Няколко въпроса:PDC,EDC...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
Няколко въпроса:PDC,EDC...
1.Предния парктроник не работи,а задния си бачка и пищи(датчиците са свързани навсякъде)
2.Май ми е изпуснал единия амортисйор(колата е с EDC)-мога ли да сложа нормален от такава без EDC или ще даде грешка
3.Тресе между 120-130 км/ч-сложих хубави прави гуми,джантите уж са прави-имам предположение,че е тампон на кривия носач или някой крив диск(при по-рязко спиране също се усещат леки вибрации но това може да е от тампона)-други идеи?
Благодаря на отзовалите се
2.Май ми е изпуснал единия амортисйор(колата е с EDC)-мога ли да сложа нормален от такава без EDC или ще даде грешка
3.Тресе между 120-130 км/ч-сложих хубави прави гуми,джантите уж са прави-имам предположение,че е тампон на кривия носач или някой крив диск(при по-рязко спиране също се усещат леки вибрации но това може да е от тампона)-други идеи?
Благодаря на отзовалите се
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Re: Няколко въпроса:PDC,EDC...
За EDC - да можеш но трябва да го ги слагаш по двойки предни/задни. Имаш ли промяна на височината отзад? Виж за тръбички които да влизат в амортисиорите.
Тресенето скоро имаше такава тема viewtopic.php?f=123&t=268794, а то може да е И от амортисиори
Тресенето скоро имаше такава тема viewtopic.php?f=123&t=268794, а то може да е И от амортисиори
Колега за тресенето може да е от тампон на носача големите които са аз ги сменях, че моите бяха много зле като пусна на D без газ и спра направо предните колега се мърдат с по 3 4 санта просто видим луфт, но така и не се оправи тресенето ( мислех че е от тях ) а се оказаха втулки на джантите тъкмо преди да купя 2 предни гуми на цена 300лв 20ки и гледаме джантата играе доста т.е се държи само на болтовете и като карам с 70 до 80км/ч ще изкърти таблото от вибрации ... само при тази скорост и то .. и с 20лв проблема се оправи 4 втулки оригинални и това беше с вибрациите : )
- speedtool
- младши ентусиаст
-
За тресенето имам съмнения вече в крив диск,тъй като се наложи на скоро да "удрям контра" и усетих някакви вибрации при спирането.За EDCто още търся решение,за парктроника също-Помагайте с идеи
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Много е гнусно това тресене, няколко месеца карах така до като не си взех нови амотисиори и всичко заспа
С времето се усилва и почва от вместо 90 да го прави от 70. При мен ефекта беше че цялата кола се клатеше при ниска скорост около 30 - 35км/ч, и дори се усещаше се че сякаш идва отзад
п.с. ако се стигне до там - смяняй и тампоните над тях
Тия с EDC са си цифра...
С времето се усилва и почва от вместо 90 да го прави от 70. При мен ефекта беше че цялата кола се клатеше при ниска скорост около 30 - 35км/ч, и дори се усещаше се че сякаш идва отзад
п.с. ако се стигне до там - смяняй и тампоните над тях
Тия с EDC са си цифра...
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Ако е крив диск при натискане на спирачката:
1.ще се усеща на педала.
2.ще тресе на всякаква скорост и ниска и по висока.
Ако тресе само на висока скорост от 160 или 120 при по рязко намаляване са големите тампони.
За парктроника трябва да се види има ли захранване плюс и минус и отделно да не е прекъснат кабел към някой от датчиците щото един не работи ли и четирите ги няма.
Това е от мен.
1.ще се усеща на педала.
2.ще тресе на всякаква скорост и ниска и по висока.
Ако тресе само на висока скорост от 160 или 120 при по рязко намаляване са големите тампони.
За парктроника трябва да се види има ли захранване плюс и минус и отделно да не е прекъснат кабел към някой от датчиците щото един не работи ли и четирите ги няма.
Това е от мен.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
може да тресе от разбит накрайник,тампон или хебел

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- speedtool
- младши ентусиаст
-
speedtool написа:След няколко дена ще я ревизирам по ходовата част и ще споделя
И к'во излезе в крайна сметка ?
- speedtool
- младши ентусиаст