С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
CASTROL EDGE 5W-30 M това масло е с около 30 % PAO и естери 4-6% ,може да опиташ с него и без да я пържиш по магистралата .Това със сегментите е нищожно вероятно ,ако е така ще си гори масло при всякакъв режим на каране .Опитай с до 120-130 км ,според мен нямаш никакъв проблем с двигателя .........просто при по-високи натоварвания маслото не се справя
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Ивайло Димов написа:CASTROL EDGE 5W-30 M това масло е с около 30 % PAO и естери 4-6% ,може да опиташ с него и без да я пържиш по магистралата .Това със сегментите е нищожно вероятно ,ако е така ще си гори масло при всякакъв режим на каране .Опитай с до 120-130 км ,според мен нямаш никакъв проблем с двигателя .........просто при по-високи натоварвания маслото не се справя
Има ли някъде, където може да се гледа лабораторен анализ на различните масла? Преди имах един руски сайт, но отдавна няма достъп до него... Инак от два дни гледам тестове и действително този Кастрол е едно от най-стабилните масла, заедно с Петронас 5000AV 5w30 - поне от тези, които гледах...
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
https://oilgroupbg.com/%D0%BC%D0%B0%D1% ... B0-ravenol
Много добри намаления на масла на Равенол
Z3ro https://www.youtube.com/watch?v=eQSWgTq4U98&t=56s
Този руснак прави анализи с мобилна лаборатория ,сега има нова много по-добра .
Много добри намаления на масла на Равенол
Z3ro https://www.youtube.com/watch?v=eQSWgTq4U98&t=56s
Този руснак прави анализи с мобилна лаборатория ,сега има нова много по-добра .
Ивайло Димов написа:CASTROL EDGE 5W-30 M това масло е с около 30 % PAO и естери 4-6% ,
2020 му правихме анализ, нямаше нито ПАО, нито естери, предполагам го бъркаш с друго някое.
Много анализи има на , oil-club.ru, също на oil-club.de
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Z3Ro* написа:Ивайло Димов написа:CASTROL EDGE 5W-30 M това масло е с около 30 % PAO и естери 4-6% ,може да опиташ с него и без да я пържиш по магистралата .Това със сегментите е нищожно вероятно ,ако е така ще си гори масло при всякакъв режим на каране .Опитай с до 120-130 км ,според мен нямаш никакъв проблем с двигателя .........просто при по-високи натоварвания маслото не се справя
Има ли някъде, където може да се гледа лабораторен анализ на различните масла? Преди имах един руски сайт, но отдавна няма достъп до него... Инак от два дни гледам тестове и действително този Кастрол е едно от най-стабилните масла, заедно с Петронас 5000AV 5w30 - поне от тези, които гледах...
Мани тия тестове, Castrol 5W30M е доста чорбесто, не ми хареса на моята кола на 500 000 км. Тествано е цели 10 000 км. За кола с голям пробег май най-добре зелен кастрол 5W-40.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
20W50 и налей направо ,кинематичния вискозитет е сметнат от производителя на двигателя и инжинерите са решили какво може да се налива .Стига с тези гаражни глупости ,хората карат с 0W20 по 500 000 .Никой досега не е решил проблем в мотора с промяна на вискозитета на маслото .Щото 5W30 Red Line a PAO и естери ще е доста по-добро като термостабилност от хидрокрек 5W50 ,базата е важна ......фундамента на което стъпва маслото .
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Ми карам си с 5w-50, след 4000 км. си е ОК всичко, дори колата е вече по-пъргава след първите 3 хил км..
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Като стана дума за промяна на вискозитета, Фукс 5w30 при мен се държеше по-добре от Бардал хтек 5w40... На 39-ката съм супер доволен от Петронас 0w40, но не е много подходящо за кола с ДПФ - вариантът им 5w30AV се представя добре на фрикционните тестове, но на температурни тестове остават доста утайки. Имат вариант и 5w30dm, който си е за Мерц и няма допуск ЛЛ-04, но не знам дали това би било особен проблем... Ще видим от тези кои са налични там, където пазарувам, и ще се тества нещо различно. Към момента с Фукс С3 5w30 долях около 800 грама по спомен до смяната, която гледам да е около 10к.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Мини пак на тоя FUCHS и виж как ще е. Ако не спадне разхода - ДПФчето вече ти избомбва сегментите или пък нещо друго като, което се е случило.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Това доливане е нищо за този пробег ,може да се смята за норма 800 мл .Просто има двигатели които греят много маслото и базата сработва ,прегрееш ли го 2-3 пъти вече е за кофата .В такъв случай смяна на 5-6000 е удачен вариант ,за да се предпазят маслените сегменти от нагар ,а и еадикално целия двигател .Високотемпературни деигатели дори в градски режим могат да утрепат и най-високия клас масла.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Тези двигатели са направени с разум и не греят.
Коелга Z3ro, защо не сложиш Mobil 1 0W40 ESP ?
Скъпо и хубаво масло по мое мнение.
Скъпо и хубаво масло по мое мнение.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Защо не опиташ равенол вмп ? Проверено качествено масло с много добри качества. Аз лично от 5 години само с него си карам колите. На е61цата имам 100 000км. С него повече от 0.5л на 10 000км. разход не ми е давало. В сравнение с маслото което сипват БМВ беше поти литър за 10 000км.
Изпратено от моят Mi 9T с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Mi 9T с помощта на Tapatalk

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
От както имам Е60ката (вече над 7г.) сипвам само ОЕ маслото на БМВ 5w30. Нямам никакви драми