Интересни възможности и опции при кодиране на E60/E61
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Интересни възможности и опции при кодиране на E60/E61
За съжаление в опциите на CAS нямам такава опция... Колата е F01 и има 100 опции за комфортния достъп... Чудя се дали не е "KOMFORTTOEFFNUNG", но ще прегледам и чуждите форуми.
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
deank написа:За съжаление в опциите на CAS нямам такава опция... Колата е F01 и има 100 опции за комфортния достъп... Чудя се дали не е "KOMFORTTOEFFNUNG", но ще прегледам и чуждите форуми.
Темата е за Е6Х колега и няма 100 опции.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
deank написа:За съжаление в опциите на CAS нямам такава опция... Колата е F01 и има 100 опции за комфортния достъп... Чудя се дали не е "KOMFORTTOEFFNUNG", но ще прегледам и чуждите форуми.
Не съм сигурен дали при Ф-серия това работи. Ако нямаш слот за ключа, няма как колата да работи без тази екстра. Поне за Ф10 и Ф30 знам, че няма как...
- gaidinbg
- Потребител
-
- Кара: BMW 530d
- Детайли за колата: автоматик '08
Колеги,
кой е модулът, коя настройка и трябва ли да се кодират допълнителни стойности, както за страничните огледала (същият ред в нетодата?), за да се постигне следния ефект: да се вдигат прозорците на колата от копчето на ключа посредством еднократно натискане, а не задържане?
1. Благодаря за отговорите - чел съм поне веднъж цялата тема, няколко пъти отгоре-отгоре, а после и отдлени мнения, но явно съм пропуснал. Моя грешка.
2. Старая се първо да чета, а после да питам. Но не знаех, че бройката на мненията е пряко свързана с нещата, които може и трябва да пита човек. Отново моя грешка. Понеже нямам правата и възможност, да си изтрия безполезния пост, може би админ ще го направи.
Лек и спорен ден
кой е модулът, коя настройка и трябва ли да се кодират допълнителни стойности, както за страничните огледала (същият ред в нетодата?), за да се постигне следния ефект: да се вдигат прозорците на колата от копчето на ключа посредством еднократно натискане, а не задържане?
1. Благодаря за отговорите - чел съм поне веднъж цялата тема, няколко пъти отгоре-отгоре, а после и отдлени мнения, но явно съм пропуснал. Моя грешка.
2. Старая се първо да чета, а после да питам. Но не знаех, че бройката на мненията е пряко свързана с нещата, които може и трябва да пита човек. Отново моя грешка. Понеже нямам правата и възможност, да си изтрия безполезния пост, може би админ ще го направи.
Лек и спорен ден
Последна промяна gaidinbg на 14 Ное 2016, 11:15, променена общо 1 път
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Колега, върни се в началото на темата и просто чети.
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
gaidinbg написа:Колеги,
CAS и FRM (NFRM) са модулите.
За стойностите се чете.
Първо чете,после питай.
Тук не е училище,4 мнения и вече се питат неща които не са за първи клас.
- veris
- Потребител
-
- Кара: E60 , 530i
- Мечтае да кара: F10
Здравейте колеги.
Възможно ли е,да се кодират фаровете,т.е при присветване да присветват късите,а не дългите?Виждам,че повечето по-нови коли (Аудитата,например),го могат и отстрани изглежда/е много ефектно.Ако може,в кой точно модул се прави и какво.Благодаря,предварително.Лека вечер.
Възможно ли е,да се кодират фаровете,т.е при присветване да присветват късите,а не дългите?Виждам,че повечето по-нови коли (Аудитата,например),го могат и отстрани изглежда/е много ефектно.Ако може,в кой точно модул се прави и какво.Благодаря,предварително.Лека вечер.
Be yourself, no matter what they say....
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
veris написа:Здравейте колеги.
Може да се направи да присветват и дългите и късите, но само ако си с биксенон
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
doktorabg написа:gaidinbg написа:Колеги,
CAS и FRM (NFRM) са модулите.
За стойностите се чете.
Първо чете,после питай.
Тук не е училище,4 мнения и вече се питат неща които не са за първи клас.
Докторабг, това е е60 и нямаш фрм(нфрм), при колите след 2005/9 има кбм и кгм. Лично на него му трябва кгм-а, но пак няма да стане

Това което искаш колега не е направено с цел защита.
Здравейте колеги ,
Някой знае ли кода за програмиране на дневни светлини +дълги на % да светят с ЛМ2 модула колата е 2005 ..
Някой знае ли кода за програмиране на дневни светлини +дълги на % да светят с ЛМ2 модула колата е 2005 ..

Дрифтирайте възпитано и елегантно!
- Hristo83
- Потребител
-
- Детайли за колата: Е46 320d
Здравейте, мога ли да попитам, как след смяна на дирекция на бмв пурва сери се оправят мигачите? В момента кто пусна ляв свети десен и обратно. Както и като свалям левия прозорец се сваля десни и пак обратно, ако свалям левия се задейств десни.
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
Колеги, как беше кода за светкавица на късите, вместо да присветвам с дългите, искам на късите с би-ксенона?

- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Hristo83 написа:Здравейте, мога ли да попитам, как след смяна на дирекция на бмв пурва сери се оправят мигачите? В момента кто пусна ляв свети десен и обратно. Както и като свалям левия прозорец се сваля десни и пак обратно, ако свалям левия се задейств десни.
Спред мен най-добре ще стане ако промениш информацията за дирекцията във vehicle order-а и след това прекодираш целата кола с новия vehicle order.
- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
Колеги това за светкавицата с ксенона не е ли кофти за самата ксенонова крушка. Примерно като са ми пуснати дългите на процент като дневни светлини и цъкам светкавица. Светва ксенона но му трябва време на ксенона да се стартира. Иначе би било яко като си на дневни като цъкнеш светкавицата да ти светнат дългите на 100% а като си на светлини и късите ти работят като цъкнеш светкавицата да ти светне ксенона.
- veris
- Потребител
-
- Кара: E60 , 530i
- Мечтае да кара: F10
Здравейте колеги,
Благодарение на тази хубава тема, вече ми се прибират огледалата при заключване и задържане на бутона за няколко секунди.
Колата ми е с най-обикновения салон, без мемори и подгрев на седалките, но има копче за прибиране на огледалата на конзолата.
След много опити, прекодиране и т.н. функцията за падане на дясното огледало при включване на задна, така и не тръгна.Кодирано е по инструкциите по-горе и в двата модула, както е описано за по-старите модели, като моята и не става и не става, но майната му, не е кой знае каква болка.Искам да Ви попитам и помоля, за малко помощ относно проблем с еърбеговете и коланите на колата.
Светят едновременно лампите на бега и коланите.Restraint systems faulty...се изписва на навито и така си и остава.Дори да ичистя грешката, след няколко дни пак се появява, понякога още същия ден.На Инпа ми излиза грешка в rightside pillar, по-точно, грешката е SBE1, seatbealt1-според мен.Има ли смисъл да купувам залъгалки от И-бей и разни там други сайтове или може да се кодира и изключи софтуерно кантара на седалката и да се реши проблема софтуерно?Моля ако някой знае какво и къде се кодира, нека ми помогне.Благодаря Ви предварително.
Благодарение на тази хубава тема, вече ми се прибират огледалата при заключване и задържане на бутона за няколко секунди.
Колата ми е с най-обикновения салон, без мемори и подгрев на седалките, но има копче за прибиране на огледалата на конзолата.
След много опити, прекодиране и т.н. функцията за падане на дясното огледало при включване на задна, така и не тръгна.Кодирано е по инструкциите по-горе и в двата модула, както е описано за по-старите модели, като моята и не става и не става, но майната му, не е кой знае каква болка.Искам да Ви попитам и помоля, за малко помощ относно проблем с еърбеговете и коланите на колата.
Светят едновременно лампите на бега и коланите.Restraint systems faulty...се изписва на навито и така си и остава.Дори да ичистя грешката, след няколко дни пак се появява, понякога още същия ден.На Инпа ми излиза грешка в rightside pillar, по-точно, грешката е SBE1, seatbealt1-според мен.Има ли смисъл да купувам залъгалки от И-бей и разни там други сайтове или може да се кодира и изключи софтуерно кантара на седалката и да се реши проблема софтуерно?Моля ако някой знае какво и къде се кодира, нека ми помогне.Благодаря Ви предварително.
Be yourself, no matter what they say....