Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Re: Разход на нашите автомобили
Преди 2 седмици изминах 700 km до/из Гърция през "Маказа" (Кърджали) и обратно до Пловдив разхода е 7,2/100.
Сега взех да ходя и на работа с колата,около 3-4 км. от вкъщи ,пускам си топло/подгряване седалки и ми гори 11/100 и ми се струва,че и повече ще качи през зимата.Гумите са 17/225/55
Сега взех да ходя и на работа с колата,около 3-4 км. от вкъщи ,пускам си топло/подгряване седалки и ми гори 11/100 и ми се струва,че и повече ще качи през зимата.Гумите са 17/225/55
- Slay
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 525Д'09
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Това ми е показанието на борда от последното пътуване.Маршрута е България-Германия и обратно.Засичал съм няколко пъти колата и ми е давала отклонение от борда 0.2-0.3 л.Сега разхода по колонка е 8.7 л.Възможно ли е да дава такова отклонение.Погледнах в скритото меню, корекционния коефицент беше 1000.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Slay написа:
Това ми е показанието на борда от последното пътуване.Маршрута е България-Германия и обратно.Засичал съм няколко пъти колата и ми е давала отклонение от борда 0.2-0.3 л.Сега разхода по колонка е 8.7 л.Възможно ли е да дава такова отклонение.Погледнах в скритото меню, корекционния коефицент беше 1000.
Възможно е. на мене ми даваше разлика 2 литра. Просто засичай още няколко пъти и го коригирай
Адо, при теб е на газ.
Колега @Slay, ходи да прегледат колата, защото не е нормално да ти даде такова отклонение, все пак не караш колата от вчера. Попринцип, според мен, колкото по-близо си до фабричният коефициент (1000), толкова колата се доближава до заводски данни, защото са го смятали немците.
Аз до сега от 4 БМВ-та две са ми били на 1000 другите две съм коригирал с около 120-160 нагоре. Сегашното ми дава дори една идея под колонката, но тогава беше с намалена мощност, може би сегашното засичане ще е различно, но да видим.
Колега @Slay, ходи да прегледат колата, защото не е нормално да ти даде такова отклонение, все пак не караш колата от вчера. Попринцип, според мен, колкото по-близо си до фабричният коефициент (1000), толкова колата се доближава до заводски данни, защото са го смятали немците.
Аз до сега от 4 БМВ-та две са ми били на 1000 другите две съм коригирал с около 120-160 нагоре. Сегашното ми дава дори една идея под колонката, но тогава беше с намалена мощност, може би сегашното засичане ще е различно, но да видим.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Колега, измервал съм доста - страшно много зависи от стила на каране.Slay написа:Това ми е показанието на борда от последното пътуване.Маршрута е България-Германия и обратно.Засичал съм няколко пъти колата и ми е давала отклонение от борда 0.2-0.3 л.Сега разхода по колонка е 8.7 л.Възможно ли е да дава такова отклонение.Погледнах в скритото меню, корекционния коефицент беше 1000.
На една и съща отсечка със една и съща средна скорост бордовия компютър ще измери подобен разход, но ако единия път си изпреварвал доста и си имал по-нервен крак, реалния разход ще се качи доста над бордовия.
Отделно, борда може да показва коректно на градско с една калибровка, или коректно на извънградско с друга. Съответно в първия случай извънградското е невярно, а във втория - градското. Аз моя съм го настроил по средата (мисля е 965) - на градско борда дава по-висок разход, а на икономично извънградско дава по-нисък. На миксиран разход около 9.5-10 литра е точен.
Ако обаче до миналия месец е бил точен борда, а сега не е, може наистина нещо да се е повредило както казва iceblast, примерно може да не регенерира ДПФ-а и можеш да идеш на сервиз да ти измерят диференциалното налягане.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Slay
- кандидат ентусиаст
-
da6ip написа:Колега, измервал съм доста - страшно много зависи от стила на каране.Slay написа:Това ми е показанието на борда от последното пътуване.Маршрута е България-Германия и обратно.Засичал съм няколко пъти колата и ми е давала отклонение от борда 0.2-0.3 л.Сега разхода по колонка е 8.7 л.Възможно ли е да дава такова отклонение.Погледнах в скритото меню, корекционния коефицент беше 1000.
На една и съща отсечка със една и съща средна скорост бордовия компютър ще измери подобен разход, но ако единия път си изпреварвал доста и си имал по-нервен крак, реалния разход ще се качи доста над бордовия.
Отделно, борда може да показва коректно на градско с една калибровка, или коректно на извънградско с друга. Съответно в първия случай извънградското е невярно, а във втория - градското. Аз моя съм го настроил по средата (мисля е 965) - на градско борда дава по-висок разход, а на икономично извънградско дава по-нисък. На миксиран разход около 9.5-10 литра е точен.
Ако обаче до миналия месец е бил точен борда, а сега не е, може наистина нещо да се е повредило както казва iceblast, примерно може да не регенерира ДПФ-а и можеш да идеш на сервиз да ти измерят диференциалното налягане.
Благодаря за изказаното мнение.Колата я имам от началото на годината и все още не зная всичко за нея, а и Е60 и доста сложно устроен автомобил с много електроника и едва ли ще го познавам напълно.
Относно стила на каране по този маршрут мога да каже, че не е бил спортен.Изправарванията бяха по-скоро плавни.Вярно е че през по-голямата част карах с висока скорост, но в крайна сметка борда показва средна скорост 96 км/ч и разход 7.3.
Ако карам в по-неикономичен стил не трябва ли това да ми го покаже и на бордовия комп.
Когато купих колата смених термостатите .
Ще направя още едно замерване на разхода на по-дълго разстояния, но май наистина ще трябва да посетя сервиз за диагностика.
- Slay
- кандидат ентусиаст
-
Забравих да спомена че ДПФ филтъра никога не е влизал в режим на регенериране.Не зная това нормално ли е и кога трябва да се случва.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Slay написа:Забравих да спомена че ДПФ филтъра никога не е влизал в режим на регенериране.Не зная това нормално ли е и кога трябва да се случва.
Температурата на антифриза гледал ли си? В скритото меню?
Ако термостатите са заминали и не качва над 75 градуса, ДПФ-а не регенерира (компютъра не му пуска програмата) и в момента го задръстваш и му разказваш играта.
ДПФ-а трябва да регенерира всеки 500-700 км.
Виж температурата и термостатите.
- Slay
- кандидат ентусиаст
-
da6ip написа:Slay написа:Забравих да спомена че ДПФ филтъра никога не е влизал в режим на регенериране.Не зная това нормално ли е и кога трябва да се случва.
Ако термостатите са заминали и не качва над 75 градуса, ДПФ-а не регенерира (компютъра не му пуска програмата) и в момента го задръстваш и му разказваш играта.
Малко по-горе писах че ги смених и двата още след като взех колата.Тогава ми направи впечатление леко завишения разход.Поинтересувах се и благодарение на форума

- da6ip
- старши ентусиаст
-
Slay написа:da6ip написа:Slay написа:Забравих да спомена че ДПФ филтъра никога не е влизал в режим на регенериране.Не зная това нормално ли е и кога трябва да се случва.
Малко по-горе писах че ги смених и двата още след като взех колата.Тогава ми направи впечатление леко завишения разход.Поинтересувах се и благодарение на форумаразбрах доста неща които се виждат през скритото меню.Та тогава температурата не се вдигаше повече от 80 градуса и лесно падаше при каране по инерция.След смяната им всичко си дойде намясто, но нигога не съм чувал ДПФ филтъра да регенерира, а от тогава съм изминал около 18000 км.Колата е феслифт ако това има значение.
тогава иди на диагностика да видят диференциалното налягане преди след ДПФ-а, и евентуално да пуснат регенерацията през диагностиката...
Перник-София(малко градско)-Цигов чарк-София(малко градско)-Перник - разход по колонка 6.5, толкова показа и бордовия.
Преди да тръгнем я засекох и за последната седмица, София градско с 2-3 ходеня до Перник - 9.3 по колонка, бордовия го изпуснах, че все нещо ръчках с NCS-a
Преди да тръгнем я засекох и за последната седмица, София градско с 2-3 ходеня до Перник - 9.3 по колонка, бордовия го изпуснах, че все нещо ръчках с NCS-a

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
iceblast написа:Перник-София(малко градско)-Цигов чарк-София(малко градско)-Перник - разход по колонка 6.5, толкова показа и бордовия.
Ръчка или автомат колега е 525-цата?
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
spower написа:iceblast написа:Перник-София(малко градско)-Цигов чарк-София(малко градско)-Перник - разход по колонка 6.5, толкова показа и бордовия.
Ръчка му е
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
adovet написа:spower написа:iceblast написа:Перник-София(малко градско)-Цигов чарк-София(малко градско)-Перник - разход по колонка 6.5, толкова показа и бордовия.
Ръчка му е
то 6,5 ако не е ръчкаю, как иначе ще го докара

- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
cocosas написа:adovet написа:spower написа:iceblast написа:Перник-София(малко градско)-Цигов чарк-София(малко градско)-Перник - разход по колонка 6.5, толкова показа и бордовия.
Ръчка му е
то 6,5 ако не е ръчкаю, как иначе ще го докара
С ръчка го докарва без каквито и да е било проблеми. Дори, при средна скорост 90-130 км. в час през лятото и на предварително загрял двигател, го свали на 5,9-6,0