гръмна ми турбото
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
Re: гръмна ми турбото
Адаш не е точно така турбинката не остава беС масло а и не в това е проблема.Малката част масло което остава в турбината след изгасянето на двигателя,се изпича и става на прах /от високата температура/ и понеже няма кой да я охлади тя се пука или части в нея се пукат т.н.[/quote]
ами да ти кажа със турбини на коли не съм се занимавал и не съм отварял,но на по стари машини по специално на селско-стопански на които турбо-компресора е на същия прицип но няма променлива геометрия,разтоварващи клапани и така нататък съм рециклирал и то няколко пъти и то не за друго ами защото ремонтните комплекти които продават са боклуци.Тези турбини помпят постоянно,даже на място като се припомпи и върнеш газта после 10 секунди свири докато му паднат оборотите
.Но вече не се монтират такива опростени.В книгата за експлатация пише точно това,че след пълно натоварване трябва да се остави 7,8 минути на тихи обороти да се нормализират оборотите му защото маслото се отичало и оставало на сухо и задирало.На мен лично ми се е случвало да изгасне внезапно и след 2,3 секунди се чува едно стържене точно от него.Също така пише че не трябва да стои на под 1200 оборота повече от 12 минути защото е възможно да запече сегменти като се има предвид че максималните обороти които развиват тези двигатели са от 2100 - 2500 .На друга машина която е 2010 година модел пише същото за работене на средни обороти дори при нея е до максимум 10 мин,макар че двата двигателя нямат нищо общо,единия е напъно опростен а другия е като голям двигател на кола.
ами да ти кажа със турбини на коли не съм се занимавал и не съм отварял,но на по стари машини по специално на селско-стопански на които турбо-компресора е на същия прицип но няма променлива геометрия,разтоварващи клапани и така нататък съм рециклирал и то няколко пъти и то не за друго ами защото ремонтните комплекти които продават са боклуци.Тези турбини помпят постоянно,даже на място като се припомпи и върнеш газта после 10 секунди свири докато му паднат оборотите

- bobi_7609
- Потребител
-
- Кара: BMW 730d
- Мечтае да кара: незнам засега 730d
- Детайли за колата: Яка
Нямах време да пиша по темата досега.Да кажа ка се развиха нещата.Турбото беше рециклирано при Митко.Монтирах го и колата заспа.Прилагам снимка да го видите.Като ново е. 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
А да ти е честито колега!!!!
Сега остава да кажеш и колко ти излезе, цялата магария.... 

От цървул, бална пантофка НЕ става!
- bobi_7609
- Потребител
-
Турбо 800 лв. Масло филтри към 200 лв. Сервиз 150 лв.Това е. 

- nnikolov89
- Потребител
-
добре е , защото само за профилактика на турбо жземат по 400-450 лв
- bobi_7609
- Потребител
-
Jivko7777 написа:Рециклирай, най-лошия случай е 960лв
Да колега колата вече мина кам 2500 км. и засега всичко е нормално.Дано така да е занапред.

колеги здравеити.сменилсьм вече 2 чистонови турбини да прависте за цената е 2,500 лв на парче
всичко се оказа в краи на сметка от хубавите масла с които караме колитеси.предниями маистор викаше абе ти лудлиси да слагаш пьлна синтетика и оп а какво тои мотора бил стар вече и нямало смисал.ок и 10 на 40. и оп 2 турбини по 2.500 оха честито баи андреи и то пона 6000 км.колеги слагаите масла които са определени само от завода производител и ште се видети с пари в джоба и хубава и здрава кола 

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
андрея написа:колеги здравеити.сменилсьм вече 2 чистонови турбини да прависте за цената е 2,500 лв на парчевсичко се оказа в краи на сметка от хубавите масла с които караме колитеси.предниями маистор викаше абе ти лудлиси да слагаш пьлна синтетика и оп а какво тои мотора бил стар вече и нямало смисал.ок и 10 на 40. и оп 2 турбини по 2.500 оха честито баи андреи и то пона 6000 км.колеги слагаите масла които са определени само от завода производител и ште се видети с пари в джоба и хубава и здрава кола

- Ivaylo Stamenov
- Потребител
-
- Кара: E38 - 730d
Ти му го спести, но аз ще кажа - Бахти олигофрена!
Относно рециклираните турбини - преди години имах един Ситроен, който купих с рециклирана турбина в Холандия. Минах над 150 000км. с него и сега го кара един приятел вече 4г. Проблем с турбото няма никакъв.
Относно рециклираните турбини - преди години имах един Ситроен, който купих с рециклирана турбина в Холандия. Минах над 150 000км. с него и сега го кара един приятел вече 4г. Проблем с турбото няма никакъв.
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Само да добавя, че за 730d в ebay.de има за около 300-400 евро цяло турбо и за около 200-250 евро само турбина. Доставка с gabco до БГ ще излезне не повече от 30-40 лв.
http://www.ebay.de/itm/BMW-Turbolader-T ... 2a1bc1e388
http://www.ebay.de/itm/TURBOLADER-RUMPF ... 35bd50904d
http://www.ebay.de/itm/BMW-Turbolader-T ... 2a1bc1e388
http://www.ebay.de/itm/TURBOLADER-RUMPF ... 35bd50904d
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3