Имам проблем с автопилота!!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- MARIO5
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е-36 325/Е-38 740IA
- Мечтае да кара: Alpina B10
Имам проблем с автопилота!!!
Колеги моля за съвет какво да направя,и къде да го ремонтирам.Късае за Е38 740-98г.,копчетата от волана не отговарят.На мултито всичко др.си работи.Четох пробвах всичко ама не става.На диагностика минах сичко е ток не показва нищо.Даите съвет или ме насочете някъде за ремонт.Възможно ли е да е от лентовия кабел?Щото имам пр с пикселите на таблото.
Които не може да си позволи БМВ кара Мерцедес!!!!!!!
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Re: Имам проблем с автопилота!!!
Здрасти,
Изгорелите пиксели са 'детска болест на стари години' :-) Нямат общо с темпомата/круиз контрола.
С INPA можеш да пробваш дали бутоните на волана действително действат при натиск. Каква точно диагностика й праиха?
Огледай картинките дали при теб модула е същия, ако е или търсиш модул от колега (за проба) или купуваш на сляпо:
http://cgi.ebay.com/BMW-E38-E39-525i-52 ... 3a63a1afaf
Аз не мога да те насоча къде е , може би зад жабката
Ако е нещо със жилото ето ти насоки за него, въпреки че ме съмнява:
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/416614
Изгорелите пиксели са 'детска болест на стари години' :-) Нямат общо с темпомата/круиз контрола.
С INPA можеш да пробваш дали бутоните на волана действително действат при натиск. Каква точно диагностика й праиха?
Огледай картинките дали при теб модула е същия, ако е или търсиш модул от колега (за проба) или купуваш на сляпо:
http://cgi.ebay.com/BMW-E38-E39-525i-52 ... 3a63a1afaf
Аз не мога да те насоча къде е , може би зад жабката
Ако е нещо със жилото ето ти насоки за него, въпреки че ме съмнява:
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/416614
- MARIO5
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря,но какво е това INPA?Диагностика ми правиха с комп.и там ми показа грешка в круиза,изчистиха я и пак същото.Амо можеш да ме насочиш някъде където могат да ми проверят нещата.А тази джаджа ще я търся от някъде втора ръка.
- MARIO5
- кандидат ентусиаст
-
Та колеги относно проблемите с темпомата:Днес бях в Дару направиха ми диагностика,но при нея излиза че сичко е ток но пилот няма?99,9% ми казаха че е от ел. блок за упр на пилота въпреки че не отчита грешка.Колеги спестете си 155 кинта и висене от 9:30 до 16 ч. и ако имате подобен проблем направо си зимаите нов блок/втора ръка де,че е мн скъп нов/.Утре ще пробвам с друг блок за упр и ще пиша пак.
- MARIO5
- кандидат ентусиаст
-
Колеги не става и с новия блок за упр на пилота.Продължава да не работи?На всички диагностики показва ,че всичко е ОК.Моля за помощ вече не знам какво да направя.И Дару кар не можа да помогне ако знаете някои киото може да помогне пишете.
- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: Individual Executive 728ILA
Имах същия проблем. На диагностиката всичко отчиташе ОК, светкаше ми индикацията за темпомат, ама нема никой от волана. Оказа се, че на едно място е паднала изолацията на бронята на жилото на моторчето, което се командва от компютъра на криуз контрола и е свързано с дросела и всичко се е напълнило в години те с гняз и е блокирало. Раздвижих го за проба, видях, че всичко си тръгна и си смених жилото с ново.

На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Aз лично съм виждал и прецакани актуатори на темпомата, които в последствие сме ремонтирали, но там е пипкаво и не е за всеки.
До колкото знам от Е32 насам актуаторите не са се променили особено, така че може да се направи експеримента с друг актуатор
До колкото знам от Е32 насам актуаторите не са се променили особено, така че може да се направи експеримента с друг актуатор

- E39 Rider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520 TU 1999г.
- Мечтае да кара: BMW М 5
много вероятно е да е и от датчик на спирачката и на съединителя ако е заминал някои от двата никога няма да ти тръгне кус контрола защото модула изсклучва. 

8 мнения
• Страница 1 от 1