Поддръжка на кожен салон
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
Re: Поддръжка на кожен салон
Еее,говорим за козметика...без гънки и надрано или поизносено, в магазина..:grin:
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
V8ka написа:Здравейте,изчетох темата но не ми стана ясно какви препарати трябва да си купя за да се справя с товаАко може да ми напишете,това това и това си купуваш, и след това да кажете(напишете) с кое как се борави
Ето и директен линк към снимката ако не се появи: http://imgur.com/aMFWWBs
С това можеш да се справиш като ти я претапираш : D
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Има доста инфо и предложения за препарати тук колега. Избери си някой.
Съжалявам, че съм малко офф-топик колеги, но питането ми е свързано със салона - някой има ли представа как мога да залича тези одрасквания по жабката на колата? Не е изцапано, защото го търках с какво ли не... Или е одраскано с нещо, което е оставило бели следи, или самия материал на жабката има бял слой отдолу като му отнемеш част от повърхността...
Мисля, че трябва да го мацна лекичко с някаква черна боя, но незнам на каква основа трябва да е - за кожа или друг тип.
Ще съм благодарен ако някой даде съвет.
Мисля, че трябва да го мацна лекичко с някаква черна боя, но незнам на каква основа трябва да е - за кожа или друг тип.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
goppe написа:Съжалявам, че съм малко офф-топик колеги, но питането ми е свързано със салона - някой има ли представа как мога да залича тези одрасквания по жабката на колата? Не е изцапано, защото го търках с какво ли не... Или е одраскано с нещо, което е оставило бели следи, или самия материал на жабката има бял слой отдолу като му отнемеш част от повърхността...
Според мен ще стане грозно да го "мацнеш". По добре да се боядиса цялото и то със спрей.
Последна промяна rafa224 на 29 Авг 2014, 22:13, променена общо 1 път
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
rafa224 написа:goppe написа:Съжалявам, че съм малко офф-топик колеги, но питането ми е свързано със салона - някой има ли представа как мога да залича тези одрасквания по жабката на колата? Не е изцапано, защото го търках с какво ли не... Или е одраскано с нещо, което е оставило бели следи, или самия материал на жабката има бял слой отдолу като му отнемеш част от повърхността...
Според мен ще стане грозно да га "мацнеш". По добре да се боядиса цялото и то със спрей.
Със спрей ще му замине релефа... Една жабка от нямоя морга, няма да ти излезе скъпо.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
най-напред можеш да пробдаш с боя за обувки. слагаш съвсем малко върху драскотините с клечка за уши, чакаш да изсъхне, и после полираш с парцал. хем ще има някакъв блясък като останалата част, хем ако не ти харесва взимаш сапун и четка и измиваш всичко което си нанесъл.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- rafa224
- старши ентусиаст
-
da6ip написа:най-напред можеш да пробдаш с боя за обувки. слагаш съвсем малко върху драскотините с клечка за уши, чакаш да изсъхне, и после полираш с парцал. хем ще има някакъв блясък като останалата част, хем ако не ти харесва взимаш сапун и четка и измиваш всичко което си нанесъл.
Защо му е клечка, като самите бои са с тампонче, а се продават и течни. Но това е временно решение и при всяко допиране ще ти остава боя по дрехите.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
rafa224 написа:da6ip написа:най-напред можеш да пробдаш с боя за обувки. слагаш съвсем малко върху драскотините с клечка за уши, чакаш да изсъхне, и после полираш с парцал. хем ще има някакъв блясък като останалата част, хем ако не ти харесва взимаш сапун и четка и измиваш всичко което си нанесъл.
Защо му е клечка, като самите бои са с тампонче, а се продават и течни. Но това е временно решение и при всяко допиране ще ти остава боя по дрехите.
Ами може би защото тампона е около 100 пъти по-голям от клечката?
И именно за течна боя клечката е още по-подходяща, за да не омаже целия капак.
А това с боята по дрехите как точно го съчини?
Моя волан в началото като го измих добре, и се оказа че кожата е протрита по ръба, и протритото е с белезникав цвят. Като временно решение (в последствие му пребоядисаха кожата), протритите части ги намазах с черна боя за обувки. Имаше малка разлика в цвета като се загледаш, но пак беше 100 пъти по-добре от светлия цвят на протритата кожа. След като изчаках да изсъхне и полирах боята с парцал, нямах абсолютно никакъв проблем с боята. Цяло лято тогава карах колата така (както се сещаш ръцете се потят), и не ми е оставала боя по ръцете.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
da6ip написа:rafa224 написа:da6ip написа:най-напред можеш да пробдаш с боя за обувки. слагаш съвсем малко върху драскотините с клечка за уши, чакаш да изсъхне, и после полираш с парцал. хем ще има някакъв блясък като останалата част, хем ако не ти харесва взимаш сапун и четка и измиваш всичко което си нанесъл.
Моя волан в началото като го измих добре, и се оказа че кожата е протрита по ръба, и протритото е с белезникав цвят. Като временно решение (в последствие му пребоядисаха кожата), протритите части ги намазах с черна боя за обувки. Имаше малка разлика в цвета като се загледаш, но пак беше 100 пъти по-добре от светлия цвят на протритата кожа. След като изчаках да изсъхне и полирах боята с парцал, нямах абсолютно никакъв проблем с боята. Цяло лято тогава карах колата така (както се сещаш ръцете се потят), и не ми е оставала боя по ръцете.
Този номер с боята се обувки се използва най-вече от търговците при продажба на колата. Ефекта е много краткотраен и както се изтрива боята от обувките ти, така се изтрива и от седалката или жабката. Пипни с мокри ръце или изпотен сега лятото и ще видиш дали не остава боята.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
rafa224 написа:da6ip написа:rafa224 написа:da6ip написа:най-напред можеш да пробдаш с боя за обувки. слагаш съвсем малко върху драскотините с клечка за уши, чакаш да изсъхне, и после полираш с парцал. хем ще има някакъв блясък като останалата част, хем ако не ти харесва взимаш сапун и четка и измиваш всичко което си нанесъл.
Този номер с боята се обувки се използва най-вече от търговците при продажба на колата. Ефекта е много краткотраен и както се изтрива боята от обувките ти, така се изтрива и от седалката или жабката. Пипни с мокри ръце или изпотен сега лятото и ще видиш дали не остава боята.
Явно четенето не ти е сред силните страни.

Както вече написах, цяло лято карах колата така, без да остава боя по ръцете.
Отделно че това беше през 2009-та. Волана отдавна е пребоядисан професионално.
Момчета, мисля че истината за боята за обувки е някъде по средата - белезите ще се заличат, но незнам колко време ще издържи тази боя с времето. Нищо не ми пречи да пробвам обаче. Дашип, как правиш полирането с парцал - само сух парцал ли минаваш отгоре или слагаш и препарат?
Иначе си мислех по-скоро за боя за кожа, но не съм сигурен дали ще хване на материала, с който е покрита жабката, не го знам точно какъв е. Ще поразпитам насам - натам.
Мерси за мненията
Иначе си мислех по-скоро за боя за кожа, но не съм сигурен дали ще хване на материала, с който е покрита жабката, не го знам точно какъв е. Ще поразпитам насам - натам.
Мерси за мненията

- rafa224
- старши ентусиаст
-
goppe написа:Момчета, мисля че истината за боята за обувки е някъде по средата - белезите ще се заличат, но незнам колко време ще издържи тази боя с времето. Нищо не ми пречи да пробвам обаче. Дашип, как правиш полирането с парцал - само сух парцал ли минаваш отгоре или слагаш и препарат?
Мерси за мненията
Материала е винил, подобен на кожа. Ето тема тук за поддръжката и почистването му- viewtopic.php?p=3333336