Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Re: Разход на нашите автомобили
laviatan написа:sandini написа:laviatan написа:Интересен феномен. 530 бензин чипната . Градско 18/100![]()
Вчера е закарах в габрово . Гледах на бода , но и по изпитания начин до горе и след прехода пак до горе - и какво да видя11,7 / по борд-почти толкова и по другия метод /
Да си кажа истината по магистралата доста се заиграваха разни рейсъри и карах "по агресивно" - 160- 170 , пък и колкото да съм стриктен пробвах и с макс скороста
Колега, дай малко повече инфо и за тоя чип. Бях ти писал и в темата за FDC, ама явно си го пропуснал
Ами колега - още малко искам да е покарам , за да мога пълно мнение да имам по въпроса![]()
До сега има 2 резултата:
1./ Далеч съм от мисълта ,че бензин без принудително пълнене ще качи конете . Просто колата тръгва "по-нервно" в смисъл реагира по-бързо и е по-чувствителен педала. За градско обаче мога да кажа ,че си качи разхода.Това е къ
този момент .
Ок. Като понатрупаш впечатления драсни няколко реда в темата за ремап-а. Ще бъде полезно за всички бензинджии

Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
- PECO78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M3
235 коня само градско 10 на дълго 7 колата е 19 цолови джанти
- punish_the_benz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M5 е60, 645i manual
- Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW
Здравейте колеги. Преди 2 дни си купих е60 530д РЪЧКА
Извънградски до 120 кмч по борд 5.4 , по колонка пълно-пълно - 6.0
Градски още не съм имал възможността да я засека

- Slay
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 525Д'09
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Е60 525Д 197 к.с.Зимни гуми 225/50/17
Пълен багажник,двама възрастни и едно дете.
Маршрут Добрич-Пампорово-Добрич.Температура на околната среда около 15 градуса.Не е използван климатик.
Изминати километри 1100.От тях градско(планинско) 150 км.
На отиване по магистрала Тракия макс. скорост 160 км.
На връшане по магистрала Тракия скоростта беше между 190 и 210 км.
Първото зареждане до пълно направих на Петолъчката изминати км. 846.Разход по борд 7.4. Раход по колонка 7.5
Прибиране в Добрич - разход по борд 6.9.
Оставащо количество гориво по борд за 926 км.
Пълен багажник,двама възрастни и едно дете.
Маршрут Добрич-Пампорово-Добрич.Температура на околната среда около 15 градуса.Не е използван климатик.
Изминати километри 1100.От тях градско(планинско) 150 км.
На отиване по магистрала Тракия макс. скорост 160 км.
На връшане по магистрала Тракия скоростта беше между 190 и 210 км.
Първото зареждане до пълно направих на Петолъчката изминати км. 846.Разход по борд 7.4. Раход по колонка 7.5
Прибиране в Добрич - разход по борд 6.9.
Оставащо количество гориво по борд за 926 км.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Днес реших да видя колко мога да сваля с М5-цата защото валеше дъжд и така или иначе щях да карам бавно. Можеше и още три-четири десети да сваля мисля, но се сетих да се пробвам и да карам за разход чак около 70-тия километър. Като добавим, че през цялото време ме валеше и ДЪЖД, разхода можеше още леко да падне. Та от София до Казанлък през подбалканския за дистанция от от около 180 километра(занулих от Лукойла на Долни Богоров)ми даде 10.9! Мисля е доста добре. Далеч съм от заводските предписания от 10.2 за извънградско, но както казах, трябваше да се сетя по-рано да го пробвам. Скоростта ми след като почнах да гоня разход беше 80-120. Преди това по 100 не падах с изключение на ограниченията.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Наскоро ми се случи да пробвам колко мога да сваля разхода на 100 и останах изумен. На дистанцията Казанлък-Стара Загора (35км грубо) карах със скорост до 120 като изпреварих и два камиона. Пуснах на свободна по едно време на спускането, но не беше като да не съм минал същото разтояние преди това на изкачване. Та на 3-тия светофар в Стара Загора на борда светна фантастичния разход от 8.9.
Няма да говоря за какво изнасилване ставаше дума да караш толкова...пестеливо, но поне пробвах и видях колко може да свали в сухо време с нормален трафик. Бяхме се хванали с един познат да караме двамата до Стара Загора, той с една 318-ка Е30 и затова така или иначе не гонехме. Бордът си засича вярно, пробвал съм го с колонка.
Искам да отбележа, че повече подобни опити с тази кола няма да правя, а скоро видях и колко може да дава извън-града като я засилиш от 60 до...колкото може според пътя и за 10-на километра яко газ...та разхода беше 40 на 100. Бензинът беше 100-октанов.

Искам да отбележа, че повече подобни опити с тази кола няма да правя, а скоро видях и колко може да дава извън-града като я засилиш от 60 до...колкото може според пътя и за 10-на километра яко газ...та разхода беше 40 на 100. Бензинът беше 100-октанов.

In God we trust, all others we track.

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
То аз със 530-ката бензин при натискане яко стигнах 38/100 - та мисля ,че при теб има доооста голям потенциал да качиш това число доста нагоре
. Ама кеф цена няма 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
punish_the_benz написа:Здравейте колеги. Преди 2 дни си купих е60 530д РЪЧКА
и аз съм с такава колега но досега по малко от 7.3 на извънградско не съм я видял със скорост до 150,а в града винаги около12 се върди а зимата и до 15 стигна ...

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
RIDDICK колега сега бяхме с моята до Корфу 2400 км с 4ри възрастни и багаж (налагането на гумите го вдигнах за да съвпада на натоварването) среден разход за 2357 км 6.9 по борд 7.1 по портфейл
моята е xd и харчи повече тъй че преглеждай не е нормално да ти харчи 15 зимата при мен си се заковава около 11.5 градско като днес 45 км из града 10.2 по борд.
Сам онзи ден до софия и веднага наобратно 6,3 по борд 130 на темпомат и много малко резки изпреварвания като на отиване беше 7,5 на връщане падна.
Пътя Пловдив - Първомай каране като луд 150-170 разход 7,4 по борд (жената си беше забравила портфейла в ОМВ-то в Поповица и се сетихме в Пловдив)
Какво съм правил:
сменен термостат зимата харчеше към 12.5 след смяната падна на 11.8 градско
гуми - правилното налягане води до по нисък разход винаги
почистен дебитомер + ЕГР клапан разхода извънградско падна с 0,3-0,5 литра
почистих колектора че имаше нагар ( няма засечена разлика )
ще рециклирам торк конвертора скоро и ще кажа дали има от него, понеже има колебание между предавките по някога, което яде нафта

Сам онзи ден до софия и веднага наобратно 6,3 по борд 130 на темпомат и много малко резки изпреварвания като на отиване беше 7,5 на връщане падна.
Пътя Пловдив - Първомай каране като луд 150-170 разход 7,4 по борд (жената си беше забравила портфейла в ОМВ-то в Поповица и се сетихме в Пловдив)
Какво съм правил:
сменен термостат зимата харчеше към 12.5 след смяната падна на 11.8 градско
гуми - правилното налягане води до по нисък разход винаги
почистен дебитомер + ЕГР клапан разхода извънградско падна с 0,3-0,5 литра
почистих колектора че имаше нагар ( няма засечена разлика )
ще рециклирам торк конвертора скоро и ще кажа дали има от него, понеже има колебание между предавките по някога, което яде нафта
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА

Колата е с 19-ки. 530Д
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
Вие ме отчаяхте бе колеги с тези разходи 5.ххх
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Голям процент от колегите не са си засекли разхода абсолютно точно и за това излизат разликите.
Колегата, с ХД-то, явно не кара в София и разхода му е близо 12, ако дойде в София ще му е една идея по-висок.
На срещата всички колеги твърдяха, че колите им не харчат повече от 10, дори 535д, като говорим за градско в София. Каране с около 150 не е икономично и разход около 7 е повече от добър, ако караш извънградски път с около 100, 100 и малко и ти ще отидеш около 6, може би и отдолу.
На мен автомат 530Д ми харчеше около 13,5 в града (София), като съм стигал и до 14-15, ръчката според мен трябва да отиде към 1.5-2л. надолу, но зависи как и къде се кара, аз не съм висял по свински задръстваня, защото винаги ги обикалям. Извън градско около 7-8, като това е абсолютно точен разход, засечен с пълнене на резервоара до горе (при светеща лампа с около 40-50км рейндж зареждам над 70л.), повечето колеги сипват до изключването на пистолета, което винаги дава разлика, дори на една и съща колонка да сипваш (те сипват при подобни обстоятествал около 65л.).
Колегата, с ХД-то, явно не кара в София и разхода му е близо 12, ако дойде в София ще му е една идея по-висок.
На срещата всички колеги твърдяха, че колите им не харчат повече от 10, дори 535д, като говорим за градско в София. Каране с около 150 не е икономично и разход около 7 е повече от добър, ако караш извънградски път с около 100, 100 и малко и ти ще отидеш около 6, може би и отдолу.
На мен автомат 530Д ми харчеше около 13,5 в града (София), като съм стигал и до 14-15, ръчката според мен трябва да отиде към 1.5-2л. надолу, но зависи как и къде се кара, аз не съм висял по свински задръстваня, защото винаги ги обикалям. Извън градско около 7-8, като това е абсолютно точен разход, засечен с пълнене на резервоара до горе (при светеща лампа с около 40-50км рейндж зареждам над 70л.), повечето колеги сипват до изключването на пистолета, което винаги дава разлика, дори на една и съща колонка да сипваш (те сипват при подобни обстоятествал около 65л.).
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
За мен мога да гарантирам че е точно 1во в Пловдив имам собствена колонка, на която зареждам и нафтата ми е без пари винаги чакам щракане и чакам пяната да слегне преди да допълня, и така два пъти. Относно София разхода ми се вдига на около 12 но това беше преди модификациите, бащата караше LCI 530xd и разхода му в София се заковаваше около 10 т.е. LCI определено харчи по-малко.
Ръчката отдавна няма такава фрапираща разлика от 1,5 - 2 л по-малко както беше при е34, особено след като ръчката доста променя маниера на каране и ако не си добър шофьор може да ти лапа повече.
Чисто извън градско от тук до Корфу от колонка до колонка заредих 56,222 литра и имах изминати 805 км по борд ми даваше 6,7 по колонка 6,9 но както описах по горе това е с още 3 ма възрастни и пълен до горе багажник пътя до там е през Златоград където разхода отива на кино
но по спусканията съм карал умно и после на магистралата Ксанти 130 на темпомат и директно до Игуменица.
7-8 разход ако се движиш със скорост до 120 е висок разход и може с малките подобрения, които описах да се смали (освен ако не караш Газ - спирачка - газ и не умееш да поддържаш скорост )
Ръчката отдавна няма такава фрапираща разлика от 1,5 - 2 л по-малко както беше при е34, особено след като ръчката доста променя маниера на каране и ако не си добър шофьор може да ти лапа повече.
Чисто извън градско от тук до Корфу от колонка до колонка заредих 56,222 литра и имах изминати 805 км по борд ми даваше 6,7 по колонка 6,9 но както описах по горе това е с още 3 ма възрастни и пълен до горе багажник пътя до там е през Златоград където разхода отива на кино

7-8 разход ако се движиш със скорост до 120 е висок разход и може с малките подобрения, които описах да се смали (освен ако не караш Газ - спирачка - газ и не умееш да поддържаш скорост )
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
Незнам моят разход сравнение с колегите е доста голям..,аз живея в Дъблин колата изминава не повече от 10км дневно weekenda ако мръднем някъде..,ясно ми е че за 5км в едната посока тя дори неможе да загрее но зимния период удряше 14-15 рядко включвам 4та скорост няма кога и къде а след работа се забиеам в едни трафици понякога ми коства близо 1 час и половина да измина 5км разстояние...но пък 14-15:?:,август планирам да се прибера в бг и ще я засека как гори,тук извън града се върти около 8.5 като карам между 120-160 което пак ми изглежда множко...а реално колектор пеперудки егр клапан дебитомер всичко е почистено до ново...