Смяна вериги Е60 2006г M57N2-231кс
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Смяна вериги Е60 2006г M57N2-231кс
Труда не го коментираме. Той в повечето случаи е от 300 до 500лв като е от значение дали колата е Хdrive.
За частите мисля че под 1000лв едва ли ще са всички ОЕМ. Някой слагат на SWAG, които уж били оригинални като фирмата е само пакетажна.
Защото цените които дадох за 2015г са с отсъпка, а всеки знае че те са на 4-5 категории, като веригите са около 12%.
И аз като махна ДДС-то падам още, но цената от мен е с вкл. ДДС.
За частите мисля че под 1000лв едва ли ще са всички ОЕМ. Някой слагат на SWAG, които уж били оригинални като фирмата е само пакетажна.
Защото цените които дадох за 2015г са с отсъпка, а всеки знае че те са на 4-5 категории, като веригите са около 12%.
И аз като махна ДДС-то падам още, но цената от мен е с вкл. ДДС.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
(h)aman написа:Има разлика между колко са ти взели и колко взимат попринцип, защото на мен във Варна ми искат между 600 и 800лв.
ти си със сваляне на мотора - ние сме със сваляне на предницата или по-скоро откачане заради картера, затова 300 кинта е нормална цена...относно остъпката не е баш 12% - аз ги взех с доста по-голяма всичките ОЕМ части, но да в обшия случай е такава.
Номенклатурен номер : 11318506869
Описание : ВЕРИГА ГОРНА
Ед.цена (с ДДС) : 179.84 BGN
тази я взех за 140лв
Номенклатурен номер : 13527787299
Описание : ОБТЕГАЧ ВЕРИГА
Ед.цена (с ДДС) : 158.09 BGN
тази за 118.80лв има няма 25%
и СВАГ и БМВ веригите са правени от IWIS - изглеждаха ми еднакви на външен вид...Ако е истински СВАГ няма грижи, но нали сме в БГ и всеки се плаши от фалшиви части затова ОЕМ е за предпочитане.
Последна промяна bai_ILIA на 21 Фев 2017, 17:03, променена общо 1 път
"Чемодан, вокзал, Москва"
bai_ILIA написа:(h)aman написа:Има разлика между колко са ти взели и колко взимат попринцип, защото на мен във Варна ми искат между 600 и 800лв.
ти си със сваляне на мотора - ние сме със сваляне на предницата или по-скоро откачане заради картера, затова 300 кинта е нормална цена...
Не се сваля мотора и при мен се откача предния мост..
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Колеги май и вие като мен си живеете в някакво минало време , където ми правиха основен ремонт на старата кола за 350 лева ... Всичко по известни сервизи , които се занимават само с бмв в София ми искат между 700-900 лева за труд , някои от тях дават и гаранция междудругото.
Колега аводет инфото ти е меко казано грешно , защото не всички имаме задължен майстор ... като даваш цени бъди точен , че видиш ли сега всеки ще търси някъде да му сменят веригите за 200 лева..
Колега аводет инфото ти е меко казано грешно , защото не всички имаме задължен майстор ... като даваш цени бъди точен , че видиш ли сега всеки ще търси някъде да му сменят веригите за 200 лева..
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Смяна вериги Е60 2006г M57N2-231кс
Това, че повечето гледат на теб като ходеща касичка заради 14 годишна кошница, не означава, че няма и трезвомислещи майстори, които да не те мислят за милионер, щото караш Е60CrazyElement написа:Колеги май и вие като мен си живеете в някакво минало време , където ми правиха основен ремонт на старата кола за 350 лева ... Всичко по известни сервизи , които се занимават само с бмв в София ми искат между 700-900 лева за труд , някои от тях дават и гаранция междудругото.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
CrazyElement написа:Колеги май и вие като мен си живеете в някакво минало време , където ми правиха основен ремонт на старата кола за 350 лева ... Всичко по известни сервизи , които се занимават само с бмв в София ми искат между 700-900 лева за труд , някои от тях дават и гаранция междудругото.
Какво инфо ми е грешно, като масово ги сменят за 300лв.Ти ако искаш давай и 1000 нали знаеш колко ме интересува. Цялата хамалогия е за 1 ден от човек който го е правил много пъти.
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
Добре де, кажете къде ги сменят качествено за 300лв , аз имам реален интерес към такъв майстор?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Е пиши на адовет на лично да ти каже, тук ще е като реклама
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
Да и мен живо ме интересува, защото моя майстор, който никога не ме е излъгал и дори винаги ми спестява пари ми каза, че тази смяна ще е около 1600 лв. - части и труд??? 

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
dextuar написа:Това, че повечето гледат на теб като ходеща касичка заради 14 годишна кошница, не означава, че няма и трезвомислещи майстори, които да не те мислят за милионер, щото караш Е60CrazyElement написа:Колеги май и вие като мен си живеете в някакво минало време , където ми правиха основен ремонт на старата кола за 350 лева ... Всичко по известни сервизи , които се занимават само с бмв в София ми искат между 700-900 лева за труд , някои от тях дават и гаранция междудругото.
Настоявам колегата да бъде наказан за обида над мен и колата ми без никаква причина , чувствам се засегнат , това не е правилния тон в този форум!
todorSTY написа:Да и мен живо ме интересува, защото моя майстор, който никога не ме е излъгал и дори винаги ми спестява пари ми каза, че тази смяна ще е около 1600 лв. - части и труд???
Колега толкова е цената питах всички сервизи форумни и сервизи в Хасково(провинцията) цената навсякъде е точно толкова с оригинални части + труд между 1600-2000 лева. Просто двамата колеги , обичат да се заяждат с мене и незнайно защо адмистраторите на този форум не правят нищо по въпроса и си мълчат , докато на мен не ми писни и ги наредя и ме баннат мене

Не знам аз проучил всички сервизи мога да давам кординати да си пробвате късмета дали вас ще ви гърбят защото карате " 14 годишен кошница". Нека някой да пише на аводет да видим , кой е този майстор , който сменя веригите за 1 ден и взема 200 лева ..
- adovet
- старши ентусиаст
-
Пак почваш да се заяждаш и после кажи, че другите са ти виновни. Вече казах всеки си намира различни майстори. Това че ти не можеш си е лично твой проблем, за чието решение със сигурност няма да помогна
Изпратено от моят P00A с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят P00A с помощта на Tapatalk
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
CrazyElement написа:dextuar написа:Това, че повечето гледат на теб като ходеща касичка заради 14 годишна кошница, не означава, че няма и трезвомислещи майстори, които да не те мислят за милионер, щото караш Е60CrazyElement написа:Колеги май и вие като мен си живеете в някакво минало време , където ми правиха основен ремонт на старата кола за 350 лева ... Всичко по известни сервизи , които се занимават само с бмв в София ми искат между 700-900 лева за труд , някои от тях дават и гаранция междудругото.
Настоявам колегата да бъде наказан за обида над мен и колата ми без никаква причина , чувствам се засегнат , това не е правилния тон в този форум!todorSTY написа:Да и мен живо ме интересува, защото моя майстор, който никога не ме е излъгал и дори винаги ми спестява пари ми каза, че тази смяна ще е около 1600 лв. - части и труд???
Колега толкова е цената питах всички сервизи форумни и сервизи в Хасково(провинцията) цената навсякъде е точно толкова с оригинални части + труд между 1600-2000 лева. Просто двамата колеги , обичат да се заяждат с мене и незнайно защо адмистраторите на този форум не правят нищо по въпроса и си мълчат , докато на мен не ми писни и ги наредя и ме баннат мене, този филм е игран вече точно 3 пъти
. Цената за труда е между 600 и 900 лева , времето което ми казаха на мен , че им е нужно е 3 дни.
Не знам аз проучил всички сервизи мога да давам кординати да си пробвате късмета дали вас ще ви гърбят защото карате " 14 годишен кошница". Нека някой да пише на аводет да видим , кой е този майстор , който сменя веригите за 1 ден и взема 200 лева ..
Аз пък ще ти помогна.
Ремонта се извършва в рамките на деня. Прочети си темата и намери къде е писано и ще намериш и при кой !(да не се чете #кой

Втори жокер е, че този който те банна може би ще е един от тези които извършват процедурата.
П.С.
3-дни е в циганските сватби и детските приказки -яли пили и се веселили, но ти плкащаш сметката ;-)
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: смяна на вериги на е 60 2006г мотор М57 231кс
Ilko Ivanov написа:bossorange написа:А може ли да се разбере дали веригата е за смяна и как става това? И каква цена са частите и труда в неоторизиран сервиз в София (единия колега казва 330лв, другия 1200-1500лв)??
Номенклатурен номер : 11147795784
Описание : ГАРНИТУРА
Ед.цена (с ДДС) : 24.44 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Номенклатурен номер : 11318506869
Описание : ВЕРИГА
Ед.цена (с ДДС) : 98.56 BGN
Има наличност
Номенклатурен номер : 11312249627
Описание : УСПОКОИТЕЛ
Ед.цена (с ДДС) : 25.01 BGN
Няма наличност
Номенклатурен номер : 11312249626
Описание : ОБТЕГАЧ
Ед.цена (с ДДС) : 24.13 BGN
Няма наличност
Номенклатурен номер : 13527787299
Описание : ОБТЕГАЧ ВЕРИГА
Ед.цена (с ДДС) : 112.50 BGN
Няма наличност
Номенклатурен номер : 11317790599
Описание : ве��ижно з��бно колело
Ед.цена (с ДДС) : 48.28 BGN
Няма наличност
Номенклатурен номер : 13527787279
Описание : ЗЪБНО КОЛЕЛО ПОМПА
Ед.цена (с ДДС) : 48.84 BGN
Няма наличност
Номенклатурен номер : 13528506969
Ед.цена (с ДДС) : 70.62 BGN
Има наличност
Номенклатурен номер : 13522249624
Описание : УСПОКОИТЕЛ
Ед.цена (с ДДС) : 15.71 BGN
Няма наличност
Номенклатурен номер : 13522249623
Описание : ОБТЕГАЧ
Ед.цена (с ДДС) : 19.63 BGN
Има наличност
Номенклатурен номер : 11217809751
Описание : ве��ижно з��бно колело
Ед.цена (с ДДС) : 81.98 BGN
Няма наличност
Номенклатурен номер : 11412249745
Ед.цена (с ДДС) : 62.86 BGN
Няма наличност
Номенклатурен номер : 11412247304
Описание : ЗЪБНО КОЛЕЛО МАСЛЕНА ПОМПА
Ед.цена (с ДДС) : 24.26 BGN
Няма наличност
Добавяш и 350лв за работа и получаваш крайния резултат от 1006.82лв.
И това в случай че сменяш наистина всичко + верига на маслената помпа + всички зъбчатки
Има и по-евтини варианти на частите които не са с по-лошо качество , тогава става и по - тънка сметката.....
Ето колегата какво е написал в началото на темата, незнам защо се търсят духове и вещици и се карате вместо да си помагате помежду.
Да темата не е от началото на тази година и е нормално цените да варират нагоре-надолу.
Трябва да ви е ясно от чисто търговска гледна точка, че няма "балъци" които да работят без пари, просто при ниско бюджетен майстор крайния резултат няма как да очаквате да е удовлетворяващ.
Друг фактор е, че ако наливате пари в един и същ сервиз то колегата би направил "цена" за редовните си клиенти(което е по-добре и за него) отколкото да търси нови и да изправя

До колега crazy element, аз вероятно пропускам нещо, защото не виждам къде те обиждат или унижават. Ясно ни е че си малко по-импулсивен, но това не пречи на голяма част от колектива на форума да комуникира с теб.
Усмихнат ден на всички

Тези цени НЕ са актуални!! Две страници назад съм направил справка за същите части. Тогава Само частите са били 650лв, а сега същите са 1100лв ! Без труда! Не е коректно да се заблуждава със стара и невярна информация ! Да не говорим пък за такива " майстора е мой човек и ми ги смени за 200-300лв" , то и аз минавам ГТП безплатно, ама не идвам да пиша, че прегледа е безплатен и си е ваш проблем, че вие плащате, та нали... Говорете реални неща към днешна дата, инфопмацията от преди 5 години всеки може да я прочете.
- adovet
- старши ентусиаст
-
(h)aman написа:Тези цени НЕ са актуални!! Две страници назад съм направил справка за същите части. Тогава Само частите са били 650лв, а сега същите са 1100лв ! Без труда! Не е коректно да се заблуждава със стара и невярна информация ! Да не говорим пък за такива " майстора е мой човек и ми ги смени за 200-300лв" , то и аз минавам ГТП безплатно, ама не идвам да пиша, че прегледа е безплатен и си е ваш проблем, че вие плащате, та нали... Говорете реални неща към днешна дата, инфопмацията от преди 5 години всеки може да я прочете.
Виж сега всеки е свободен да дава колкото си иска пари за ремонти, части и т.н. Това се казва пазарна икономика. Тук просто споделяме кой колко е дал. Моето инфо е от преди 1г. Сега в момента не ме е интересувало и не съм проверявал. Малко темата се измести в посока аве аз не мога да си намеря на такава цена, значи няма такава цена. Честно казано и по 3000 да давате ама хич не ме интересува, проблема си е ваш.