Пукане при завиване

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E60 530D 2006
Мечтае да кара: Pagani Zonda

Пукане при завиване

Мнение от k1k0- » 29 Окт 2011, 17:47

Здравейте машини :) Не видях да има такава тема в нашия раздел, но ако има и не съм я видял моля да бъда извинен. :bowdown: Проблема е следния...от няколко дни забелязах, че при завой ляв или десен се чува едно гадно пукане. Още не съм я карал на майстора, но искам да знам, ако на някои от вас му се е случвало как е разрешил проблема. Ясно ми е, че нещо не е наред и пак ще се дават пари, но поне да се подготвя психически и финансово за процедурата :) Да отбележа само, че преди по - малко от 5000 км съм рециклирал кормилната рейка, което би трябвало да изключва варианта пукането да е от нея..или поне се надявам да е така. Благодаря предварително на тези, които ще се отзоват на запитването ми.. :P :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Re: Пукане при завиване

Мнение от bordo_77 » 29 Окт 2011, 23:56

Имаш по два носача от двете страни на предницата. Тези които са отпред обират най много дупките по пътя.Предполагам че имаш разбит шарнирен болт на някой от тези носачи, може да са разбити и двата болта. Не е лошо да ти видят и тампоните на тези носачи, там където влизат в гредата, но мисля че при теб тези носачи вървят в комплект. Мисля че това ти е проблема, но това е само предположение.

Потребител
Аватар

Мнение от k1k0- » 30 Окт 2011, 21:41

Благодаря ти, че се включи в темата братле :) Ще мога да посетя майстор вторник, но до тогава ще навъртя още 400-500 км и се надявам да не стане още по - голям проблем... :confused: :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bordo_77 » 31 Окт 2011, 13:19

Едва ли, и все пак трябва да се кара по внимателно.

Успех :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 31 Окт 2011, 14:23

пукането е често срещан феномен и ако няма явен проблем много хора си карат и така.
иначе отделно от носачите (тампоните могат да се сменят отделно един път, на мен ми ги смениха):
- има случаи на карданната предавка най-долу на кормилната колона да пука така и след смяната се оправя, но това не значи че ще възникне сериозен проблем ако не я смениш
- може да ти пука предната разпънка, където е хваната за купето (между двигателя и таблото), наскоро разбрах че и оттам може да пука
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Потребител
Аватар

Мнение от k1k0- » 31 Окт 2011, 23:11

Благодаря и на колегата da6ip за мненията по темата :bowdown: Надявам се до няколко дни познатия на доста хора в този форум майстор...г-н Винаров бързо и лесно да отстрани това дразнещо пукане :) Като разберем от какво е ще пиша за да е полезна информацията на тези, които тепърва ще се сблъскват с тази ситуация ;) :wave:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 01 Ное 2011, 10:25

Колега, сподели после какво е било на колата и на място като въртиш има ли го пак това пукане ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bordo_77 » 02 Ное 2011, 10:05

Аз имах един разбит тампон на носача и единия шарнир беше по хлабав. При тръгване и при влизане в дупка се чуваше леко пукане. След смяна на два тампона и два шарнира, всичко се оправи и предницата се стегна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bordo_77 » 21 Ное 2011, 19:43

da6ip написа:пукането е често срещан феномен и ако няма явен проблем много хора си карат и така.
иначе отделно от носачите (тампоните могат да се сменят отделно един път, на мен ми ги смениха):
- има случаи на карданната предавка най-долу на кормилната колона да пука така и след смяната се оправя, но това не значи че ще възникне сериозен проблем ако не я смениш
- може да ти пука предната разпънка, където е хваната за купето (между двигателя и таблото), наскоро разбрах че и оттам може да пука

Колега, можеш ли да кажеш нещо повече за тази предна разпънка, там тампон ли има? Рових доста в realoem, но нищо не успях да намеря.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 21 Ное 2011, 20:09

bordo_77 написа:
da6ip написа:пукането е често срещан феномен и ако няма явен проблем много хора си карат и така.

Колега, можеш ли да кажеш нещо повече за тази предна разпънка, там тампон ли има? Рових доста в realoem, но нищо не успях да намеря.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=80
чарк номер 1 е разпънката. хваща се с 2 болта за чарк номер 2. резбата на тези 2 болта се изяжда.

или се навива нова резба с по-големи болтове на чарк 2, или си купуваш нов чарк 2 от Дару за 26 лв и неговите 4 болта за още 5, т.е. общо даваш 31 лв. и си свиркаш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bordo_77 » 21 Ное 2011, 20:21

da6ip написа:
bordo_77 написа:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=80
чарк номер 1 е разпънката. хваща се с 2 болта за чарк номер 2. резбата на тези 2 болта се изяжда.

или се навива нова резба с по-големи болтове на чарк 2, или си купуваш нов чарк 2 от Дару за 26 лв и неговите 4 болта за още 5, т.е. общо даваш 31 лв. и си свиркаш.

Благодаря ти.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bordo_77 » 22 Ное 2011, 10:59

Проверявайте си тези предни разпънки дали са им стегнати болтовете, особено след излизане от сервиз. От два-три имах едно странно пукане което ми скъса нервите :banghead: , оказа се че са забравили да стегнат болтовете в сервиза, постоянно трябва да ходи човек след тях с инструмента, после. Добре че колегата da6ip ме светна, снощи :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 22 Ное 2011, 11:31

:yes: ако пак се разхлопа, значи вече е заминала и резбата на чарк 2.

между другото и аз мислех че вината за разбиването на резбата е в майсторите, но се оказа че не е съвсем така. Чарк 2 идва от завода без резба, и при първоначалното завиване на болтовете тя се нарязва. Т.е. материалът е мек и е относително нормално след голям брой раз-и-завивания да се разбие. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bordo_77 » 22 Ное 2011, 13:34

da6ip написа::yes: ако пак се разхлопа, значи вече е заминала и резбата на чарк 2.

между другото и аз мислех че вината за разбиването на резбата е в майсторите, но се оказа че не е съвсем така. Чарк 2 идва от завода без резба, и при първоначалното завиване на болтовете тя се нарязва. Т.е. материалът е мек и е относително нормално след голям брой раз-и-завивания да се разбие. :yes:

Вече ще знам :yes: . Не знам само каква функция има тази разпънка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 22 Ное 2011, 14:58

Мисля че стабилизира шасито да не се усуква,примерно когато едната гума е на тротоара, а другите не.
Tool - Fear Inoculum

Следваща

Назад към Е60/Е61