Проблем със закъснение на турбо

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Проблем със закъснение на турбо

Мнение от galant » 28 Юли 2010, 8:18

Колеги,на жена ми 1-цата(120д) и прави проблем турбината изглежда.На диагностика излезе че турбото закъснява т.е. включва се по-късно и тръгва,все едно има "лаг".Една от причините може да е управлението на турбината(електрониката).Искам да знам ако някой знае има ли възможност за отремонтиране на електрониката понеже турбото си е О.К. и дали някой е имал подобен проблем.Ставало и от сруго турбо(прецакано механично примерно но същия модел).Утре ще се видят живите данни в движение дали не е нещо друго(дебитомер,управление на вихрови клапи и т.н.) и ще се разбере но се съмняват да е електрониката.Не го прави винаги но вчера почти цял ден се "е****ше".На колата и слагаха аларма за каското и понякога алармата си сменя сама режима,от безшумен в шумен и т.н. и се питам дали не може да е нещо и от алармата :dunno: .Колекторите са чистени и клапите са ОК,не съм чистел ЕГР и дебитомер.Ако някой може да ме "светне" за проблема ще съм му Благодарен :bchug:

п.п Пускам темата тук и при е90 защото с 1-ците са май малко колегите.Моля модераторите да не я местят.Поздрави!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем със закъснение на турбо

Мнение от galant » 28 Юли 2010, 16:41

Проблема е решен-дебитомер :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем със закъснение на турбо