Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Разход на нашите автомобили
За Е60 FaceLift 320 км смесено ми изгори 26 литра- това е с пътници при зареждане от Ромпетрол.
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
DEO написа:Да отбележа, че разхода е по борд...
530д 218кс. , с автоматична скоростна (новата с джойстика)
Извън градско 4 човека 120км/ч на автопилот - 5л/100км
Градско София за сега 8-8,5л/100км
Подчертавам, че не я ръчкам прекалено и в София не карам в най-голямите задръствания.
Доста съм доволен иначе, старата ми беше бензинка и даваше 12л/100 в София и 8-9 извън пак по борд, а беше 150к.с.
Направо ме шашна. Това с климатик ли? А по резервоар засичал ли си я? Идеални условия за икономично каране все по-рядко се срещат - пътищата са натоварени. При мен каквото е на колонката, такова е и на компютъра. Средно 8 извън, 11-12 градско. Някои колеги се оплакват от големи разлики, в зависимост от калибрирането. При идеални условия съм свалял на 7,2 засечено на колонка пълно-пълно, дистанция около 600 км.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
И аз се шашнах като я карах
.
Да на климатик бяше през целия път, но трафик нямаше на магистралата, защото пътувах сряда и беше спокойно.
По колонка не съм я засичал понеже я имам от има няма 2 седмици
.
Ще видя да я засека в София, че там е интересното

Да на климатик бяше през целия път, но трафик нямаше на магистралата, защото пътувах сряда и беше спокойно.
По колонка не съм я засичал понеже я имам от има няма 2 седмици

Ще видя да я засека в София, че там е интересното

Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

- gh0s7r1d3r
- Потребител
-
Cinder написа:Миналия уикенд ходих до Созопол. Бях навъртял 30тина км в София и разхода ми беше 26-28/100 като тръгнах. По магистралата карах 150 на темпомат, след това между 100-120, до Бургас свали разхода до 12,7 и по колонка беше горе-долу толкова. Тръгнахме в 05:00 от София, в 09:00 бяхме в Бургас.
На връщане си допълних пак резервоара на излизане от Бургас, до София ми даде 13,5, като може би изпреварвах малко повече на връщане, защото пътувах следобед. Средната скорост по борд компютър беше към 105 км/ч.
На отиване пътувах пакет с едно Ф10 550и, учудващо даде същия разход като моята.
Колега, този 26-28 разход в София нормален ли си е, или тия 30-тина км са били нещо екстремно?
DEO, постигнал си разход по нисък отколкото производителя дава - с българска нафта и кола която не е чисто нова, тоест задръстване на ДПФ и други неща дигащи разхода. Така че вероятно този разход не е реален засечи на колонка и по маршрут които минаваш пътя на отиване и връщане. Аз така съм постигал 4.5 разход от Троян до Ловеч ама нали се сещаш че има денивелация и реално е леко спускане, а реалния ми извънградски разход е 7-7.5
Tool - Fear Inoculum
DEO написа:...
Подчертавам, че не я ръчкам прекалено и в София не карам в най-голямите задръствания.
Доста съм доволен иначе...
BC-то ти дава отклонение 2 литра спрямо реалния разход на извънградско и 4 литра на градско

на "новата с джойстика" сигурен ли си, че не й е сменен само джойстика?
elvlado79 написа:За Е60 FaceLift 320 км смесено ми изгори 26 литра- това е с пътници при зареждане от Ромпетрол.
520d или М5?
Да сигурен съм че не е само джойстика сменен. Включвам си само с цъкане напред и на зад като той си се връща в центъра след превключването и след натискане на "P" копчето сам си вкл. на паркинг позиция. Мисля, че тя доста помага за малкия разход.
Естесвено не мисля, че по борд е супер точно, но чак 4 литра разлика ми се вижда много нз... Ще я видя сега като почна да я карам повече в София какво ще даде.
Естесвено не мисля, че по борд е супер точно, но чак 4 литра разлика ми се вижда много нз... Ще я видя сега като почна да я карам повече в София какво ще даде.
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

- bmwss
- Потребител
-
- Кара: 530 xd
- Детайли за колата: 530 xd, LCI
DEO написа:Да отбележа, че разхода е по борд...
Доста съм доволен иначе, старата ми беше бензинка и даваше 12л/100 в София и 8-9 извън пак по борд, а беше 150к.с.
Колега на тоя разход

При мен (530хд 235 кс., автоматик, фейслифт) показателите са следните (летен сезон, тъй като съм горд собственик на колата от 2 месеца):
София градско 12,5л/100 като веднъж съм падал на 11 и.. но беше повече каране по големите булеварди, което за мен е "нереално" градско.
Извънградско в зависимост от резките движения на десния крак разхода ми варира от 6,5 до 8
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Вчера се прибрах с фемилито от морето и равносметката на разхода е: 8.3 на БК, но 9.5 на колонката, пълно-пълно....
Сигурно имам някъде проблем, но просто вече не знам къде - нов дебитомер, почистен ЕГР и всмук. колектор, махнати пеперуди, ремап и махнати ДПФ и катализатор, сменени всички филтри, рециклирани всички дюзи, рециклирано турбо и т.н.... сигурно ми е пробит някъде резервоара....
Сигурно имам някъде проблем, но просто вече не знам къде - нов дебитомер, почистен ЕГР и всмук. колектор, махнати пеперуди, ремап и махнати ДПФ и катализатор, сменени всички филтри, рециклирани всички дюзи, рециклирано турбо и т.н.... сигурно ми е пробит някъде резервоара....

- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
колега да не те депресирам ама.... множко е. Аз миналата неделя се върнах от морето, като на отиване ми даде 5.3 с 2-ма човека и 120 по магистралата, а на връщане 6.3 като седях в зверското задръстване м/у карнобат и петолъчката - близо 3 часа, като след това карах с 140 до София.... Равносметката по колонка ми е 880км с 55.7 литра по касовата бележка от Лукойл. (карам момчето да зарежда винаги до ръба на капачката)
- noiseless
- младши ентусиаст
-
Че е множко е ясно, ама къде ли е проблема?
Скоро ще ходя пак при момчето с ремапа, че май ми е пуснал доста гориво и пуши черно отзад, ама чак пък 4 литра разлика...
Скоро ще ходя пак при момчето с ремапа, че май ми е пуснал доста гориво и пуши черно отзад, ама чак пък 4 литра разлика...

- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
мда... едва ли от това, че е комби и че сте били повече хора дава 4 литра разлика. Но пак казвам, че всеки си има стил на каране а моя е по-кротък... 120-130 по магистралата и по-редки изпреварвания... незнам... А кой ти е правил ремапа? И може ли ако не си доволен да ти върне старите карти и парите? Как сте се договорили? А и каква точно разлика усети след тоя ремап в набиране и в разход? Търся преки наблюдения напоследък...
- noiseless
- младши ентусиаст
-
За да не стане неоправдана антиреклама засега ще се въздържа да спомена името на човека с ремапа, но говорих с него и каза, че ще намали горивото, за да спре пушенето, което ме дразни.
Иначе оригиналния файл с фабричните настройки си го имам и може да се върне, но няма да го сторя въпреки завишения разход....
Ще пиша след промяна на ремапа, какъв ще е ефекта върху разхода.
Иначе оригиналния файл с фабричните настройки си го имам и може да се върне, но няма да го сторя въпреки завишения разход....

Ще пиша след промяна на ремапа, какъв ще е ефекта върху разхода.
530 д - до морето ми даде 7,0 л.
Градско ми дава 11-12 литра......доста голяма разлика .......
Градско ми дава 11-12 литра......доста голяма разлика .......
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
И на мен разхода на колегата sawion ми се стори доста по-нисък. Даже погледнах и книжката. После се сетих, че има 530 с двигател 2,5, а за него нямам данни.
Здраве, безаварийно и безпроблемно!