Тракшън Котрол се самоизключва

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 740

Тракшън Котрол се самоизключва

Мнение от terax » 04 Фев 2012, 12:27

Здравейте, колеги!

Карам 740 97-ма. Вчера ми се случи нещо странно... Както си карах и ми се самоизключи тракшъна. Натискайки копчето му не пожела да се активира. Рестартирайки двигателя за момент се оправя и след леко приплъзване на снега пак се изключва... :(

Някой може ли да каже какво става, дали не е замръзнал просто някой датчик?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Re: Тракшън Котрол се самоизключва

Мнение от anzak » 04 Фев 2012, 19:40

жилото на асц-то ти е хлабаво най вероятно
Барай шишарката Минкеее ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kita » 04 Фев 2012, 20:18

Провери задните датчици на ABS-те.
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....

Потребител
Аватар
Кара: 725 ТДС

Мнение от P_Dimitrov1987 » 05 Фев 2012, 16:12

ABS свете ли ти също освен ASC-то ?

Потребител
Аватар
Кара: 740

Мнение от terax » 05 Фев 2012, 23:20

Свети ми само ASC-то на таблото. Откачих акумолатора, но и това не помогна. Май ще трябва да отида на диагностика :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Мнение от ELZAGG » 06 Фев 2012, 10:05

Колега, по всяка вероятност е датчик. Аз имах подобен проблем- хлабава връзка и след това замръзване на същия, но диагностиката е най- доброто решение. :yes:
От цървул, бална пантофка НЕ става!

Потребител
Аватар

Мнение от P_Dimitrov1987 » 09 Фев 2012, 14:52

Питам дали ти свети ABS, защото тази зима и на мен ми светна ASC-то но й АBS. Ходих на диагностика казаха ми заден десен датчик. Проверих вразките и се оказа че кабела на датчика е скасан на 2 места. запоих си аз кабелите но проверих и стойностите на датчика показваше 600 ома и се менеше до 700 ома. Един майстор ми каза че трябва да е между 1000-1100 ома. Не барзах да сменям датчика, защото като запоих кабелите спря да свети след 2 дена обаче пак светна. Наложи ми се да идвам до София за месец и реших да го сменям като се върна в Бургас. Падна големия сняк ламите си светят нямам АBS и ASC ходих да се повръткам малко " Все пак бургазлии се радваме на снега :D ", обаче километража ми полудя почна да мята стрелката и се самоизклучи. Та разбрах че работата е на зле. Смених задния десен датчик и лампите изгаснаха 300 метра след като излязох от сервиза обаче килметража пак се побарка лампите пак светнаха. Върнах се в сервиза и оп даде грешка заден ляв датчик. проверихме буксите, резултат никакъв. Стойностите му бяха 3000 ома или 3 Килоома. Звънах на един пич от форума той обаче ми каза че стойноста му трябва да е точно толкова. Та сега се чудя да го сменям ли него или не. Лошото е че километража проработва от време на време и си мисля, че има някаде слаба връзка с датчика защото сякаш от снега ( влагат ) разваля връзката. Ако някой знае точно колко килоома трябва да показва датчика моля да драсне някои ред. А за колегата аз си мисля, че като ти даде грешка в някой от датчиците ти светва освен АSC- то и ABS-са защото тези датчици четат километрите и като даде грешка изклучва всички системи вклучително и автопилота.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 16 Фев 2012, 18:31

Километража взема показания от заден ляв датчик - хвърли му и на него едно око.

Потребител
Аватар

Мнение от P_Dimitrov1987 » 24 Фев 2012, 19:30

Задния ляв датчик го смених. Понеже съм малко по интелегентен от средното ниво не го замерих преди да го сложа :(. Ефекта беше нулев. За сметка на това замерих стария той показваше 3Килоома. Колко Килоома трябва да бъде някой знае ли ?

Потребител
Аватар

Мнение от P_Dimitrov1987 » 27 Фев 2012, 2:09

Проверих и новия, и той е 3000 ома. Изрязах буксата на колата, защото така и така я бяха счупили в сервиза и на нищо не приличаше. Свързах кабилите на датчика и на колата директно. Като дадох контакт лампите изгаснаха. Запалих не светят, тръгнах светна като коледна елха :(. Вече нямам идея от каде идва проблема. Трябва да се замерят кабилите от датчика до компа, дали са здрави, да разбера колко ома точно трябва да бъде този датчик, дали са здрави зъбците, от които чете датчика.Но немога да си обясня защо като направих хубава верига ( вързах кабелите деректно без букса ) ламите изгаснаха. Все пак компа е отчел че всичко е наред за да изгаснат. При момента в който тръгнах и светна значи някакъв проблем при отчитането на самата скорост, но ако проблема става само при движение ( демек не мери правилно скороста заради нещо си примерно замарсен зъбци, защо на всяко палене ми светят отново като грешка и без да съм мърдал колата? Някаде по веригата има проблем. Ако не ми бяха изгасвали влобще, щеше да ми е по лесно да намеря проблема. Сега дори и като разкачам датчика и го закачам пак не изгасват.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745D

Мнение от nforced » 18 Мар 2012, 22:32

3к (килоома) е на работещ датчик съпротивлението, а този които изхвърлих беше 1.5к. Вътре има намотка и с времето от много напичане лака започва да се пропуква и накрая почват да дава на късо намотките и за това съпротивлението пада..
Едни врати напред

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 19 Мар 2012, 17:00

Потребител
Аватар

Мнение от P_Dimitrov1987 » 05 Апр 2012, 13:08

Моя проблем го реших. Оказа се наистина слаба връзка, самия кабел на колата беше корозирал незнайно как през изолацията. Като изрязах още малко от него и го вързах директно за датчика без букси, всичко изгасна и сега няма проблем. Направих и още нещо..с водоструика почистих от всички страни самото колело, ако се е набила мръсотия и от това не иска да дава сигнал на датчика. Той проблема ми възникна точно като се попързалях няколко часа в дебелия сняг ако сам напалнил с боклуци??? Както и да е на мен важното ми е че работи, иначе да трябва датчика, да бъде 3К ома щом моя е 3 и работи значи толкова трябва да е :) .

Назад към Е38