живял във Варна и ми е ясно положението. Съгласен съм, че има нещо гнило в цялата работа, защото преди няколко месеца минавах през Варна и ми се включиха рефлексите за избягване на дупки, които са били там преди 10 години и сега пак са си там.

Не чета лекции, но да кажем, че Варна е малко по-специален случай (на очевидна крадливост и пестеливост от страна на общината), но голяма част от хората не плащат данък МПС с аргумента "за какво да плащам, като пътищата са разбити" и става един омагьосан кръг.
Както и да е - съжалявам ако предишното ми съобщение е прозвучало остро - не е било умишлено.

Stanchev написа:колега, пак ще си говорим, като ти се разтропа средната щанга, накрайниците и носачите.

- sambeto
- ентусиаст
-
Всичко е наред братле,то и аз запалих малко а не трябваше.
Ама ме хваща яд,че с предната кола не излзизах от тия сервизи заради гуми,джанти,ходова част....докато някой си кара Мерцедеса,прибира едни пари от тия дупки (по няколко пъти)....и като се строши Мерцедеса не си ги плаща той
С радост ше ги давам тия данъци на Община Варна,ама да вземат да се стегнат малко и да оправят тия шосета.А то дупка до дупка....ма иначе Варна на едно от първите места по скъпи данъци.
Харесва ми много града....ма последните 10 години някой господа го разсипаха.
Както и да е
Ама ме хваща яд,че с предната кола не излзизах от тия сервизи заради гуми,джанти,ходова част....докато някой си кара Мерцедеса,прибира едни пари от тия дупки (по няколко пъти)....и като се строши Мерцедеса не си ги плаща той

С радост ше ги давам тия данъци на Община Варна,ама да вземат да се стегнат малко и да оправят тия шосета.А то дупка до дупка....ма иначе Варна на едно от първите места по скъпи данъци.
Харесва ми много града....ма последните 10 години някой господа го разсипаха.
Както и да е

Кръга не е точно омагьосан колега, защото не плащаме само данъци. Винетки, фишове, актове, и тн. също по презумция трябва да отиват и за поддържане на пътната инфрастуктура. В София сега след снеговете, запълниха дупките с чакъл
АМ Тракия примерно, вместо да я кърпят N на брой пъти да бяха преасфалтирали един път както трябва. Краде се яко с фирмите за пътно строителство, а ние си плащаме като араби. Ония туреници трябва да спрат да тупат чувала, не да се правим на пишман европейци.
Между другото окачването на 7-цата се оказа неораквано здрава комбинация

Между другото окачването на 7-цата се оказа неораквано здрава комбинация

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Аз данъците в Бургас с кеф си ги плащам, въпреки че са по високи от София и Варна. Почти няма от какво да се оплаче човек. 5 години бях студент във Варна и се нагледах на дупки запълнени с нощни шкафчета, столове и прочие, нагледах се как мангали ръсят асфалт с лопати и после тъпчат с кубинките. В кварталите няма един нормален тротоар! Едни и същи дупки си седят още от преди 6-7 години! Асфалта е износен, хлъзгав и опасен. Във Варна пътен данък не съм плащал, ама съм си ги дал парите на държавата под формата на ДДС като съм купувал носачи и амортисьори.
- sambeto
- ентусиаст
-
Воденичаров написа:Аз данъците в Бургас с кеф си ги плащам, въпреки че са по високи от София и Варна. Почти няма от какво да се оплаче човек. 5 години бях студент във Варна и се нагледах на дупки запълнени с нощни шкафчета, столове и прочие, нагледах се как мангали ръсят асфалт с лопати и после тъпчат с кубинките. В кварталите няма един нормален тротоар! Едни и същи дупки си седят още от преди 6-7 години! Асфалта е износен, хлъзгав и опасен. Във Варна пътен данък не съм плащал, ама съм си ги дал парите на държавата под формата на ДДС като съм купувал носачи и амортисьори.
ФАКТ !
Пътищата на Варна са ужасни !
В момента целия град е нарязан,няма никаква организация на асфалтирането,от една страна се почва,оставя се и се почва друго.Циганите се подпират на лопатите.....асфалта още не е положен и вече се е пръснал...."работят" в пиковите часове......ТРАГЕДИЯ ПЪЛНА !
Какво трябва да стане в тоя град че нещата да се променят не знам.....всеки плюе кмета ( и с право) и сега на изборите....пак преизбран

Всеки гражданин във Варна вижда какви са тротоарите,пътищата....обаче нищо не може да се направи.
В Бургас ходих преди месец някъде,нищо общо с Варна,и пътищата бяха добре.Бургас дръпна много пред Варна и заради това.Само че за съжаление на Варненци град Бургас си имат добър КМЕТ,който се грижи за гражданите си.
Варна е с най скапаните улици....а с едни от най големите данъци,е такова нещо може само У България да го има.
Тука кучето си лае,ама кервана си върви.....

Преди години, когато се поинтересувах защо ремонтите са толкова некачествени (става дума за Варна), разбрах че фирмите които се занимават с ремонтите (а и с основното асфалтиране) спестяват от единия и най-важен компонент - асфалт/битум (най-скъпата съставка, която тогава сме внасяли от Албания). Тя отговаря за това "асфалтната смес" да остава здрава и по-устойчива на атмосферните условия - по-еластична, спояваща добре другите компоненти. Липсата или недостатъчното количество прави настилката ронлива и тя се разпада след няколко месеца (дори да не минават коли по нея). Знаем какви РЕКИ се изливат по улиците след всеки дъжд, заради лошата канализация - оттам живота на новия асфалт е най-много 3-4 месеца в НАЙ-ДОБРИЯ случай.
Явно има някаква много голяма далавера - или се купува/произвежда асфалт, за който се знае че е некачествен, или тази съставка се пести/препродава/и т.н.
Явно има някаква много голяма далавера - или се купува/произвежда асфалт, за който се знае че е некачествен, или тази съставка се пести/препродава/и т.н.
Последна промяна deank на 01 Апр 2012, 12:49, променена общо 1 път
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2