С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Масло: Motul 5w40 / смяна на около 12к км.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Alexander44 написа:Колеги,
16 0000км и никакво доливане, дори по щеката не личи да е мръднало изобщо. Motul 5w30 specific.
Поздрави
А колата с DPF ли е или е махнат?
- Alexander44
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 535D
CrazyElement написа:Alexander44 написа:Колеги,
16 0000км и никакво доливане, дори по щеката не личи да е мръднало изобщо. Motul 5w30 specific.
Поздрави
С DPF e но стойностите са му много в нормите и си мисля, че не вкарва нафта, както предполагам смяташ задавайки въпроса. От 3 години близо я карам и до сега на нито една смяна не се е променяло показанието на щеката, нито повече нито по-малко.
Поздрави
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Alexander44 написа:CrazyElement написа:Alexander44 написа:Колеги,
Поздрави
С DPF e но стойностите са му много в нормите и си мисля, че не вкарва нафта, както предполагам смяташ задавайки въпроса. От 3 години близо я карам и до сега на нито една смяна не се е променяло показанието на щеката, нито повече нито по-малко.
Поздрави
Ми след като не се променя може да вкарва , но по-малко , смисъл сменял ли си го ДПФ колега? Или просто го гледате на някаква програма и определяте , че е ОК? Нищо не искам да кажа , но нали знаеш , че качествата на маслото спадат с минатите километри, а и ти не го сменяш на 10 000 да кажеш карам по 500 км извънградско на седмица и по се връзва да не ти го барне, ама 16 000 си е цифра, в повечето форуми за масла хората казват , че качеството на маслото след 12 000 км почва да спада с доста бързи темпове. Но ок не ми се спори

- Alexander44
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 535D
CrazyElement написа:Alexander44 написа:CrazyElement написа:Alexander44 написа:Колеги,
Поздрави
Поздрави
Ми след като не се променя може да вкарва , но по-малко , смисъл сменял ли си го ДПФ колега? Или просто го гледате на някаква програма и определяте , че е ОК? Нищо не искам да кажа , но нали знаеш , че качествата на маслото спадат с минатите километри, а и ти не го сменяш на 10 000 да кажеш карам по 500 км извънградско на седмица и по се връзва да не ти го барне, ама 16 000 си е цифра, в повечето форуми за масла хората казват , че качеството на маслото след 12 000 км почва да спада с доста бързи темпове. Но ок не ми се спорирадвам се , че колата ти не бара изобщо маслото за 16 000
Не, не съм сменял DPF има си допустими стойности, като при мен са в долната им граница. Не знам може и да вкарва малко и същевременно да гори малко, но все си мисля, че няма как вкараното и изгореното количество да са винаги еднакви за да няма никаква промяна в показанието на щеката. Винаги наливам до максимума на щеката и до следващата смяна си е все така.
п.с не казвам, че не е нормално да има някакво изгаряне, просто споделям как е при мен.
Поздрави
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Alexander44 написа:CrazyElement написа:Alexander44 написа:CrazyElement написа:Alexander44 написа:Колеги,
Поздрави
Поздрави
Ми след като не се променя може да вкарва , но по-малко , смисъл сменял ли си го ДПФ колега? Или просто го гледате на някаква програма и определяте , че е ОК? Нищо не искам да кажа , но нали знаеш , че качествата на маслото спадат с минатите километри, а и ти не го сменяш на 10 000 да кажеш карам по 500 км извънградско на седмица и по се връзва да не ти го барне, ама 16 000 си е цифра, в повечето форуми за масла хората казват , че качеството на маслото след 12 000 км почва да спада с доста бързи темпове. Но ок не ми се спорирадвам се , че колата ти не бара изобщо маслото за 16 000
Не, не съм сменял DPF има си допустими стойности, като при мен са в долната им граница. Не знам може и да вкарва малко и същевременно да гори малко, но все си мисля, че няма как вкараното и изгореното количество да са винаги еднакви за да няма никаква промяна в показанието на щеката. Винаги наливам до максимума на щеката и до следващата смяна си е все така.
п.с не казвам, че не е нормално да има някакво изгаряне, просто споделям как е при мен.
Поздрави
Разбирам те колега , но и аз си споделям моя опит

- petkoara
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530D F11 2015
Здравейте,искам да попитам дали някой знае за възможна причина да липсва опцията за зануляване на интервала на маслото,през менюто на таблото?Само тя липсва!Благодаря! 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Обикновено подобни липси говорят за калпаво въртене не км-те, виждал съм изчезнали интервали за накладки, микрофилтър, масло и преглед също и такива дето не могат да се занулят, пробвай да заредиш един default профил с NCS и виж дали няма да се оправи
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
petkoara написа:Здравейте,искам да попитам дали някой знае за възможна причина да липсва опцията за зануляване на интервала на маслото,през менюто на таблото?Само тя липсва!Благодаря!
Има и вероятност да ти остават много километри или интервал от време до следващата смяна по компютър. Тогава не позволява зануляване на интервала.
По-вероятно е да му е изключено менюто за интервала на смяна на масло, поради незнайна причина... трябва някой да ти върне менюто със съответната програма, компютър и знания 

petkoara написа:Здравейте,искам да попитам дали някой знае за възможна причина да липсва опцията за зануляване на интервала на маслото,през менюто на таблото?Само тя липсва!Благодаря!
На i-drive има ли показание ,ако не може да е откачен сензора.
- petkoara
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530D F11 2015
Няма,а за сензора ми дава фира,но бях попитал дали може да е от него,няколко мнения по на горе?!
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Добре де ... гледам масово сте с 5W30 ...почвам да се чудя дали не съгреших, като сложих 5w40 ... ?!
Не съм инжЕнер от заводите на BMW, но от прочетеното из нет-а и чутото от специалисти аз също почнах да слагам 5W40 след като махнах DPF. По принцип по книга си е 5W30, но за автомобили на над 200000км 5W40 май по-добре, особено зимата.. К'вот такова 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
SDLS написа:Не съм инжЕнер от заводите на BMW, но от прочетеното из нет-а и чутото от специалисти аз също почнах да слагам 5W40 след като махнах DPF. По принцип по книга си е 5W30, но за автомобили на над 200000км 5W40 май по-добре, особено зимата.. К'вот такова
Мойта е на 375000 и я карам с 5в30. Не разбрах защо зимата е по добре с по гъсто масло