Смяна вериги Е60 2006г M57N2-231кс
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Re: Смяна вериги Е60 2006г M57N2-231кс
Еми и аз да пусна един клип , седя и се чудя от няколко седмица нормално ли ми се чува мотора ... и не мога да преценя , нямам приятел с друга 3ка дизел да видя при него как е , то на клипа се чува колата по-шумна предполагам и от това , че маслото е почти на 14 000 км преди смяна е , и колата е без никакви филтри по генерацията, че дори и с по-голяма такава. Ето го и клипа
https://www.youtube.com/watch?v=vwbM-xbSXsY
когато сложа камерата отпред в ляво се чува някакво като звънтене ли и аз нз какво е .. никаква идея и от къде трябва да се чува веригата ..
https://www.youtube.com/watch?v=vwbM-xbSXsY
когато сложа камерата отпред в ляво се чува някакво като звънтене ли и аз нз какво е .. никаква идея и от къде трябва да се чува веригата ..
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
всичко звучи нормално, а отпред вляво чуваш вакуум помпата, верига се слуша със стетоскоп, и се гледа с уред така нищо не се постига. Само на N47 / 57 може да се чуе веригата.
zerhanzenun написа:Здравейте,
има ли начин да се сменят и трите вериги без сваляне на мотора или магарето?
Заради свалянето на картера - няма
- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
Колега CrazyElement пеперудите махнал ли си ги??????????????ако е да.Според мен двигателя ти от там работи по шумно.Но това си е мое мнение.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Да махал съм пеперудките , мерси колега таруно не се замислих , че реално чувам вакум помпата от ляво където е 

- snooperchi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540iX
Само моето леко прещракване не се знае от какво е да му се не види. Казват ми, че веригата се чувала ако трака... Остава да е някоя мръсна гадна ролка, която да ме вкарва във филма...

На тия пеперуди моите и на тях ще им дойде скоро времето. Като смъквам да ми оправят подгревното реле и да сменям подгревните свещи.

На тия пеперуди моите и на тях ще им дойде скоро времето. Като смъквам да ми оправят подгревното реле и да сменям подгревните свещи.
- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
- snooperchi
- младши ентусиаст
-
Аз съм с M57/N2 и веригата като е за смяна се чува и то доста неприятно, като стъргане в лявата ( до турбото ) част на двигателя. Поне при мен беше така. Смених веригите и зъбните колела.. и всичко е наред. Обаче има едно друго чукане, което си остана още от преди. Няма значение дали е топла или студена - чука си и това е. Хидравликите ( повдигачите са наред ), самото чукане ми се струва, че се чува повече от страната на гумата до пасажера. На някой да му говори нещо това? Днес ще я карам да я гледат, ако трябва и да я разглобяват...
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
snooperchi написа:Аз съм с M57/N2 и веригата като е за смяна се чува и то доста неприятно, като стъргане в лявата ( до турбото ) част на двигателя. Поне при мен беше така. Смених веригите и зъбните колела.. и всичко е наред. Обаче има едно друго чукане, което си остана още от преди. Няма значение дали е топла или студена - чука си и това е. Хидравликите ( повдигачите са наред ), самото чукане ми се струва, че се чува повече от страната на гумата до пасажера. На някой да му говори нещо това? Днес ще я карам да я гледат, ако трябва и да я разглобяват...
По лични наблюдения (без да твърдя, че са верни), доста често се чува "чукане" от вакуум помпата. Самият звук наподобява чукане

"чукане" може да имаш и от дюзи.
- snooperchi
- младши ентусиаст
-
Работата е, че дюзите, които имаха проблем ги смених, въведени са им новите кодове , но прпблемът продължава. Чукането е това : https://youtu.be/nTGJDC0V42k
Много странно и неприятно, което ми се струва, че като позагрее колата и намалява.
Вакуум помпата е наред, уж. Другият вариант е, ако е възможно, да се спре някак си само тя и да се пробва. Другото което е, че има понякога странно палене, бавно и не веднага, а друг път го няма.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Много странно и неприятно, което ми се струва, че като позагрее колата и намалява.
Вакуум помпата е наред, уж. Другият вариант е, ако е възможно, да се спре някак си само тя и да се пробва. Другото което е, че има понякога странно палене, бавно и не веднага, а друг път го няма.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Честно казано, на мен ми звучи добре звука на двигателя ти
някой от мастърите ще каже дали усеща нещо нередно 

- CrazyElement
- ентусиаст
-
И при мен така си чука , това за мен си е точно дизелов двигател , те като цяло са си шумни, и да от ляво се чува чукането на вакум помпата и това няма значение дали е развалена или не , моята е чисто нова оригинална на 6 месеца и пак се чува.
- snooperchi
- младши ентусиаст
-
Проблемът е, че този шум не е от вакуум помпата - проверена е, и като я взех самата кола се чуваше само ремъка. Нямаше чукане. За мен лично не е нормален този шум. Ще се гледа следващата седмица.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
snooperchi написа:Проблемът е, че този шум не е от вакуум помпата - проверена е, и като я взех самата кола се чуваше само ремъка. Нямаше чукане. За мен лично не е нормален този шум. Ще се гледа следващата седмица.
Ами не знам аз ти казвам , че чисто нова вакум помап се чува

- snooperchi
- младши ентусиаст
-
CrazyElement написа:snooperchi написа:Проблемът е, че този шум не е от вакуум помпата - проверена е, и като я взех самата кола се чуваше само ремъка. Нямаше чукане. За мен лично не е нормален този шум. Ще се гледа следващата седмица.
Ами не знам аз ти казвам , че чисто нова вакум помап се чува.
Ще видим другата седмица какво ще се окаже. Проблемът е, че при мен се чува някъде в лявата страна около двигателя, като застанеш срещу колата на отеорен капак в ляво. Там ми се струва по-силно. Какво е....ще видим майстора какво ще каже.