колата не пали 730д Моля за помощ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
колата не пали 730д Моля за помощ
Здравейте ,проблема ми е от доста време.Колата ми е 730д команриал.Както си карах и загастна ,майстори я гледаха,в всякакви системи икомпютри но нищо сериозно .Изгоряла помпа в резервоара-работи,компютър не работи,дюзи на 4,5,6 цил. изгорели,датчик кол.вал ,и накрая установихме като изключиш по отделно 4,5,6, цил. колата пали но работи на 5цил.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: колата не пали 730д Моля за помощ
Не става много ясно какво точно се е случило, затова поясни, иначе няма кой да ти помогне.
Never mistake motion for action...
Не разбирам на какво точно се чудиш?
Нищо сериозно?!
- Изгоряла помпа в резервоара (работи) -> хем изгоряла пък хем работи?
- Компютър - не работи (кой компютър точно?)
- Неработещи 3 броя дюзи
- Неработещ датчик на коляновия вал
И е чудно как като изключвате по един цилиндър, а дюзите на 3 от тях не са наред колата работи на 5? Също е чудно че въобще пали при горе изброените проблеми.
Оправи всички неща, които си посочил и опитай пак
Нищо сериозно?!
- Изгоряла помпа в резервоара (работи) -> хем изгоряла пък хем работи?
- Компютър - не работи (кой компютър точно?)
- Неработещи 3 броя дюзи
- Неработещ датчик на коляновия вал
И е чудно как като изключвате по един цилиндър, а дюзите на 3 от тях не са наред колата работи на 5? Също е чудно че въобще пали при горе изброените проблеми.
Оправи всички неща, които си посочил и опитай пак

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
lacho_24 написа:Здравейте ,проблема ми е от доста време.Колата ми е 730д команриал.Както си карах и загастна ,майстори я гледаха,в всякакви системи икомпютри но нищо сериозно .Изгоряла помпа в резервоара-работи,компютър не работи,дюзи на 4,5,6 цил. изгорели,датчик кол.вал ,и накрая установихме като изключиш по отделно 4,5,6, цил. колата пали но работи на 5цил.
Ако въобще темата ти е сериозна,което малко ме съмнява.......

Аз незнам как след всички тия изписани неща казваш че няма нищо сериозно....
Аз лично почти нищо не разбирам от нещата които си изписал,но при тия "никакви" повреди е нормално да изгасне.
И как проблема ти е от доста време.....нещо не вдявам,дай напиши го по грамотно и разбираемо за да може евентуално да ти се помогне

lacho_24 написа:Здравейте ,проблема ми е от доста време.Колата ми е 730д команриал.Както си карах и загастна ,майстори я гледаха,в всякакви системи икомпютри но нищо сериозно .Изгоряла помпа в резервоара-работи,компютър не работи,дюзи на 4,5,6 цил. изгорели,датчик кол.вал ,и накрая установихме като изключиш по отделно 4,5,6, цил. колата пали но работи на 5цил.
Колега, що не се регистрира точно 1 месец по - рано, щяхме да те разбереме от раз........

Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
kita написа:lacho_24 написа:Здравейте ,проблема ми е от доста време.Колата ми е 730д команриал.Както си карах и загастна ,майстори я гледаха,в всякакви системи икомпютри но нищо сериозно .Изгоряла помпа в резервоара-работи,компютър не работи,дюзи на 4,5,6 цил. изгорели,датчик кол.вал ,и накрая установихме като изключиш по отделно 4,5,6, цил. колата пали но работи на 5цил.
Колега, що не се регистрира точно 1 месец по - рано, щяхме да те разбереме от раз........

От цървул, бална пантофка НЕ става!
според мен тези части които съм изброил работят.Но не могат да установят от какво е.Колата пали като извадиш кабела на 4,5,или6цилиндър,но като го включиш отново гасне.
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Значи колеги, току що говорих с човека пуснал темата- оказа се че се познаваме лично отдавна! Той ще опише подробно проблема, но като цяло колата не е в движение и проблема е от доста отдавна! Идвали са хора с апаратура но всеки казва различни неща!!! Така че ако ще му препоръчваме диагностика, трябва да го насочиме към правилния човек, защото все пак колата ще се качва на репатрак, а това си е и още един разход.
От цървул, бална пантофка НЕ става!
@ELZAGG: Пратих ти лично съобщение с идея къде могат да му обърнат внимание.
колата пали,но като изключиш дюза било то на 4,5 или 6 цилиндър.При вкючване на кабела на съответната дюза колата гасне.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Вижте дали дюзите са вписани...и по-скоро дали има разминаване някакво.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Dimitroff написа:Вижте дали дюзите са вписани...и по-скоро дали има разминаване някакво.
При Е38 няма "инициализация" на дюзите . Има го само при Е6Х моделите
дойде поредния майстор включи лаптопа,мота се 20 минути накрая ми каза че налягането е високо в ситемата 400 бара и за това двигателя не може да запали.
14 мнения
• Страница 1 от 1