Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Разход на нашите автомобили
След като отключиш скритите настройки отиваш в 20 меню и коригираш корекционния коефициент. Стандартно е 1000.
Ако борда ти показва по-малко от колкото е изхарчила колата коефициента е 1000++, в противен случай 1000--.
Формулата е следната: ( Разход колонка / Разход борд ) Х 1000 = Нов Корекционен коефициент.
Пример:
Разход колонка: 8
Разход борд.: 7
Формула: ( 8/7 ) Х 1000 = 1143.
П.С. Интервала на коефициента мисля, че беше от 950 - 1350, ако не се лъжа
Ако борда ти показва по-малко от колкото е изхарчила колата коефициента е 1000++, в противен случай 1000--.
Формулата е следната: ( Разход колонка / Разход борд ) Х 1000 = Нов Корекционен коефициент.
Пример:
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
iceblast написа:След като отключиш скритите настройки отиваш в 20 меню и коригираш корекционния коефициент. Стандартно е 1000.
Пример:
Мерси, колега. Ще го пробвам.

- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
Благодаря и аз ще го пробвам
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Маршрут: Първомай - слънчев Бряг 239 км. Средна скорост 85 км/ч като по магистралата съм карал 120 на темпомат, че кучето му става зле
после петолъчката до Сл. Бряг 90-100 умно каране и спазване на местата с ограниченията
Разход по борд: 6.0
Разход по колонка: 6.2
До момента съм три дни тук.
Изминати 315 км.
Разхода се качи на 7.0 по борд заради градското, но за тези км е паднало точно едно деление.
Колата е убийствено економична ако се кара така показа ми рейндж от 1150 км.
Пиша от таблета и не мога да пусна снимки на борда.

Разход по борд: 6.0
Разход по колонка: 6.2
До момента съм три дни тук.
Изминати 315 км.
Разхода се качи на 7.0 по борд заради градското, но за тези км е паднало точно едно деление.
Колата е убийствено економична ако се кара така показа ми рейндж от 1150 км.

Пиша от таблета и не мога да пусна снимки на борда.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Колеги, моля ви помествайте данни от колонка пълно - пълно. Всички знаем, че промяна на гуми и неправилно калибриране водят до нереални резултати по борд. При мен е почти винаги еднакво, но винаги давам резултатите от зареждането за пробег поне 400.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
_Maranello_ написа:Колеги, моля ви помествайте данни от колонка пълно - пълно. Всички знаем, че промяна на гуми и неправилно калибриране водят до нереални резултати по борд. При мен е почти винаги еднакво, но винаги давам резултатите от зареждането за пробег поне 400.
Колега каква разлика ще дава борда, ако гумите са със съответните размери зададени от завода...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- semper74
- Потребител
-
- Кара: G30 530 D
- Мечтае да кара: M8 concept
Бургас-Сл.бряг-Бургас-Пловдив с ходене до едно родопско село там,нормално каране, 140-150 по магистралата ,общо 400 км. - 48 л. газ измерено на бутилката пълно до пълно=12/100
днес на обратно,само че през Ст.Загора,леко уморен
от снощи,каране в стил немски пенсионер
- 270 км. - 25л. !!
Градското още не съм го хванал точно,но 16-17 си ги лапа от раз.С Ландиренцото разлика във вървенето почти не съм усетил,но това мисля да го споделя в една друга тема

днес на обратно,само че през Ст.Загора,леко уморен

Градското още не съм го хванал точно,но 16-17 си ги лапа от раз.С Ландиренцото разлика във вървенето почти не съм усетил,но това мисля да го споделя в една друга тема

BMW its an addiction, Its a drug
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
netmurder написа:_Maranello_ написа:Колеги, моля ви помествайте данни от колонка пълно - пълно. Всички знаем, че промяна на гуми и неправилно калибриране водят до нереални резултати по борд. При мен е почти винаги еднакво, но винаги давам резултатите от зареждането за пробег поне 400.
Колега каква разлика ще дава борда, ако гумите са със съответните размери зададени от завода...
не виждам никаква връзка с гумите тук.
борда винаги дава разлика, на предишната страница съм написал кога какви разлики дава дори след оптимално калибриране - погледни там.
парадоксалното е че борда дава отклонение под реалния разход колкото по-икономично се кара: примерно борд 6.6, колонка 7.3 (последното ми ходене София - Белоградчишките скали - София, макар че там имаше катерене нагоре и малко въртене из "града", така че разликата е по-голяма от обикновено).
иначе ако за теб половин литър не е от значение, и то точно в тази тема - значи борда не дава разлика

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Колеги тъй като идва летния сезон и почти всички софиянци ще пътуваме до района на Бургас, ви предлагам един начин да си сравним абсолютно надеждно разхода - Измерваме разхода пълно до пълно зареждане по борд и колонка по два маршрута:
1. Отиване: ОМВ на Цариградско (Горубляне) - ОМВ след второто кръгово в Бургас.
2. Връщане: ОМВ на изхода на Бургас - ОМВ на детелината за летището (Цариградско/Малинов) в София.
На втората спирка зареждаме отново догоре, правим снимка на борда и я постваме тук - в нея е всичко, средна скорост, време в денонощието, разход по борд. Така ще имаме на 100% сравним маршрут
1. Отиване: ОМВ на Цариградско (Горубляне) - ОМВ след второто кръгово в Бургас.
2. Връщане: ОМВ на изхода на Бургас - ОМВ на детелината за летището (Цариградско/Малинов) в София.
На втората спирка зареждаме отново догоре, правим снимка на борда и я постваме тук - в нея е всичко, средна скорост, време в денонощието, разход по борд. Така ще имаме на 100% сравним маршрут

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Така прибрах се днес и финалния резултат е:
Изминати 615 км с 42,5 литра гориво = 6,8
Зареждане - колонка Първомай пълно и после в Пловдив до пълно
Маршрута е Първомай - Слънчев Бряг - Пловдив
Разбивката е следната:
отиване 239 км извънградско, както съм го описал по-горе 120 на темпомат и после по ограниченията след петолъчката
85км навъртяни Слънчев бряг - Влас - Несебър ежедневно каране с до 45 км / ч заради глупавите камери навсякъде
разхода по борд се вдигна от 6.0 на 7.3 тоест за тези 85 км съм изгърмял към 10 литра нафта
Връщане днес в Пловдив: 291км до петолъчката каране с около 90-100 в непрогледен порой направо се ахнах, разхода падна по борд на 6.9 от 7.3 при пристингане средния беше качил 7.0, което е положително отклонение спрямо колона, и съответно голям кеф, че кораба майка харчи около 6,8 на смесено каране.
Направи ми впечатление, че на 1/2 резервоар бях изминал 527 км, ако не беше мотаенето по слънчев бряг и 20 мин задръстване за отркиването на Bedroom паркинга
смятам, че е съвсем реално да докарам около 1100 км рейндж с един резервоар!
Прикачам снимките от по-рано
Изминати 615 км с 42,5 литра гориво = 6,8
Зареждане - колонка Първомай пълно и после в Пловдив до пълно
Маршрута е Първомай - Слънчев Бряг - Пловдив
Разбивката е следната:
отиване 239 км извънградско, както съм го описал по-горе 120 на темпомат и после по ограниченията след петолъчката
85км навъртяни Слънчев бряг - Влас - Несебър ежедневно каране с до 45 км / ч заради глупавите камери навсякъде

Връщане днес в Пловдив: 291км до петолъчката каране с около 90-100 в непрогледен порой направо се ахнах, разхода падна по борд на 6.9 от 7.3 при пристингане средния беше качил 7.0, което е положително отклонение спрямо колона, и съответно голям кеф, че кораба майка харчи около 6,8 на смесено каране.
Направи ми впечатление, че на 1/2 резервоар бях изминал 527 км, ако не беше мотаенето по слънчев бряг и 20 мин задръстване за отркиването на Bedroom паркинга

Прикачам снимките от по-рано
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Варна-Керамоти=673км, ето дизел, климатик през почти цялото време, багажник пълен догоре и трима души 45,8 ли.
Керамоти-Варна=677км, допълване с гръцката нафта на BP /не се чува мотора/1,379€/л разход 44,7 л.
Максимална скорост 130км/ч , средна скорост 73 км/ч
21 на брой E60/61-ки разминати по пътя.
P.S.Само чуждата кола много върви и малко харчаи, докато не помолиш собственика и да ти свърши някаква работа
Керамоти-Варна=677км, допълване с гръцката нафта на BP /не се чува мотора/1,379€/л разход 44,7 л.
Максимална скорост 130км/ч , средна скорост 73 км/ч
21 на брой E60/61-ки разминати по пътя.

P.S.Само чуждата кола много върви и малко харчаи, докато не помолиш собственика и да ти свърши някаква работа
Последна промяна memorex на 25 Юни 2013, 23:13, променена общо 1 път
- da6ip
- старши ентусиаст
-
София - Слънчев Бряг - София
827 км, 4 човека и малко багаж, средна температура 23 градуса.
по новите части на магистралата на отиване карах със 180, на връщане със 160-170, по старите хубави участъци 150, по лошите 120-130.
средна скорост за цялото пътуване вкл. градското при пристигане/тръгване в София и Сл. Бряг: 104.8 км/ч
разход по борд: 8.9 л
разход на колонка: 9.3 л
по новите части на магистралата на отиване карах със 180, на връщане със 160-170, по старите хубави участъци 150, по лошите 120-130.
средна скорост за цялото пътуване вкл. градското при пристигане/тръгване в София и Сл. Бряг: 104.8 км/ч
- Slay
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 525Д'09
- Мечтае да кара: по хубави пътища
da6ip написа:София - Слънчев Бряг - София
И аз карам горе-долу в твоя стил ( над 160 ).И при мен разхода се движи в тези граници, и като прочета мнение "моята кола гори 6,2" започвам да си мисля че при мен нещо не е наред.Вярно е че не карам със 100 на магистралата и се учудвам как някой колеги го правят, но това е отделен въпрос.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Slay написа:da6ip написа:София - Слънчев Бряг - София
И аз карам горе-долу в твоя стил ( над 160 ).И при мен разхода се движи в тези граници, и като прочета мнение "моята кола гори 6,2" започвам да си мисля че при мен нещо не е наред.Вярно е че не карам със 100 на магистралата и се учудвам как някой колеги го правят, но това е отделен въпрос.
Ами колега хич не се учудвай!Аз съм с 6 месечно бебе и много пътуваме с колата и ми гори 6-7/100.Трябва сега да се силя с 250км/ч ли?Карам,колкото е ограничението когато съм със семейството,когато съм сам или с приятели карам бързо и съответно разхода се покачва.