Смяна вериги Е60 2006г M57N2-231кс

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d

Re: Смяна вериги Е60 2006г M57N2-231кс

Мнение от astrapower » 30 Май 2016, 15:39

klintan66 написа:
B.Stoimenov написа:Речено - сторено. Ефект - нулев :)
Да сме живи и здрави, вероятно само на мен ми се усещат у причуват някакви неща:) Ще пробвам да ги притъпя тези чувства по празниците :bchug:

Не си само ти колега!
Мен ме боли на същото място :)
То не е вибрация а точно резонанс ...
С течение на времето къде каквото имаше съм проверил и затегнал но на 1200 -1400 оборота при ниска скорост до 30-40км си го има.
Пробвал съм няколко коли с този мотор и те го имат .

Да споделя, след смяна на тампоните на мотора с оригинални нови, досадния проблем с вибрациите при студен мотор на ниски обороти в движение и на място на позиция R и D изчезна. Старите тампони на външен вид си бяха ОК, но явно не съвсем като си вършат работата да носят тежкия двигател.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 30 Май 2016, 16:38

Благодаря ,че сподели колега!
След много размисли и аз стигнах до този извод , въпреки че на оглед са ок.Така че ще сменям и аз.Даже в сервиз когато ги гледаха аз исках да ги сменят, но не - здрави били!
Къде ги смени и каква цена плати?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Смяна вериги Е60 2006г M57N2-231кс

Мнение от B.Stoimenov » 30 Май 2016, 18:41

Аз съм със сменени тампони и каре кардан, но я има вибрацията (резонанса). Ако го правеше загряла щях да мисля че е резонанс от гърнето (изкорубен е дпф-а). Единственото нередно в колата към момента е теъгналия торк, та засега залагам на него... Но ме съмнява, защото на място прибфорсиране - пак я има при същите обороти, а не мисля че на сободна или паркинг (оборотите на колата влияят на торка - но не съм запознат - вие ще кажете . живи и здрави, то ще си каже. ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от astrapower » 30 Май 2016, 19:14

klintan66 написа:Благодаря ,че сподели колега!
След много размисли и аз стигнах до този извод , въпреки че на оглед са ок.Така че ще сменям и аз.Даже в сервиз когато ги гледаха аз исках да ги сменят, но не - здрави били!
Къде ги смени и каква цена плати?

Ами добре е да се споделя нали затова е форум. Значи аз тампоните ги поръчах от колега от форума и пак при колега от форума със сервиз тук в София ги смених. При мен малко по сложно стана смяната заради полуоските на предния мост, но не беше нещо страшно като цена. Ако искаш на ЛС мога да ти кажа подробности. Но имай в предвид, че на външен вид и нищо да им няма не означава, че са ОК.
B.Stoimenov написа:Аз съм със сменени тампони и каре кардан, но я има вибрацията (резонанса). Ако го правеше загряла щях да мисля че е резонанс от гърнето (изкорубен е дпф-а). Единственото нередно в колата към момента е теъгналия торк, та засега залагам на него... Но ме съмнява, защото на място прибфорсиране - пак я има при същите обороти, а не мисля че на сободна или паркинг (оборотите на колата влияят на торка - но не съм запознат - вие ще кажете . живи и здрави, то ще си каже.

При теб колега може и торка да поражда вибрацията. А че ще си кажа ще си каже :)
Поздрави и да споделите като оправите проблемите. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 30 Май 2016, 20:53

Не е толкова важно цената. По-важно е че колата се е оправила.

Аз ще споделя че преди 4 дни сложих в двигателя добавка протек нано а след още 2 дни в горивото добавка за почистване на дюзи пак протек /стойностите им бяха перфектни/
Противник съм на добавките но реших че едва ли ще навреди.
Минал съм към 400 км и ефекта, е че резонанса вече не е от 1200 до 1500 оборота а в съвсем малък диапазон 1200-1250 . Т.е пренебрежимо малко.
Двигателя със сигурност работи по мазно и предполагам ,че това дава ефект.
Вибрациите във волана на място почти изчезнаха.
Но тампони така или иначе ще сменя.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от astrapower » 31 Май 2016, 7:50

Тампоните ОК, но ще трябва да се помисли май и за веригите... докато не е станало късно :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от astrapower » 19 Юни 2016, 20:05

Оставих я в сервиз за смяна иначе не ми беше спокойно, особено след като попаднах и на потърпевши и в чуждоземните форуми.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от r3s1s74nc3 » 20 Юни 2016, 21:22

B.Stoimenov написа:Аз съм със сменени тампони и каре кардан, но я има вибрацията (резонанса). Ако го правеше загряла щях да мисля че е резонанс от гърнето (изкорубен е дпф-а). Единственото нередно в колата към момента е теъгналия торк, та засега залагам на него... Но ме съмнява, защото на място прибфорсиране - пак я има при същите обороти, а не мисля че на сободна или паркинг (оборотите на колата влияят на торка - но не съм запознат - вие ще кажете . живи и здрави, то ще си каже. ;)

При подобен проблем , 1400-1600 оборота една от дюзите спираше да функционира . Доста хора неможеха да го хванат , тъй като повечето диагностики показват стойности на дюзите само при празни обороти и при натискане на газта , стойностите показват 0 ( демек спира да отчита как функционират дюзите ) . Изводите обикновено са , щом на празни обороти са в стойности значи е добре :D Както й да е , намери някой в София които има Bosch KTS диагностика. Поздрави :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 21 Юни 2016, 10:09

r3s1s74nc3 написа:
B.Stoimenov написа:Аз съм със сменени тампони и каре кардан, но я има вибрацията (резонанса). Ако го правеше загряла щях да мисля че е резонанс от гърнето (изкорубен е дпф-а). Единственото нередно в колата към момента е теъгналия торк, та засега залагам на него... Но ме съмнява, защото на място прибфорсиране - пак я има при същите обороти, а не мисля че на сободна или паркинг (оборотите на колата влияят на торка - но не съм запознат - вие ще кажете . живи и здрави, то ще си каже. ;)

При подобен проблем , 1400-1600 оборота една от дюзите спираше да функционира . Доста хора неможеха да го хванат , тъй като повечето диагностики показват стойности на дюзите само при празни обороти и при натискане на газта , стойностите показват 0 ( демек спира да отчита как функционират дюзите ) . Изводите обикновено са , щом на празни обороти са в стойности значи е добре :D Както й да е , намери някой в София които има Bosch KTS диагностика. Поздрави :)

Благодаря ти ! Точно това мисля да направя скоро време. тези дни се позасили проблема, започна и да попушва отзад. Та скоров реме ще я вкарам в бокса и наведнъж 6те дюзи + торка, и обмислям направо да рециклирам превантивно турбината :) :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 21 Юни 2016, 21:20

Относно тампоните - е точно така . Може да не са скъсани , но омекне ли гумата и вибрациите са налице .
Страничен въпрос - вие колеги след смяна на дюзи промивате ли резервоара ? Започвам да се замислям след като сложиш нови дюзи въпреки новия горивен филтър дали пак няма евентуалните боклуци да "оплескат" нещата :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 21 Юни 2016, 21:52

laviatan написа:Относно тампоните - е точно така . Може да не са скъсани , но омекне ли гумата и вибрациите са налице .
Страничен въпрос - вие колеги след смяна на дюзи промивате ли резервоара ? Започвам да се замислям след като сложиш нови дюзи въпреки новия горивен филтър дали пак няма евентуалните боклуци да "оплескат" нещата :mhihi:

Естествено то дори преди хубава добавка е най-добре да се направи поне веднъж тази манипулация, ама нали никой не му се занимава :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от astrapower » 22 Юни 2016, 9:06

Малко информация от снощи. Вече съм със сменени вериги, колела, обтегачи, плъзгачи и т.н. Износване на веригите за 207 000 км. почти никакво или пренебрежимо малко. Вероятно маслата са сменяни относително редовно или поне със сравнително качествени тракива. По колелата също нямаше никакво износване, но както и да е-да сме спокойни :) Все си мисля че, на реални около 200 к. със нормален режим на експлоатация и поддръжка е почти е невъзможно да се скъса верига. Не че няма случаи на скъсани, но си мисля че или пробега е поне 50% отгоре или маслото на мотора е сменяно на 60к км. или само доливано за да се сигне до зверско разтежение/износване и накрая скъсване... Изплзвахме случая и за премахване на прословутите "swirl flaps". Разлика в поведението на мотора не намирам. Поздрави и хубав ден!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от r3s1s74nc3 » 24 Юни 2016, 21:12

Taruno написа:
laviatan написа:Относно тампоните - е точно така . Може да не са скъсани , но омекне ли гумата и вибрациите са налице .

Естествено то дори преди хубава добавка е най-добре да се направи поне веднъж тази манипулация, ама нали никой не му се занимава :)

На никой не му се плаща по-скоро :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540iX

Мнение от snooperchi » 10 Юли 2016, 1:54

Здравейте колеги, предполагам за тук ми е клипът, с който искам да ви покажа какво странно тракане се чува. Според мен е веригата, но дали е така... само Вие можете да кажете. Ще съм благодарен, ако някой от вас ми каже, какво е това странно притракване, което се чува на фон?

https://youtu.be/ldxm-F2Jq7s

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530d LCI

Мнение от zerhanzenun » 15 Юли 2016, 11:23

Здравейте,
има ли начин да се сменят и трите вериги без сваляне на мотора или магарето?

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61