Неприятелн звук при завой с наклон
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW_PASSION
- кандидат ентусиаст
-
Неприятелн звук при завой с наклон
Шума е много неприятен появява се при завой с наклон независимо дали е на долнище или на горе,съмнява ме хидравличната помпа но не съм сигурен, колета е 530d e60. 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: Неприятелн звук при завой с наклон
Нищо не разбрах - какъв е този наклон, какъв е този шум... може ли да обясниш малко по-добре за какво става дума?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- BMW_PASSION
- кандидат ентусиаст
-
Шума е като стържене прилича ми на шум от хидравлична помпа, при такъв завой
http://www.google.bg/imgres?um=1&hl=bg& ... 0,s:0,i:63

Направи пълен ляв и десен на място ако в крайно положение свири значи е помпата.
Tool - Fear Inoculum
- da6ip
- старши ентусиаст
-
BMW_PASSION написа:Шума е като стържене прилича ми на шум от хидравлична помпа, при такъв завойhttp://www.google.bg/imgres?um=1&hl=bg& ... 0,s:0,i:63
Ако говориш за рязък завой, взет спортно с високо странично ускорение, тогава може би помпата засмуква въздух защото нивото на хидравлична течност е ниско.
Аз имах такъв случай след рециклиране на рейка - при резки завои , и конкретно този на който го забелязах беше на изкачване, помпата почваше да вибрира/бучи силно.
Оказа се че нивото на хидравличната течност е ниско и след доливане повече не се появи бученето. Явно е засмуквала въздух помпата.
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
Това, което и аз чувам при моята е едно по-скоро като жужене. Чува се бжжжжжжжжжжжжт. (странно е като описваш звук с думи
) Все едно гума с много голям грайфер. Усеща се и една съвсем лека вибрация във волана. Ето до сега въртях, пробвах, слушах и не мога да разбера от къде е. Прави ми впечатление, че и при преминаване през спящ полицай се усеща. Като гледам рейката е рециклирана и маслото е до горе. Някой ако знае... Сега като се замислих звука е подобен на включен ABS. На Шкодата, когато минех през много голяма дупка се чуваше нещо подобно. Явно колелото е забавило скорост. Само предположение. Но много напомня!

- da6ip
- старши ентусиаст
-
звукът от помпа засмукала въздух е много силен, направо стряскащ! човек иска да спре веднага защото звука е все едно ще изгърми нещо.
така че мисля че при теб е друго нещо това което прилича на "АБС".
така че мисля че при теб е друго нещо това което прилича на "АБС".
Според мен някакви трептения и вибрации от рейката се предават на гумения маншон и предизвикват тези животински звуци.Ето как един колега е решил проблема .
viewtopic.php?f=112&t=317689#p3501540
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
memorex написа:Според мен някакви трептения и вибрации от рейката се предават на гумения маншон и предизвикват тези животински звуци.Ето как един колега е решил проблема .
за този звук не е нужен наклон , чува се и на едно място
- da6ip
- старши ентусиаст
-
memorex: аа скимтенето на умрялата котка е друг случай, там са ясни решенията, макар че естествено невинаги работят
помпата като засмуче въздух и се чува все едно си седиш на дивана и съседа почва да пробива бетонната стена зад главата ти с онея ударните бормашини..

помпата като засмуче въздух и се чува все едно си седиш на дивана и съседа почва да пробива бетонната стена зад главата ти с онея ударните бормашини..
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
Точно при завои с наклон и легнали полицаи и т.н. при мен се е случвало да се обаждат предни накладки, които стържат в ръб на диска. След смяна на 4-те диска и накладки се оправи. Сега на Е60-ката имам май същия проблем, но като сменя всичко и на нея ще споделя. Сега не ме хранете, че карам дисковете докато станат на вестник
Имат ръб вече, а информативно да спомена, че вътрешния ръб винаги е по-голям от външния (видимия). Просто преди 20-ина хил. смених само накладките и скоро ще сменям всичко комплект.

...............................
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
da6ip написа:BMW_PASSION написа:Шума е като стържене прилича ми на шум от хидравлична помпа, при такъв завойhttp://www.google.bg/imgres?um=1&hl=bg& ... 0,s:0,i:63
Ако говориш за рязък завой, взет спортно с високо странично ускорение, тогава може би помпата засмуква въздух защото нивото на хидравлична течност е ниско.
Аз имах такъв случай след рециклиране на рейка - при резки завои , и конкретно този на който го забелязах беше на изкачване, помпата почваше да вибрира/бучи силно.
Оказа се че нивото на хидравличната течност е ниско и след доливане повече не се появи бученето. Явно е засмуквала въздух помпата.
Колеги вчера долях близо 200мл течност в хидравликата и проблема изчезна. Явно при рециклирането нещо не са доизкусурили работата и нивото е било ниско. Напоследък при изкарване сутрин по рампата на подземните гаражи с остър завой бученето беше доста силно и аз си мислех, че е нещо от скоростната кутия. На мястото където стои колата през нощта е сухо и няма масло. Чудя се да не се губи от някъде. Ако двигателя не работи дали маслото може да изтича през рейката?
12 мнения
• Страница 1 от 1