Климатроник
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Климатроник
Колеги,някой знае ли точно къде се намират темп.сензори на двете зони в салона.Гризат ме едни съмнения. 

Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....
Re: Климатроник

Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
търся в тая програма ама нещо не мода ги видя.... добре де на управлението на климатроника нали има едни процепи и вътре вентилаторче.аз мисля че там е датчика само че има само 1 апък да е с един ?то има и от двете процепи но от едната е вентилаторчето,но ме съмнява че ще е там !
Не съм го свалял още управлението, но мисля, че няма логика двата датчика да са близко.
- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
Коце температурния датчик е само един по които се ръководи лявата зона или така наречената шофьорската.дясната зона няма датчик за темп и затуи от нея не се извършват по важните настроики около климата.ако по някакъв начин както ти казваш ти се ебава управлвнието на клапаните то за това е виновен блока.мисля че ти ще ме разбереш правилно.това което го говоря е сигурно и ми вярваи.не се впускаи в излишни приключения поради простата причина че главния фактор за управлението на температурата и неиното разпределение в купето го играе само лявата зона и за да компенсираш и дясната си поставяи неините градуси по висиоки,а там няма какво да ги ограничава в температурен режим и по този на4ин ще са ти равномерно затоплени клапаните
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ljubo72 написа:Коце температурния датчик е само един по които се ръководи лявата зона или така наречената шофьорската.дясната зона няма датчик за темп и затуи от нея не се извършват по важните настроики около климата.ако по някакъв начин както ти казваш ти се ебава управлвнието на клапаните то за това е виновен блока.мисля че ти ще ме разбереш правилно.това което го говоря е сигурно и ми вярваи.не се впускаи в излишни приключения поради простата причина че главния фактор за управлението на температурата и неиното разпределение в купето го играе само лявата зона и за да компенсираш и дясната си поставяи неините градуси по висиоки,а там няма какво да ги ограничава в температурен режим и по този на4ин ще са ти равномерно затоплени клапаните
Благодаря Любо,ще свалям явно у-лението.Просто като меря с мултицет, дясната страна се регулира от 0 до 14 волта (16-37 градуса), а лявата мърда съвсем малко.Държи клапана почти отворен на мах.Май ше го оставя за напролет.

То сега и без това е студено.

- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Не е по темата,но на няколко места питах и нямам отговор тези клапани ремонтират ли се или трябва да си купя нов.
mpp82 написа:Не е по темата,но на няколко места питах и нямам отговор тези клапани ремонтират ли се или трябва да си купя нов.
Има спец.тема със снимки.Търси

- Krasi-1.500000km.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E38
- Мечтае да кара: E38
Коце такъв сензор съм виждал на 5цата като се разглоби оправлението на климатика зад една решедчица на управлението мисля че и на 7ца та е същото. 

Krasi-1.500000km. написа:Коце такъв сензор съм виждал на 5цата като се разглоби оправлението на климатика зад една решедчица на управлението мисля че и на 7ца та е същото.
Мерси Краси,моята 5-ца си беше с климатик и немах ядове.Мдааа, колкото по-сложно, толкова повече ядовееееее.

Простите неща са гениални.Намерих и датчика.Струва 270лв.Най-вероятно ще вържа 2-та клапана на дясното управление и ще си карам с еднозонов климатроник.И без това си се возя сам.

- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Въпросните сензори мисля има само на самия модул отвътре.
Иначе смесването на температурата за всяка дюза е с регулиране на ъглите на клапите, а не с температурни датчици. Може и да не съм прав
Иначе смесването на температурата за всяка дюза е с регулиране на ъглите на клапите, а не с температурни датчици. Може и да не съм прав
11 мнения
• Страница 1 от 1