Климатроник

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Климатроник

Мнение от kita » 17 Окт 2011, 18:18

Колеги,някой знае ли точно къде се намират темп.сензори на двете зони в салона.Гризат ме едни съмнения. :bchug:
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Климатроник

Мнение от kita » 18 Окт 2011, 11:07

:( Никой ли не знае.Просто лявата зона не ми работи коректно.Като разменя кабелчетата на клапаните, дясната не работи коректно, което ме навежда на мисълта, че с клапаните всичко е наред.Искам да разменя и темп.датчици и да видя там ли е проблема или в управлението на Климатроника. :cry:
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 18 Окт 2011, 12:08

търся в тая програма ама нещо не мода ги видя.... добре де на управлението на климатроника нали има едни процепи и вътре вентилаторче.аз мисля че там е датчика само че има само 1 апък да е с един ?то има и от двете процепи но от едната е вентилаторчето,но ме съмнява че ще е там !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kita » 18 Окт 2011, 12:42

Не съм го свалял още управлението, но мисля, че няма логика двата датчика да са близко.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Мнение от ljubo72 » 18 Окт 2011, 14:08

Коце температурния датчик е само един по които се ръководи лявата зона или така наречената шофьорската.дясната зона няма датчик за темп и затуи от нея не се извършват по важните настроики около климата.ако по някакъв начин както ти казваш ти се ебава управлвнието на клапаните то за това е виновен блока.мисля че ти ще ме разбереш правилно.това което го говоря е сигурно и ми вярваи.не се впускаи в излишни приключения поради простата причина че главния фактор за управлението на температурата и неиното разпределение в купето го играе само лявата зона и за да компенсираш и дясната си поставяи неините градуси по висиоки,а там няма какво да ги ограничава в температурен режим и по този на4ин ще са ти равномерно затоплени клапаните
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kita » 18 Окт 2011, 14:18

ljubo72 написа:Коце температурния датчик е само един по които се ръководи лявата зона или така наречената шофьорската.дясната зона няма датчик за темп и затуи от нея не се извършват по важните настроики около климата.ако по някакъв начин както ти казваш ти се ебава управлвнието на клапаните то за това е виновен блока.мисля че ти ще ме разбереш правилно.това което го говоря е сигурно и ми вярваи.не се впускаи в излишни приключения поради простата причина че главния фактор за управлението на температурата и неиното разпределение в купето го играе само лявата зона и за да компенсираш и дясната си поставяи неините градуси по висиоки,а там няма какво да ги ограничава в температурен режим и по този на4ин ще са ти равномерно затоплени клапаните

Благодаря Любо,ще свалям явно у-лението.Просто като меря с мултицет, дясната страна се регулира от 0 до 14 волта (16-37 градуса), а лявата мърда съвсем малко.Държи клапана почти отворен на мах.Май ше го оставя за напролет. ;)
То сега и без това е студено. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 18 Окт 2011, 14:28

Не е по темата,но на няколко места питах и нямам отговор тези клапани ремонтират ли се или трябва да си купя нов.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kita » 18 Окт 2011, 14:45

mpp82 написа:Не е по темата,но на няколко места питах и нямам отговор тези клапани ремонтират ли се или трябва да си купя нов.

Има спец.тема със снимки.Търси ;) я.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38
Мечтае да кара: E38

Мнение от Krasi-1.500000km. » 18 Окт 2011, 22:17

Коце такъв сензор съм виждал на 5цата като се разглоби оправлението на климатика зад една решедчица на управлението мисля че и на 7ца та е същото. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kita » 19 Окт 2011, 7:52

Krasi-1.500000km. написа:Коце такъв сензор съм виждал на 5цата като се разглоби оправлението на климатика зад една решедчица на управлението мисля че и на 7ца та е същото. :yes:

Мерси Краси,моята 5-ца си беше с климатик и немах ядове.Мдааа, колкото по-сложно, толкова повече ядовееееее. :lol:
Простите неща са гениални.Намерих и датчика.Струва 270лв.Най-вероятно ще вържа 2-та клапана на дясното управление и ще си карам с еднозонов климатроник.И без това си се возя сам. :lol: ;) :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 23 Окт 2011, 14:17

Въпросните сензори мисля има само на самия модул отвътре.

Иначе смесването на температурата за всяка дюза е с регулиране на ъглите на клапите, а не с температурни датчици. Може и да не съм прав

Назад към Е38