Коя нафта е най качествена в BG?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Re: Коя нафта е най качествена в BG?
cocosas написа:Аз зареждам предимно на Ромпетрол и мога да изкажа мение за Бургаския регион. Бях доволен от Ромпетрола който беше до Метро, но го затвориха. От Ромпетрола на бул. "Струга" и преди не съм бил много доволен, но след последното ми зареждане си затвърдих мнението.... оборотите ми играят и имам разни вибрации който преди ги нямах ...
Лятото заредих няколко пъти от Ромпетрола на Ахелой и бях най-доволен. Питах ги дали навсякъде им е еднаква нафтата и бяха категорични, че е еднаква ... явно проблема е в бензиностанциите.
Заредих няколко пъти от новия Газпром, който е на мястото на Ромпетрол до Метро и съм доволен. Дори и мой приятел зарейда от там и![]()
Наскоро заредих и на ЕКО в Петрич и бях доволен.
И аз съм за това, че дизела от Ромпетрол е най-добър. Разлика между различните техни бензиностанции не трябва да има. Горивото идва от рафинерии в Румъния и е едно и също. Може да се получи разлика ако бензиностанцията е дадена от тях за управление от някой, или е на франчайз, но все пак се упражнява контрол и е малко вероятно някой да рискува да прави нещо. На колегата axel.folu ще кажа, че OMW също зареждат от Лукойл, както и почти всички останали. Изключения са Ромпетрол, Газпром и някой по малки, който вкарват някакви количества от Гърция.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
На Shell Nitro+ нафтата пак ли е с български произход? Аз само такава зареждам вече и намирам колата за малко по-жива. Не мога да кажа, че е по-икономична, но има някакъв прираст в конюшнята.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Всичко е въпрос на пари и инвестиции. Нормално е 80% от горивата в БГ да са от Лукойл, това е единствената рафинерия в БГ. OMW имат много модерна рафинерия в Австрия, но явно им е по-рентабилно да взимат горивото предимно от Лукойл, като имат и възможност да варират. Единствено Ромпетрол зареждат 100% от техните рафинерии в Румъния. Напоследък се опитват и да взимат от пазара на Лукойл и да зареждат и други, но нямат толкова големи възможности защото имат само един данъчен склад (складова база под режим отложено плащане на акциз) в Русе. Газпром мощно навлиза на БГ пазара, като вече имат склад в БГ, преди минаваше през Сърбия. Еко и ШЕЛ въобще не ги коментирам.
- петар петров
-
-
На черно и на 2лв.е наи добре всичко е един гняэ
Аз досега,повече от около година си зареждам в OMV и не съм усетил нещо проблемно.Така като гледам обаче,никой няма да публикува конкретно, имената на бензиностанциите,които не са читави, след тези проверки и анализи
????? ...и сега кво? ...само Ромпетрол и Газпром да се лутам да търся
ебаси филма е с тая нафта в БГто! Ще взема да си купя бензинова кола,следващия път!?

- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Grey написа:Аз досега,повече от около година си зареждам в OMV и не съм усетил нещо проблемно.Така като гледам обаче,никой няма да публикува конкретно, имената на бензиностанциите,които не са читави, след тези проверки и анализи????? ...и сега кво? ...само Ромпетрол и Газпром да се лутам да търся
ебаси филма е с тая нафта в БГто! Ще взема да си купя бензинова кола,следващия път!?
В бензина също има отклонения, но не чак както при дизела.
Какъв произход им е нафтата на Газпром ?
Винаги след като заредя, слагам добавка. Напоследак използвам на Бардахл БДЦ и смятаите щом дори след добавката се усеща разлика в някои видове нафта .....
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Е не трябва да отхвърляме Лукойл. Те също влагат доста средства за модернизация напоследък. Газпром е най-голямата Руска компания, но те са купили сръбския Петрол (НИС Петрол) и чрез него навлизат на българския пазар. Имат рафинерия в Сърбия.
Аз мисля че е излишно да се обсъждат рафинериите като причина за качеството .Цялата магия според мен става след излизане от тях .Като пример в защита на това ще дам прехваления Ромпетрол.Зареждаш на тяхна бензиностанция в Румъния и след това в България и сравняваш.Не казвам че и там на 100% е чиста работата .И още един пример от град Варна .На бензиностанция на Ромпетрол ми наляха най-отвратителния дизел който някога съм ползувал , плюс на два пъти ми изпюка алармата докато помпата работеше
.Точно този път резервоара ми събра около 10л отгоре а след това разхода ми се вдигна с около 30%.

Абсолютно си прав ,Колега! Аз също мисля,че проблема не е в рафинериите,а свинщината се получава след тях!Не виждам кво друго ни остава,освен да си спретнем един черен списък на бензиностанциите в БГ .....,а то всъщност, може и да има вече такава тема,ама кой ти чете. 

- stefan3232
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530XD
Докато прочета на всеки неволите и забравих за какво беше форума значи истината е ясна на нас нищо не ни харесва предобедени сме към всичко
СПОРЕД МЕН НАЙ ХУБАВАТА НАФТА Е ТАЗИ КЪДЕТО НЕ Я ПЛАЩАМЕ ........
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Tази тема трябва да бъде прекръстена на "Коя бензиностанция предлага най качествената нафта в BG", защото те производителите са ясни, проблема възниква от изхода на рафинерията до колонката
.

- rafa224
- старши ентусиаст
-
stefan3232 написа:Докато прочета на всеки неволите и забравих за какво беше форума значи истината е ясна на нас нищо не ни харесва предобедени сме към всичко
Това е вярно и не. Не бих заредил от този буламач, за който писах, че няма и 60 процента дизел в него, дори и без пари да ми го дават. Всеки да се сети колко пари ще дава след това за колата си или за нова.
От 5,6 години зареждам само на ЛУКОЙЛ обикновен дизел и не съм вярвал, че ще има някаква разлика в разхода.Сега последните 4 зареждания забелязах че разхода ми падна с около 1 литър/100км и мощноста на двигателя се увеличи.Колата ми е Е46 98г 320Д разхода ми на резервоар е около 6,5л - 7,5л/100.Зареждането ми е около 55 литра след около градско=550 км и извънградско=250 км(800 км-средно).Оказва се,че със скъпия ЕКТО Дизел ми е по-икономично 6,6л/100 км и колата ми върви по-добре.Така ,че смятам да зареждам само ЕКТО Дизел.Ако някой има информация за по-добро гориво от ЕКТО Дизела в БГ ще го пробвам за сравнение.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
iliannavy написа:От 5,6 години зареждам само на ЛУКОЙЛ обикновен дизел и не съм вярвал, че ще има някаква разлика в разхода.Сега последните 4 зареждания забелязах че разхода ми падна с около 1 литър/100км и мощноста на двигателя се увеличи.Колата ми е Е46 98г 320Д разхода ми на резервоар е около 6,5л - 7,5л/100.Зареждането ми е около 55 литра след около градско=550 км и извънградско=250 км(800 км-средно).Оказва се,че със скъпия ЕКТО Дизел ми е по-икономично 6,6л/100 км и колата ми върви по-добре.Така ,че смятам да зареждам само ЕКТО Дизел.Ако някой има информация за по-добро гориво от ЕКТО Дизела в БГ ще го пробвам за сравнение.
И аз на Е36-цата 5 години съм зареждал само на Лукойл, пробвай един резервоар от Ромпетрол за сравнение при мен резултата е по-добър и от Maxx Motion.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Trixster написа:И аз на Е36-цата 5 години съм зареждал само на Лукойл, пробвай един резервоар от Ромпетрол за сравнение при мен резултата е по-добър и от Maxx Motion.
+1

По стечение на обстоятелствата бях сипал 40л. на Лукойл - викам си, вече съм свикнал на колата и не ми прави впечатление дали върви толкова, колкото като я взех. Издухах тази лукойлска боза и сипах на Ромпетрол - мотора има повече тяга, по-пъргав е и определено усещането при шофиране е различно от колкото с лукойската нафта! За разхода ще споделя като издухам един резервоар.