n52b25 моторно масло
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
n52b25 моторно масло
Здравейте и за много години!
Пиша относно двигателното масло с марка Wolf vitaltech 5w40, дали сте го тествали на този тип двигатели и отзиви как е, защото към момента карам с кастрол 5W40 magnatec и колата буквално пали на бензин и обръща на масло... отделно се разтрака хидравличен повдигач, а опита ми с маслата на Wolf с другата ми кола (е36 318i, 115 коня) е, че след като го налях утихна всичко, двигателя запя.
Та ако може някой да сподели мнение по въпроса ще съм благодарен.
Пиша относно двигателното масло с марка Wolf vitaltech 5w40, дали сте го тествали на този тип двигатели и отзиви как е, защото към момента карам с кастрол 5W40 magnatec и колата буквално пали на бензин и обръща на масло... отделно се разтрака хидравличен повдигач, а опита ми с маслата на Wolf с другата ми кола (е36 318i, 115 коня) е, че след като го налях утихна всичко, двигателя запя.
Та ако може някой да сподели мнение по въпроса ще съм благодарен.
Re: n52b25 моторно масло
Смених маслото с описаното горе и колата утихна и спря да пуши отзад, което е добре, но.... при смяната разтворих масления филтър и открих интересна гледка (прилагам снимка).
Чуденето сега е от какво са тези находки, толкова ситни и сребристи.. Проблемът е, че маслото което смених (castrol magnatec 5w40) е само на 1500км. смених го, защото майстора ми каза, че двигателя е много мръсен, защото предния собственик явно е сменял масло на 24-5 хиляди км., а когато се слагаше въпросния кастрол в масления филтър нямаше такива находки. За тези 1500км, колата не съм я карал като състезател, а савсем нормално смесено градско и извън...
Някой има ли представя каква може да е тая чудесия и дали трябва да се предприемат драстични мерки за отваряне на мотора и т.н.?
[attachment=0]IMG_6142.jpeg[/attachment
Чуденето сега е от какво са тези находки, толкова ситни и сребристи.. Проблемът е, че маслото което смених (castrol magnatec 5w40) е само на 1500км. смених го, защото майстора ми каза, че двигателя е много мръсен, защото предния собственик явно е сменял масло на 24-5 хиляди км., а когато се слагаше въпросния кастрол в масления филтър нямаше такива находки. За тези 1500км, колата не съм я карал като състезател, а савсем нормално смесено градско и извън...
Някой има ли представя каква може да е тая чудесия и дали трябва да се предприемат драстични мерки за отваряне на мотора и т.н.?
[attachment=0]IMG_6142.jpeg[/attachment
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Според мен е от валовете горе в главата. Изяждат касетите и т.н.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Kroki написа:Според мен е от валовете горе в главата. Изяждат касетите и т.н.
Ако е от тях нямаше ли да са медно-златисти находките, а не сребристи и респективно по пробката за източване на масло би следвало да има нещо, а то нямаше... за мен лично казуса остава мистерия.
4 мнения
• Страница 1 от 1