Хидротрансформатор (торк)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Хидротрансформатор (торк)
Здравейте,
Имам 525d Е60 (автоматични скорости с джойстик) буквално от дни. Днес ми се случи нещо странно на първия светофар. Държа спирчката и когато я пуснах колата се върна назад а не потегли напред, след това отново я натиснах и пуснах и колата се изстреля (придърпа силно). Трябва ли да се притеснявам? Имам гаранция една година на мотор, скорости и диференциал. Обслужвана е само в БМВ и е на 148 000К реални. Живея в Герамния и я взех от тук. Още не съм я обслужвал, защото искам да покарам две седмици, за да видя, дали всичко е ОК. Имам 6К километра до обслужване. Та, имате ли някакво предположение?
Имам 525d Е60 (автоматични скорости с джойстик) буквално от дни. Днес ми се случи нещо странно на първия светофар. Държа спирчката и когато я пуснах колата се върна назад а не потегли напред, след това отново я натиснах и пуснах и колата се изстреля (придърпа силно). Трябва ли да се притеснявам? Имам гаранция една година на мотор, скорости и диференциал. Обслужвана е само в БМВ и е на 148 000К реални. Живея в Герамния и я взех от тук. Още не съм я обслужвал, защото искам да покарам две седмици, за да видя, дали всичко е ОК. Имам 6К километра до обслужване. Та, имате ли някакво предположение?
Последна промяна Randy на 15 Яну 2016, 0:58, променена общо 1 път
- BMW-M-POWER.
- Потребител
-
КОЛЕГИ СПОДЕЛЕТЕ КАКВИ СА ВИ БИЛИ ОПЛАКВАНИЯТА ПРИ РАЗВАЛЕН ТОРК ЗА ДА СЕ ЗНАЕ ГОРЕ ДОЛУ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ ИЗЛИШНИ РЕМОНТИ !!!!
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Колега, няма ли да е по-лесно да прочетеш темата от начало?
- yordanovdir
- кандидат ентусиаст
-

- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
mupoo написа:Рециклирах моят в дж....4, закупих масло, втулка и утре я сглобяват и ще пиша. 680 лева за рециклиране, 50 лева доставки и 500 масло /9 литра/, филтър и втулка ZF. Дж...4 казаха, че е рециклиран моят преди, сега бил се скъсал вътре от заварката на оста и всичко били сменили... ще ги видим колко ще изкара
Какви са впечатленията ти от тях?
- stefan3232
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530XD
Вече съм с нов торк
Впечетления : ( карам друга кола )
Благодаря на всички във форума ......
Впечетления : ( карам друга кола )
Благодаря на всички във форума ......
- mds1994
- Потребител
-
- Кара: e60 535d
- Мечтае да кара: танк
Днес ми правиха диагностика, понеже при стартиране автомобила изкарва различни грешки за автоматика, които при рестарт изчезват. Диагностиката показа грешка 4EBA- Monitoring Position Valve- прекъсва. Интересува ме какво точно е това, защото майстора не знаеше и има ли връзка с грешките на таблото. Автомобила е 535D 2008год. Благодаря предварително и се извинявам, ако това не е точната тема!
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D '04
Brat mu написа:mupoo написа:Рециклирах моят в дж....4, закупих масло, втулка и утре я сглобяват и ще пиша. 680 лева за рециклиране, 50 лева доставки и 500 масло /9 литра/, филтър и втулка ZF. Дж...4 казаха, че е рециклиран моят преди, сега бил се скъсал вътре от заварката на оста и всичко били сменили... ще ги видим колко ще изкара
Какви са впечатленията ти от тях?
Вече около 7 000км. изминах и нямам никакви лоши наблюдения, държи се изцяло гладко

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
здравейте , купих кола автоматик (която ми е първи автомат в живота) като усещане е доста по различно от ръчката и ми се иска ако може някой колега запознат с тези автомобили да каже мнение за скоростите ми , понеже са ремонтирани и още в гаранция , ако има някакви аномалий в поведението на скоростите да правя рекламация .
Също исках да попитам дали някой има отзиви за маслото , понеже в темата стещнах цифри и от представител е 50 лева литър , от зф същото масло е 30 лева литър което реално било масло на mobil а zf само брандират както и БМВ , та на мобил си е 17 лева литъра което е добра цена ,пробвал ли го е някой или ? Извинявам се за въпросите ако са неуместни , но съм нов в автоматите
Също исках да попитам дали някой има отзиви за маслото , понеже в темата стещнах цифри и от представител е 50 лева литър , от зф същото масло е 30 лева литър което реално било масло на mobil а zf само брандират както и БМВ , та на мобил си е 17 лева литъра което е добра цена ,пробвал ли го е някой или ? Извинявам се за въпросите ако са неуместни , но съм нов в автоматите
I'm slowly drifting

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
DirtySouth написа:здравейте , купих кола автоматик (която ми е първи автомат в живота) като усещане е доста по различно от ръчката и ми се иска ако може някой колега запознат с тези автомобили да каже мнение за скоростите ми , понеже са ремонтирани и още в гаранция , ако има някакви аномалий в поведението на скоростите да правя рекламация .
Колега кажи каква кола си купил, че има различни видове скорости които се слагат...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
колата е е46 М52 мотор , март месец 2000та година
ето документите които имам , от темата ми стана ясно ,че на предишния собственик са му обелили добре ребрата във Варна , но поне да има смисъл да знам да рекламирам докато е гаранционна.
ето документите които имам , от темата ми стана ясно ,че на предишния собственик са му обелили добре ребрата във Варна , но поне да има смисъл да знам да рекламирам докато е гаранционна.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I'm slowly drifting

- cekata8810
- Потребител
-
здравей те ,аз също съм с проблемен торк ,оборотите започнаха да играят като съм на автопилот 110 км/ч мисля да отида в Джемини ,защото не ми се чака да го пращам до Латвия ,моля някой да сподели мнение за Джемини ще съм благодарен много
- kirodinchev
- Потребител
-
- Кара: е65 735
Здравейте и от мен, май и аз съм позаминал торк и скоро ще обикалям по сервизи. На удобно място ми е Автосервиз Автоматик (София Черни връх в близост до Мол Парадайс). Някой има ли мнение за там.
- Skill
- Потребител
-
- Кара: e60 530xd
Здравейте колеги, от скоро и аз съм горд собственик на марката, а отделно и фен на марката. Имам вече до болка познатите порблеми с торк-ът на автомата -колата е 530ХD 2006-та.От МИД - Ауто /Варна/ ми обявиха цени от 2200-2600лв.Почти съм се примирил че паричките ще се броят,та въпросът ми е следният: За хората препатили от проблемен торк, кое е по удачното -да се смени или рециклира стар торк? Поздрави на всички 

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Аз малко да използвам темата да попитам за едно нещо което ми прави впечатление от известно време и не знам така ли трябва да е. Торка ми е рециклиран във Варненската фирма ( колата вече не клати обороти при леко подаване на газ , както преди ). Обаче забелязвам , че когато колата е на Директна(на 2ра предавка) или ако я пуснат направо на М2 и като тръгна от 0 с леко подаване на газ смисал нз и аз реално колко процента но леко газ , колата дига веднага на около 1600 оборота +- и държи така и ускорява при което изведнъж оборотите падат с 100-200 не мога да преценя и почва да набира вече нагоре като повече това не се случва? И се чудя така ли работят автоматиците , че много много не разбирам работата на тези кутии с този торк. Иначе при рециклажа , съм сменил маслото и филтъра и буксата.