Проблем с парно,пиксели и влизане в авариен режим 735

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с парно,пиксели и влизане в авариен режим 735

Мнение от babinikuli » 01 Мар 2012, 19:22

Здравейте
Много съм се навил на една 735-ца.Колата е страхотна,карал съм я близо 2000км. но ме притесняват няколко неща,искам да ги проверя преди да я взема окончателно.
1-пикселите са много зле,носих ги на един майстор,той каза,че не може да ми помогне.
2-преди имаше някакво парно,но сега съвсем изчезна,иначе температурата е ок,а давам климатроника на 32 градуса и пак никой.
3-понякога при рязко спиране и последващо тръгване влиза в авариен режим.Гася,чакам 30 секунди паля и няма проблем.Казаха ми,че ако проблема е в самите скорости за тия километри дето съм я карал,да съм ги смлял.И се започнаха предположения-датчик на abs,незнам си какво и т.н.
Колата е 98 ма година.
Ще бъда благодарен на всякакви съвети и препоръки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Re: Проблем с парно,пиксели и влизане в авариен режим 735

Мнение от victor2k » 02 Мар 2012, 4:30

1. Пиксели ... не можели да се оправят... - смени си майстора
2. Има ли течове някъде - при мотора или в купето. Може да са клапани за купето - намира се на вътрешната страна на мотора разгледай това и след това ги намери и напипай на топъл мотор само да не се изгориш. http://www.bimmerboard.com/forums/posts/59836/ Ако са яко горещи - проблема е в тях или накъде навътре към колата, може и електроника да е. Ако топлото не стига до тях бягай от тая кола.
3 Авариен режим на кое? На мотора или на скоростите. Ако е на скоростите - просто не се занимавай. Каква е грешката дето излиза? Ако са скорости - задната е първото което се преебава

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 02 Мар 2012, 8:52

Започни са една читава диагностика като за начало,за пикселите един от модераторите ги ремонтира с доживотна гаранция,за скоростната кутия (ако е тя) във форума ги продават за по 6-700 лв.цели.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Мнение от ELZAGG » 02 Мар 2012, 10:17

Ето ти колегата, който най успешно се справя с пикселите- mad_presley!
От цървул, бална пантофка НЕ става!

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 02 Мар 2012, 11:19

Пикселите са му най-малкия проблем.... но по дадената ни информация се сьмнявам някой да може да му даде насока.... Какво точно се случва след като влезе в арариен режим?

Потребител
Аватар

Мнение от babinikuli » 02 Мар 2012, 11:52

Мерси за помоща,ще се свържа с човека за пикселите,а дано да помогне.Когато влезе в авариен режим,първо изпищява в таблото и колата върви съвсем бавно не вдига над 2500 оборота.Ако загасиш и изчакаш 30 секунди тръгва нормално.За 2000км. ми се случи 2 пъти,винаги при спирачка и после потегляне.Говорих с разбирачи,казват че можело да е от датчик на абс-а,или ако гумите са кофти или още 1000 причини.Но надали проблема е в самите скорости,поне аз така се надявам.Иска ми се да отида при изпитан майстор,да не е при кварталните,че не знам дали няма да има повече поражения след тяхната намеса.Ако наистина има автоматична скоростна кутия за тия пари дето е казал колегата,купувам направо 2 да си имам резервна :lol: Задната скорост си е ок.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e28 e30 e38

Мнение от prostia » 02 Мар 2012, 18:38

babinikuli написа:2-преди имаше някакво парно,но сега съвсем изчезна,иначе температурата е ок,а давам климатроника на 32 градуса и пак никой.

есента на брат ми е38 имаше същия проблем мислех че са клапаните защото след тях мъркучите бяха студени смених ги с други но проблема си остана
оказа се че радиаторчето на парното се е задръстило и след обилна промивка с мъркуча всичко стана както трябва да е
Последна промяна prostia на 03 Мар 2012, 2:20, променена общо 1 път
уважаваи мързела тои ти помага
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 02 Мар 2012, 22:39

Изпищява на таблото авариен режим на кое - на мотора или скоростната? То си пише engine fail prog/safe или нещо такова ако е за мотора. Да не вдига над 2500 оборота не е кутия вероятно

За парното съм съгласен - може да са една маса неща. За пример аз имах друг проблем - моторчето на клапаните консумираше ток но не въртеше... никаква диагностика не помога до като не го свалищ и пробваш на 12волта

Потребител
Аватар

Мнение от babinikuli » 03 Мар 2012, 0:12

Нали пикселите са прецакани,не мога да прочета какъв е проблема,но все си мисля че са скоростите.Ама може и да съм в голяма заблуда.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e28 e30 e38

Мнение от prostia » 03 Мар 2012, 2:18

моторчето не мисля че е толкова важно на моята кола на диагностика ми пише че помпата не работи но нямам проблем с парното (не съм го пробвал наистина дали работи)
а на брат ми въобще я няма но парното си духа топло
Последна промяна prostia на 03 Мар 2012, 23:20, променена общо 1 път
уважаваи мързела тои ти помага
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kita » 03 Мар 2012, 8:23

Помпата на клапаните на парното има отвор 8мм от долната страна на турбината. Напипва се с пръсти, без да се сваля.През отвора, с клечка за зъби се усеща дали върти.

Изображение
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....

Потребител
Аватар

Мнение от babinikuli » 03 Мар 2012, 14:57

Имам още един въпрос.Забелязах,че плюса на акумулатора не е бил затегнат,дали от хлабавата връзка може да е влизането в авариен режим?

Назад към Е38