С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
CrazyElement написа:dimodi написа:Не знам какво пише в спецификациите на БМВ, но за мен лично е много това горене. Това ми е второто дизелово БМВ и за общо над 100 хил.км. изминати с двете никога не ми се е налагало да доливам масло. Сменял съм го винаги на 15-17 хил.км. Малко да падне нивото от смяна до смяна е нормално, но чак пък да иска доливане...
В нормите е питал съм БМВ Сервиз в Швейцария и ми казаха , че дори на новите коли не предприемат гаранционен ремонт докато колата не почне да гори повече от 1 литър на 1000 км. Да вероятно има някъде проблем , или някоя гарнитура ти сълзи или пък гумичките на клапаните са износени или турбина , но е в нормите вероятно ще става по-зле и по - зле и накрая ще дойде време за съответния ремонт но пък може и да не се влоши никой не знаесамо едно е факт , че наистина си в нормата колега
Демек за 10 000км - 10литра

Ми то няма смисъл да се сменя маслото тогава, то винаги ще си е ново

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
netmurder написа:CrazyElement написа:dimodi написа:Не знам какво пише в спецификациите на БМВ, но за мен лично е много това горене. Това ми е второто дизелово БМВ и за общо над 100 хил.км. изминати с двете никога не ми се е налагало да доливам масло. Сменял съм го винаги на 15-17 хил.км. Малко да падне нивото от смяна до смяна е нормално, но чак пък да иска доливане...
В нормите е питал съм БМВ Сервиз в Швейцария и ми казаха , че дори на новите коли не предприемат гаранционен ремонт докато колата не почне да гори повече от 1 литър на 1000 км. Да вероятно има някъде проблем , или някоя гарнитура ти сълзи или пък гумичките на клапаните са износени или турбина , но е в нормите вероятно ще става по-зле и по - зле и накрая ще дойде време за съответния ремонт но пък може и да не се влоши никой не знаесамо едно е факт , че наистина си в нормата колега
Демек за 10 000км - 10литра![]()
![]()
![]()
Ми то няма смисъл да се сменя маслото тогава, то винаги ще си е ново
Не им се занимава на хората

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
CrazyElement написа:... то едвали има много нови бмвта , които да горят 1 литър масло на 1000 кмтака че политиката им е доста правилна
ограничават разходите ...
Има, има. F10 550i с необслужен двигател.

Разбира се, ако имаш късмет да си в гаранция, сменят маслото направо с двигателя.

- Alexander44
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 535D
Колеги,
16 0000км и никакво доливане, дори по щеката не личи да е мръднало изобщо. Motul 5w30 specific.
Поздрави
16 0000км и никакво доливане, дори по щеката не личи да е мръднало изобщо. Motul 5w30 specific.
Поздрави
adovet написа:dimodi написа:Castrol Edge 5w30 по принцип е подходящо за нашите коли. Аз карам с такова и за 10 хил. км след смяната ми се струва, че е мръднало 1-2 мм надолу според щеката, но там си е много относително. Според показанието в I-drive изобщо не е мръднало, чертичките си стоят на макс както когато го налях. 1 литър за 9 хил. км е прекалено много според мен.
П.С. Другия път мисля да пробвам Мобил и от други места чувам добри отзиви. А като сравнявам из онлайн магазините цената му е близка до тази на Кастрола, съвсем малко по-висока евентуално.
1 литър си е съвсем в нормите. Ако погледнеш спецификациите на БМВ ще ти стане лошо
Не съм съгласен. На никоя дизелова кола, която съм притежавал, различни марки, двигатели и години, не съм доливал повече от 200 ml между смените, а на повечето смени не съм доливал никога. Като казвам смяна, говорим за повече от 10К в зависимост от маслото.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
lazomilev написа:adovet написа:dimodi написа:Castrol Edge 5w30 по принцип е подходящо за нашите коли. Аз карам с такова и за 10 хил. км след смяната ми се струва, че е мръднало 1-2 мм надолу според щеката, но там си е много относително. Според показанието в I-drive изобщо не е мръднало, чертичките си стоят на макс както когато го налях. 1 литър за 9 хил. км е прекалено много според мен.
П.С. Другия път мисля да пробвам Мобил и от други места чувам добри отзиви. А като сравнявам из онлайн магазините цената му е близка до тази на Кастрола, съвсем малко по-висока евентуално.
1 литър си е съвсем в нормите. Ако погледнеш спецификациите на БМВ ще ти стане лошо
Не съм съгласен. На никоя дизелова кола, която съм притежавал, различни марки, двигатели и години, не съм доливал повече от 200 ml между смените, а на повечето смени не съм доливал никога. Като казвам смяна, говорим за повече от 10К в зависимост от маслото.
To не е нужно да доливаш. Аз също не доливам ама за около 15 000км. отива към минимума.
adovet написа:lazomilev написа:adovet написа:dimodi написа:Castrol Edge 5w30 по принцип е подходящо за нашите коли. Аз карам с такова и за 10 хил. км след смяната ми се струва, че е мръднало 1-2 мм надолу според щеката, но там си е много относително. Според показанието в I-drive изобщо не е мръднало, чертичките си стоят на макс както когато го налях. 1 литър за 9 хил. км е прекалено много според мен.
To не е нужно да доливаш. Аз също не доливам ама за около 15 000км. отива към минимума.
Така може, то и затова има интервал. Моля някой запознат да каже колко ml е разликата между минимума и максимума при дизеловите двигатели на E60/E61.
Мисля, че е 1 литър от минимум до максимум 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
dimodi написа:Мисля, че е 1 литър от минимум до максимум
Горе долу е толкова. Може и да не събере цял литър
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
1.5 L
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
tihomair написа:Според мен проблема по скоро е в колата (какъв е двигателя и техническото състояние) отколкото в маслото. Казвам това обосновавайки се на собствен опит. Предишната ми кола Е91 320д 163к.с. си го гореше почти наравно с нафтатакарана с Мотул и Кастрол, нямаше разлика
Сега на Ф11-ката 530д 245к.с. за 8к не е мръднала с грам!
Значи при мен какво се получи. Реших да видя щеката и се оказа на минимума, това сутринта в гаража студена кола. При смяната беше сипано масло до средата, не на макс, това преди около 8к. Проверявал съм го от време на време и беше горе-долу в средата по щека. Най-странното от днес сутринта беше, че по айдрайв ми показва, че е на макс

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
tihomair написа:tihomair написа:Според мен проблема по скоро е в колата (какъв е двигателя и техническото състояние) отколкото в маслото. Казвам това обосновавайки се на собствен опит. Предишната ми кола Е91 320д 163к.с. си го гореше почти наравно с нафтатакарана с Мотул и Кастрол, нямаше разлика
Значи при мен какво се получи. Реших да видя щеката и се оказа на минимума, това сутринта в гаража студена кола. При смяната беше сипано масло до средата, не на макс, това преди около 8к. Проверявал съм го от време на време и беше горе-долу в средата по щека. Най-странното от днес сутринта беше, че по айдрайв ми показва, че е на максДовечера ще проверя пак в гаража, когато колата е топла какво ще покаже.
С Кастрол Магнатек 5w30 съм, купено от Германия.
Не се мери на студена кола.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
dextuar написа:tihomair написа:tihomair написа:Според мен проблема по скоро е в колата (какъв е двигателя и техническото състояние) отколкото в маслото. Казвам това обосновавайки се на собствен опит. Предишната ми кола Е91 320д 163к.с. си го гореше почти наравно с нафтатакарана с Мотул и Кастрол, нямаше разлика
Значи при мен какво се получи. Реших да видя щеката и се оказа на минимума, това сутринта в гаража студена кола. При смяната беше сипано масло до средата, не на макс, това преди около 8к. Проверявал съм го от време на време и беше горе-долу в средата по щека. Най-странното от днес сутринта беше, че по айдрайв ми показва, че е на максДовечера ще проверя пак в гаража, когато колата е топла какво ще покаже.
Как не се мери на студена кола, като точно студена трябва да е. При запалване и работа на двигателя качва маслото и показва повече.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
rafa224 написа:dextuar написа:tihomair написа:tihomair написа:Според мен проблема по скоро е в колата (какъв е двигателя и техническото състояние) отколкото в маслото. Казвам това обосновавайки се на собствен опит. Предишната ми кола Е91 320д 163к.с. си го гореше почти наравно с нафтатакарана с Мотул и Кастрол, нямаше разлика
Как не се мери на студена кола, като точно студена трябва да е. При запалване и работа на двигателя качва маслото и показва повече.
Аре бе

п.с.
timur_lenk написа:1.5 L
Не всъщност е точно литър пише го в книжката
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
Taruno написа:rafa224 написа:dextuar написа:tihomair написа:tihomair написа:Според мен проблема по скоро е в колата (какъв е двигателя и техническото състояние) отколкото в маслото. Казвам това обосновавайки се на собствен опит. Предишната ми кола Е91 320д 163к.с. си го гореше почти наравно с нафтатакарана с Мотул и Кастрол, нямаше разлика
aranoid: С Кастрол Магнатек 5w30 съм, купено от Германия.
Аре бепроцедурата по мерене е на загрял двигател като се изгаси и се изчака 5 мин за спадане на нивото. Това е директно от книжката за неверниците - снимка.
п.с.timur_lenk написа:1.5 L
Не всъщност е точно литър пише го в книжката
Ето и варианта от книжката в F11. Замерих на загрял двигател след като изчаках 5 мин. и резултата беше същия - на минимума, а в същото време по айдрайв, както пише, че трябва да се мери в мойта книжка е на макс. Долях 500ml. и се върна на средата на щеката, както при смяната, което затвърждава твърдението на колегата, че събира точно литър между мин. и макс. В крайна сметка явно съм го поизгорил когато съм понастъпвал колата. Отчитането по айдрайв немога да си ги обесня, защото и когато беше на средата пак показваше, че е на макс.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.