Гасне по време на движение 725ТДС

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Гасне по време на движение 725ТДС

Мнение от doom » 03 Апр 2012, 10:52

Добре колеги, бихте ли ми препоръчали някой който да погледне тая кола и съответно плочката, някой от моя регион, дали ще е Враца, Монтана или Лом, разбира се на лични, не е нужно да правим реклама на никой, това е огромната ми молба!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 03 Апр 2012, 11:30

doom написа:Добре колеги, бихте ли ми препоръчали някой който да погледне тая кола и съответно плочката, някой от моя регион, дали ще е Враца, Монтана или Лом, разбира се на лични, не е нужно да правим реклама на никой, това е огромната ми молба!

Обади се на колегата BESSNIA,казва се Ицо,обясни му за проблема и се разберете,той е от Враца. :yes:
Човека е от форума,така че не мисля че е реклама.
Телефона му е 0886 155926.

Потребител
Аватар

Мнение от doom » 03 Апр 2012, 21:48

Писах му първо лично за да не ставам нахален, вече ако на човека му е до моята кола той ще пише :D , звъненето е най лесно, смених датчика за температурата, същата работа, никакво подобрение, само не ми стана ясно защо подгрява само сутрин когато е студена, после въртя доста докато запали, на дали немците са го проектирали някой българин да му слага некви допълнителни релета, къде е проблема?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 03 Апр 2012, 23:24

doom написа:Писах му първо лично за да не ставам нахален, вече ако на човека му е до моята кола той ще пише :D , звъненето е най лесно, смених датчика за температурата, същата работа, никакво подобрение, само не ми стана ясно защо подгрява само сутрин когато е студена, после въртя доста докато запали, на дали немците са го проектирали някой българин да му слага некви допълнителни релета, къде е проблема?

BMW дизел не подгрява на топъл мотор . Една от най-често срещаните причини е разтягане ( износване ) на ангренажните вериги и бягане на момента на впръскване (аванс) и е нужно дорегулирането му в смисъл завъртане на помпата към мотора (дава се повече предварение ) и ефекта е положителен , обикновено се прави под диагностичен контрол ама нъл сме мастери всичките бутаме и на сляпо . Другата възможна причина е заминала си механика долна част на ГНП и не може да прави добро налягане което в комбинация с липсата на пряко подгряване води до затруднен топъл старт. Ако досега ( преди да махнеш жиците ) е подгрявала и топла това е допълнителна намеса да се прескочи тоз неприятен , но естествен ефект и вместо да се смени ангренажа да се кара така , но има опасност от лош изход в някой слъчнев ден тъй че установи има ли възможност от подаване на още аванс и ако не сменяяш ангренаж или си свиркаш и караш , имаш избор :mhihi: .

Потребител
Аватар

Мнение от doom » 04 Апр 2012, 11:04

Наистина не намирам връзка между подгрева и веригите, колата не пали при разтегнати вериги заради избягалата центровка, не заради това че свещите не греят! До сега всички ТДС-и които съм гледал на мои приятели си греят и топли, така правеше и моя преди да му разкача релето, ако има някакъв начин да минем без побългаряване ще съм много щастлив.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 04 Апр 2012, 12:57

doom написа:Наистина не намирам връзка между подгрева и веригите, колата не пали при разтегнати вериги заради избягалата центровка, не заради това че свещите не греят! До сега всички ТДС-и които съм гледал на мои приятели си греят и топли, така правеше и моя преди да му разкача релето, ако има някакъв начин да минем без побългаряване ще съм много щастлив.

Колега струва ми се че не знаеш какво искаш . Каква връзка търсиш след като явно не знаеш при какви условия се самозапалва нафтата . И не знам колко са ти приятелите с тдс ама аз имам общо 4 броя и всичките палят без подгрев на топъл мотор , що ли . Отиди на подфорум Е34 и чети за тдс-а да си ги обясниш нещата щом не вярваш . Айде успех .

Потребител
Аватар

Мнение от doom » 04 Апр 2012, 18:45

Колега не исках да те засегна, не в това беше идеята на отговора ми, аз съм си такъв, малко повече размишлявам на глас :D , не се сърди, от както имам ТДСа съм чел повече от колкото сигурно и в училище :lol: , имам запланувана смяна на веригите тъй като и самия двигател е малко по шумен от нормалното, така че само да оправя проблема със забиването и идва ред на веригите, още веднъж извинявай ако съм те засегнал, не това съм искал, все пак ти си ми дал доста напътствия за оправяне на моя проблем , а аз уважавам това!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 05 Апр 2012, 3:14

колега в Монтана има един пич много добър дизелджия.Казва се дани и е от Ауди форума.Виж в подфорума им дизел и ще му намериш кординатите.Има много сериозна апаратура момчето и ги чатка много тез дизели.То Аудито и БМВ-то немат голема разлика в горивната система :yes:
ТДС - Турбо Див Селянин

Потребител
Аватар

Мнение от doom » 05 Апр 2012, 9:55

Благодаря за съвета колега, чух се с момчето и скоро ще го посетя, дано да намери ключа от бараката :D !

Потребител
Аватар

Мнение от doom » 20 Апр 2012, 16:37

Отдавна не бях писал, оказа се компютър, явно когато са правили гърнетата ми и не са свалили клемата на акумулатора се е получил гафа, има ли начин за поправка защото един ентусиаст смята да направи опит да го отремонтира или да си търся друг, до сега се сблъсках с това че явно става единствено от Е38, ако някой знае нещо да казва :( !

Предишна

Назад към Е38