Ски сак на е60 - направи си сам?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Ски сак на е60 - направи си сам?
Понеже моята е60-ка няма опцията за ски сак, съм решил да си направя сам. Ходих при един тапицер, който само да изреже отзад кората, но ми отказа. И сега се чудя дали някой е правил тази процедура и ако има снимка да покаже как се е получило. Доколкото разбирам в подлакътника трябва да се изреже пластмасата. Зад нея имало метален гръб който бил прорязан за ски сак, и трябвало само да се отчупи. И след това да се изреже кората в багажника.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Ски сак на е60 - направи си сам?
tomusa написа:Понеже моята е60-ка няма опцията за ски сак, съм решил да си направя сам. Ходих при един тапицер, който само да изреже отзад кората, но ми отказа. И сега се чудя дали някой е правил тази процедура и ако има снимка да покаже как се е получило. Доколкото разбирам в подлакътника трябва да се изреже пластмасата. Зад нея имало метален гръб който бил прорязан за ски сак, и трябвало само да се отчупи. И след това да се изреже кората в багажника.
Стъпка по стъпка без заготовка,но за Е39...
http://www.m5board.com/vbulletin/e39-m5-e52-z8-discussion/152131-guide-ski-bag-retrofit.html
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Колега не знам какво ще режеш и какво друго ще правиш но аз съм си скиорче и реших проблема със ските като отидох до SLS на ROSSIGNOL и си купих THULE.Продават захващане,греди и много други неща за Е60.Всичко си пасва перфектно монтират ти го там и си 6 !!! Колата са ти я правили така в завода ти ще режеш тапицерии,ламарини и т.н.Не знам ти си знаеш но за мен е най-добре да отидеш и да си купиш един багажник.
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Защо не си сложиш ски багажник на тавана?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
xcntr1c написа:Колега не знам какво ще режеш и какво друго ще правиш но аз съм си скиорче и реших проблема със ските като отидох до SLS на ROSSIGNOL и си купих THULE.Продават захващане,греди и много други неща за Е60.Всичко си пасва перфектно монтират ти го там и си 6 !!! Колата са ти я правили така в завода ти ще режеш тапицерии,ламарини и т.н.Не знам ти си знаеш но за мен е най-добре да отидеш и да си купиш един багажник.
Колега, колко ти излезе THULE-то? Цяла система ли или само напречните греди?
Последна промяна petio на 10 Яну 2013, 20:21, променена общо 1 път
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Интересна тема-аз миналата седмица ги хвърлих в багажника,като свалих единичната седалка,но моето е Е61.А някой качвал ли се е на пистата над Добринище с Е60 и имал ли е проблеми,че ще ми се наложи скоро,а така и не можах да тествам колата та се чудя.... 

Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- Herdim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530d
Ски багажниците наистина са по-удобни, а и събират доста неща. Сноуборд например няма как да вкараш в купето през "ски сака", а на ски багажниците има място за поне 2 + ски. По спомен общо побираше до шест чифта ски / или четири с щеки. 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
miroleskov написа:Интересна тема-аз миналата седмица ги хвърлих в багажника,като свалих единичната седалка,но моето е Е61.А някой качвал ли се е на пистата над Добринище с Е60 и имал ли е проблеми,че ще ми се наложи скоро,а така и не можах да тествам колата та се чудя....
Че какво да му е на е60

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
По принцип аз не си взех затворено THULE а от другите където си е със защипването,защото тея затворените ми седят малко грозно пък и само кутията ти е около 1200 лв.!.Единственото кофти е че като се прибирам от ски и трябва да ги чистя ако е много мръсно по пътя.Цялото обурудване с греди,захващане и т.н. беше около 1000 лв. по спомени защото го купувах преди 2 години.
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
Някой дали е пробвал подобно упражнение наскоро, че тази тема е доста стара?
Моите седалки не падат, на покрива нямам лайстни с дупки, така че се чудя зимата какво ще правя като тръгна на ски.
За Е60 май няма официално упътване за монтаж на ски-сак на кола оригинално без, както за Е39 е имало и е дадено по-горе в темата. Или поне аз не успях да намеря.
Свалих си пластмасата зад подлакътника да видя какво има отзад, не виждам шаблон, по който да се реже?
А и проблемът е, че само с касетата за ски-сак не става. Трябва и прилежащите пластмаси да се сменят.
В ОЛХ се продава частта номер 1, но трябва явно да се търси и 2 и 3, което замества 4. На моята кола като го свалих беше като номер 4. Явно то се маха и се нахлузва номер 3 на оста на подлакътника. Чудя се дали да се захващам - някой ако е пробвал и каже, че става, ще ме окуражи да търся номер 2 и 3 и да си го монтирам.
Моите седалки не падат, на покрива нямам лайстни с дупки, така че се чудя зимата какво ще правя като тръгна на ски.
За Е60 май няма официално упътване за монтаж на ски-сак на кола оригинално без, както за Е39 е имало и е дадено по-горе в темата. Или поне аз не успях да намеря.
Свалих си пластмасата зад подлакътника да видя какво има отзад, не виждам шаблон, по който да се реже?
А и проблемът е, че само с касетата за ски-сак не става. Трябва и прилежащите пластмаси да се сменят.
В ОЛХ се продава частта номер 1, но трябва явно да се търси и 2 и 3, което замества 4. На моята кола като го свалих беше като номер 4. Явно то се маха и се нахлузва номер 3 на оста на подлакътника. Чудя се дали да се захващам - някой ако е пробвал и каже, че става, ще ме окуражи да търся номер 2 и 3 и да си го монтирам.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
За съжаление май не става.
Днес бях при едно много услужливо момче (забравих да го питам дали е колега във форума), което си продаваше старата платнена седалка от Е60, понеже си сложил кожа.
Тя имаше ски сак и момчето ми даде да сваля и меря, обаче самият подлакътник е по-друг, по-ниско стои на кола със ски сак. Захващането за заключалката му (дупката в пластмасата на снимките по-горе) също е на друго място. Не знам дали защото беше преди фейса, а аз съм фейс, едва ли...
Вероятно трябва да се търси цяла седалка с комплект подлакътник и ски сак. Тогава трябва обаче и да е от кола със същата тапицерия, което ограничава избора...
Днес бях при едно много услужливо момче (забравих да го питам дали е колега във форума), което си продаваше старата платнена седалка от Е60, понеже си сложил кожа.
Тя имаше ски сак и момчето ми даде да сваля и меря, обаче самият подлакътник е по-друг, по-ниско стои на кола със ски сак. Захващането за заключалката му (дупката в пластмасата на снимките по-горе) също е на друго място. Не знам дали защото беше преди фейса, а аз съм фейс, едва ли...
Вероятно трябва да се търси цяла седалка с комплект подлакътник и ски сак. Тогава трябва обаче и да е от кола със същата тапицерия, което ограничава избора...
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
Реших проблема ей така.
Един ски калъф от Декатлон, за да не цапа колата, и газ. Поне е дълга и влизат вътре. Ските между децата.
До Австрия ако тръгнеш няма да е комфортно, но за БГ става. Жалко, че нямам дупки за багажник на лайстните отгоре, а магнитен не ми се слага да не драска тавана.
Един ски калъф от Декатлон, за да не цапа колата, и газ. Поне е дълга и влизат вътре. Ските между децата.
До Австрия ако тръгнеш няма да е комфортно, но за БГ става. Жалко, че нямам дупки за багажник на лайстните отгоре, а магнитен не ми се слага да не драска тавана.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
kamendc написа:За съжаление май не става.
Мисля че при Е60 опцията за ски сак върви заедно със падащия задни седалки. Моята е със ски сак и падащи седалки и по вин не излиза допълнителния опция ски сак, а имам само S465 Through-Loading System, което са падащите седалки.

- valeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11
Когато не е имало багажник няма и дупки на лайсните,за това когато искате да сложите рейлинги трябва освен тях да сложите и въпросните лайсни с дупки. Хората които продават коли на части ще ви ги дадът и тях. СЛедва процедура която е малко разглобяване за да махнете вашите лайсни и да сложите новите и съответно рейлинги. След това си купувате багажник,има го и на Тюле има го и на БМВ. Към него се прикрепят след това детайлите за ски,което става за секунди. Ако някой иска съдействие за монтажа мога да помагам.Минах през тази процедура.Имам и детайлите за ските за БМВ багажник,чисто нови. Мога да ги дам ако някой му трябват.
14 мнения
• Страница 1 от 1