Проблем с хидравликата и всички контролни лампи по таблото
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
Проблем с хидравликата и всички контролни лампи по таблото
Имам голям проблем,вчера след пробег от около хиляда километра в края на който ме изненада и десетина сантиметров сняг на Шипка се прибрах успешно в Пловдив.Когато си прибирах колата в гаража усетих някък волана по натегнат а днес сутринта направо целия се набрах на него за да си изкарам колата от гаража.От там нататък започнаха да ми светкат всички контролни лампи изчезна ми радиото , дисплея загасна ,спря да зарежда акумулатора ,АBS даде грешка и още куп грешки.В крайна сметка успях да закарам колата до моя майстор и като спрях пред сервиза вече не мога и да я запаля нито аларма нито централно нищо нямам а и не можем да я закачим защото няма ток.Имал ли е някой подобен проблем
Казвайте кво да правя

Re: Проблем с хидравликата и всички контролни лампи по таблото
Еми смени или зареди акумулатора като за начало. Има вероятност от ниското напрежение да получаваш тези грешки. Провери след това генератора ако е спрял да зарежда е обяснимо това което се е случило. Виж моята тема тук http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 1%82%D1%8F
Последна промяна Emooo на 11 Окт 2011, 12:54, променена общо 1 път
Tool - Fear Inoculum
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Или пък си смени демпферната шайба на коляновия вал 

- badjo E60
- младши ентусиаст
-
Подадохме ток и запалихме.Изчистихме грешките алтернатора е в норми .Сега започва голямото търсене на проблема.Нещо което ме изоми при мен в багажника под резервната гума няма никви датчици.

- badjo E60
- младши ентусиаст
-
Проблема излезе в демпферната шайба ,,мята яко стружки.Не преплъзва на ремъка а между двете шайби.Някой да каже ремонтират ли се качествено или е по добре нова
Нова е 900лв.и ако ги рециклират както трябва мисля да я правя 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
Отивай в най-близкия магазин на Елит Кар там шайбата е около 500лв.
Сложил съм такива на поне 7-8 коли и никой не се е върнал ......
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:Отивай в най-близкия магазин на Елит Кар там шайбата е около 500лв.
А за рециклиране какво ще кажеш

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
Според мен НЕ ,но ако искаш опитай .....
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Ilko Ivanov написа:Или пък си смени демпферната шайба на коляновия вал
Ilko Ivanov написа:Отивай в най-близкия магазин на Елит Кар там шайбата е около 500лв.

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
Задължително оригинална демпферна шайба, иначе лошо
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
Сложих си оригинална демпферна шайба,,всичко се оправи.Сега ми се струва че колата е по тиха.
Здравейте колеги , Аз също съм го закъсал с този проблем , Kолата е 530d когато си реши светва като коледна елха (прави го всеки ден ) по някога по 4-5 пъти на ден (гася паля и се оправя ) . Със сигурност Не е от акумулатора (смених го с нов) . Демпферната шайба изглежда здрава , но пак трябва да я погледна . Този масов кабел + как да рзбера дали е от него , трудно ли се сменя , може ли да се ремонтира . Опасно ли е това гасненен и светване на модулите ? Кой би могъл да ми отстрани проблема
Много съм се изнервил вече с тези лампи и звукови сигнали хихихи 

АВТОЧАСТИ , МАСЛА , АКУМУЛАТОРИ ,НАВИГАЦИИ ,ТОП ЦЕНИ !!!
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
sashko*** написа:Здравейте колеги , Аз също съм го закъсал с този проблем , Kолата е 530d когато си реши светва като коледна елха (прави го всеки ден ) по някога по 4-5 пъти на ден (гася паля и се оправя ) . Със сигурност Не е от акумулатора (смених го с нов) . Демпферната шайба изглежда здрава , но пак трябва да я погледна . Този масов кабел + как да рзбера дали е от него , трудно ли се сменя , може ли да се ремонтира . Опасно ли е това гасненен и светване на модулите ? Кой би могъл да ми отстрани проблемаМного съм се изнервил вече с тези лампи и звукови сигнали хихихи
При мен беше 100% демпферната шайба,,ако ти си сигурен че при теб е здрава какво казва диагностиката.
badjo E60 написа:sashko*** написа:Здравейте колеги , Аз също съм го закъсал с този проблем , Kолата е 530d когато си реши светва като коледна елха (прави го всеки ден ) по някога по 4-5 пъти на ден (гася паля и се оправя ) . Със сигурност Не е от акумулатора (смених го с нов) . Демпферната шайба изглежда здрава , но пак трябва да я погледна . Този масов кабел + как да рзбера дали е от него , трудно ли се сменя , може ли да се ремонтира . Опасно ли е това гасненен и светване на модулите ? Кой би могъл да ми отстрани проблемаМного съм се изнервил вече с тези лампи и звукови сигнали хихихи
При мен беше 100% демпферната шайба,,ако ти си сигурен че при теб е здрава какво казва диагностиката.
казва ниско напрежение на генератора . трябва да взема една шайба за проба , при теб какво показаше диагностиката ?
АВТОЧАСТИ , МАСЛА , АКУМУЛАТОРИ ,НАВИГАЦИИ ,ТОП ЦЕНИ !!!
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
sashko*** написа:badjo E60 написа:sashko*** написа:Здравейте колеги , Аз също съм го закъсал с този проблем , Kолата е 530d когато си реши светва като коледна елха (прави го всеки ден ) по някога по 4-5 пъти на ден (гася паля и се оправя ) . Със сигурност Не е от акумулатора (смених го с нов) . Демпферната шайба изглежда здрава , но пак трябва да я погледна . Този масов кабел + как да рзбера дали е от него , трудно ли се сменя , може ли да се ремонтира . Опасно ли е това гасненен и светване на модулите ? Кой би могъл да ми отстрани проблемаМного съм се изнервил вече с тези лампи и звукови сигнали хихихи
казва ниско напрежение на генератора . трябва да взема една шайба за проба , при теб какво показаше диагностиката ?
Ниско напрежение,, но ми казаха че не е задължително да е шайбата .Но в крайна излезе тя.
15 мнения
• Страница 1 от 1