Проблем чистачки
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
Проблем чистачки
Здравейте колеги,
днес забелязах, че нямам първа степен на чистачките (тази, в която работят с паузи). Имам втора степен (движат се без да спират) и следващата (същото, но по-бързо), както и автоматичния режим. Като сменям трите положения на въртящият се потенциометър в лостчето...няма разлика!
Моля за съвети
Поздрави на всички
днес забелязах, че нямам първа степен на чистачките (тази, в която работят с паузи). Имам втора степен (движат се без да спират) и следващата (същото, но по-бързо), както и автоматичния режим. Като сменям трите положения на въртящият се потенциометър в лостчето...няма разлика!
Моля за съвети
Поздрави на всички
...............................
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Re: Проблем чистачки
значи този потенциометър работи само на автоматичния режим и разликата може да я усетиш само в реални условия на дъжд.Може да имаш проблем със сензора за чистачки ако са ти сменяли стъклото и да е останало въздух вътре....от това дава отражение на работата!!!
- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d E60 - 530d F10 -530d G30 286hP
- Мечтае да кара: M5
vesko4114 написа:Здравейте колеги,
Моля за съвети
Поздрави на всички
Ами всичко е наред при тебе. Всъщност там са 3 мода на работа на чистачките. Първият и вторият са "чистачките в която работят с паузи и се движат без да спират и следващата (същото, но по-бързо)". А "Автоматичното почистване на стъклото си е регулирано от това колко много вали.
Цялостно системата е по различно организирана от другите модели коли , но като свикнеш разбираш че върши супер работа.
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
Благодаря за мненията колеги,
всъщност не бях обръщал внимание на дъжд колко са чувствителни, но това, за което писах го забелязах в гъстата мъгла последните дни. В отговор на колегата, който предполага, че ми е сменяно предното стъкло - не е, оригиналното си е и искрено се надявам сензорът да си е наред.
Благодаря още веднъж
всъщност не бях обръщал внимание на дъжд колко са чувствителни, но това, за което писах го забелязах в гъстата мъгла последните дни. В отговор на колегата, който предполага, че ми е сменяно предното стъкло - не е, оригиналното си е и искрено се надявам сензорът да си е наред.
Благодаря още веднъж

...............................
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
vesko4114 написа:Благодаря за мненията колеги,
Благодаря още веднъж
в много гъста мъгла и моите малко се побъркват понякога

- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
В градски условия малко се шашкат понякога, но иначе си е супер екстра. На мен ми се случва в силен дъжд на околовръстното, на автомат са, усилват се максимално, почти спира дъжда и си продължават да чистят на втора степен. Само спираш и пускаш автото и се оправят.
7 мнения
• Страница 1 от 1