Проблем с Е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- pecata6050
- Потребител
-
Проблем с Е60
здравеите колеги,имам проблем с моята Е60 на бордовия компутар ми излезе " Tyre puncture"
и ми исписва да карам с максимум 80км,аз съм "Run flat" гуми и предполагам че е там нещо проблема но видимо нямам спаднали или нещо по гумите,а и проблема е че не съм в БГ, и тука маи няма къде да я закарам,моля АКо някои знае нещо по въпроса да ме насочи и дали може така да се кара докато намеря къде да я видат,
и ми исписва да карам с максимум 80км,аз съм "Run flat" гуми и предполагам че е там нещо проблема но видимо нямам спаднали или нещо по гумите,а и проблема е че не съм в БГ, и тука маи няма къде да я закарам,моля АКо някои знае нещо по въпроса да ме насочи и дали може така да се кара докато намеря къде да я видат,
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Проблем с Е60
Ако гумата не спада (замери налягането, видимо няма да спадне доста дълго), карай си спокойно. Като се върнеш я закачи на компютър.
Never mistake motion for action...
Здравей колега,
Наскоро и аз спуках гума (runflat) на Е90 и също не се забелязваше нищо съществено на пръв поглед. Когато се загледах обаче, видях, че задна дясна е леко "клекнала" и отидох на бензиностанцията, където стана ясно, че налягането в нея е 0,2 атм.
Момчето на бензиностанцията и той се опули така
и пита "К'во стаа тука бре? Нещо май манометъра не отчита вярно?"
Успокоих го, че всичко си е наред и отидох на гумаджия..... един пирон беше дошъл на гости...
Просто на runflata не се забелязва, особено ако има лек спад в налягането, което се отчита само от датчика.
Възможно е при рязка промяна на външната температура (застудяване) също да възникне лек спад в налягането на различните гуми, което да доведе до индикация на таблото.
Дано съм бил полезен.
Поздрави!
Наскоро и аз спуках гума (runflat) на Е90 и също не се забелязваше нищо съществено на пръв поглед. Когато се загледах обаче, видях, че задна дясна е леко "клекнала" и отидох на бензиностанцията, където стана ясно, че налягането в нея е 0,2 атм.

Момчето на бензиностанцията и той се опули така

Успокоих го, че всичко си е наред и отидох на гумаджия..... един пирон беше дошъл на гости...
Просто на runflata не се забелязва, особено ако има лек спад в налягането, което се отчита само от датчика.
Възможно е при рязка промяна на външната температура (застудяване) също да възникне лек спад в налягането на различните гуми, което да доведе до индикация на таблото.
Дано съм бил полезен.
Поздрави!
- d.georgiev
- Потребител
-
- Кара: E60
Първо си надуваш всичките гуми с налягането което искаш да ги караш, и след това i-Drive menu/Vehicle settings/RPA и задаваш Set tyre pressure, изчакваш Initializing да приключи за 3-4 секунди и си готов. Всичко това се прави със запален двигател на място. Ако някоя от гумите пак спадне с около 0.2 атмосфери пак ще ти сигнализира Tyre puncture.

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Спаднала ти е леко напомпай, нулирай РДА ли беше в сървис менюто че не помня и си карай
- pecata6050
- Потребител
-
Благодяря на колегите за отговорите днес ще направя тези работи които ми писахте и дано да се оправи,че още не съм се прибрал в България и затова съм малко притеснен 

- pecata6050
- Потребител
-
Благодаря на колегите за отговорите,днес ще направя нещата коитоп ми казахте и дано се оправи,че още не съм се прибрал в Българая и за това съм малко притеснен 

- pecata6050
- Потребител
-
Сега откачих акумолатора и запали колата но дава гре6ка на АБС и Скоростна кутия и Навигацията почва да премигва и изгасва ,а това за изчистването на гумите ""type puncture""
Oще ми го дава Initializing.......
Oще ми го дава Initializing.......
- s
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Маратонки, Citroen Xsara, E60, E39
ходи при някой гумаджия да ти провери джантите, на мен ми се е случвало същото заради леко крива или пукната джанта.
- pecata6050
- Потребител
-
Оказа се че Проблема със запалването и светещите грешки е от алтернатора,като го смених всичко се оправи само навигацията не свети ,не работи и CD-то с чеинджъра,както и никоя от колоните на колата,какво може да и е станало да не би да има някоя защита и да не може да се вклучи?????/
- Toni 74
- кандидат ентусиаст
-
pecata6050 написа:Оказа се че Проблема със запалването и светещите грешки е от алтернатора,като го смених всичко се оправи само навигацията не свети ,не работи и CD-то с чеинджъра,както и никоя от колоните на колата,какво може да и е станало да не би да има някоя защита и да не може да се вклучи?????/
НЯКОЙ ДА ПОМОГНЕ ИМАМ ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ .Колега ти как се справи.
- pecata6050
- Потребител
-
Оказа се че е един бушон които се намира зад CD-то,Това CD управлява колони навигачич и още много работи,гадно се вади внимаваите да не счупите нещо
коя година са ви колите?
дано причината да е друга, но... ето прочетете моя случай viewtopic.php?f=116&t=212187&p=2364441&hilit=ccc#p2364441
дано причината да е друга, но... ето прочетете моя случай viewtopic.php?f=116&t=212187&p=2364441&hilit=ccc#p2364441
Когато смениш гуми, или им промениш налягането е нормално да излиза "Tyre puncture", оправя се от Vehicle settings в менюто за 15 сек.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2