С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
bmw545i написа:a1n написа:Добре де, при износен двигател на над 200 хиляди примерно не е ли препорачително да се слага "по-гъсто" 5в40 масло? Ясно че по книжка е 5в30. Доста "разбирачи" го правят този номер на по-износени двигатели.
Не!
Иначе БМВ са по-разбрачи и щяха да напишат.

колега като не разбираш от нещо, или нямаш какво да кажеш, или просто си нямаш друга работа, спри да говориш глупости на хората които просто търсят разумен съвет.
пиша това основно за новите членове, от редовните пишещи не вярвам някой все още да ти чете постовете.
и си спести отговора към мен - отдавна си в "ignore"-списъка. Благодаря.

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
bmw545i Колега,няма да е зле да вземеш и да се поспреш малко с безмислените постове.
Не мога да разбера, защо се чувстваш длъжен да пишеш във всяка една тема в този форум......
Навсякъде успяваш да дразниш ! Ако продължаваш в същия дух ,ще се наложи да излезеш в отпуск
Не мога да разбера, защо се чувстваш длъжен да пишеш във всяка една тема в този форум......
Навсякъде успяваш да дразниш ! Ако продължаваш в същия дух ,ще се наложи да излезеш в отпуск

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
da6ip написа:bmw545i написа:a1n написа:Добре де, при износен двигател на над 200 хиляди примерно не е ли препорачително да се слага "по-гъсто" 5в40 масло? Ясно че по книжка е 5в30. Доста "разбирачи" го правят този номер на по-износени двигатели.
Не!
Иначе БМВ са по-разбрачи и щяха да напишат.![]()
колега като не разбираш от нещо, или нямаш какво да кажеш, или просто си нямаш друга работа, спри да говориш глупости на хората които просто търсят разумен съвет.
пиша това основно за новите членове, от редовните пишещи не вярвам някой все още да ти чете постовете.
и си спести отговора към мен - отдавна си в "ignore"-списъка. Благодаря.
Аз теб те подминавам, даже не чета какво си написал.

Нямам спомен да съм те заговарял...
Въздържай се реципрочно от отговори към мен!
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:bmw545i Колега,няма да е зле да вземеш и да се поспреш малко с безмислените постове.
Кое не е вярно в това, което съм написал? Ако ми покажеш разумен източник, където е написано това за маслото, аз веднага ще напиша едно запитване до БМВ -Мюнхен и да изкажат Професионално мнение по въпроса.
Ти на дашип нещо си му близък или какво - не разбирам?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
bmw545i написа:Ilko Ivanov написа:bmw545i Колега,няма да е зле да вземеш и да се поспреш малко с безмислените постове.
Кое не е вярно в това, което съм написал? Ако ми покажеш разумен източник, където е написано това за маслото, аз веднага ще напиша едно запитване до БМВ -Мюнхен и да изкажат Професионално мнение по въпроса.
Не съм му близък,не говоря и конкретно за тази тема .
Ти си се изказал по абсолютно всички теми във форума и като цяло ти и още един индивид сте най големите дразнители тук.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:bmw545i написа:Ilko Ivanov написа:bmw545i Колега,няма да е зле да вземеш и да се поспреш малко с безмислените постове.
Не съм му близък,не говоря и конкретно за тази тема .
Ти си се изказал по абсолютно всички теми във форума и като цяло ти и още един индивид сте най големите дразнители тук.
Не виждам в кои теми съм обидил някой, с много малки изключения, съвсем нежно и то само в отговор на някакви нападки. В тази връзка не смятам, че съдавам някакви обструкции или преча на някой. По технически въпроси не се изказвам, защото не разбирам много, но се изказвам по общи теми и по закупуване на разни консумативи, превид опита който съм придобил при закупуването на различни артикули.
Нещо след темата за некоретното поведение на Армеец не се долюбваме. Кажи, кои теми не ти допадат да не ги засягам...

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Вероятно снизходителният ти тон и факта, че не толерираш други мнения освен твоето (т.е. ти винаги си прав, а другите грешат) са това, което дразни болшинството от форума. Като изключим, че си капацитет по абсолютно всички въпроси и това, че мненията ти са основани главно на личния ти опит (който явно всички трябва да вземаме за абсолютната и чиста истина), като цяло не виждам да си допринесъл с нещо съществено за съдържанието на форума. Може би ще е полезно за теб, както и за целия форум, ако започнеш да използваш фразите "аз мисля" и/или "според мен" 

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
545и
Явно нищо не си разбрал и продължаваш с наглия си саркастичен тон.Ще си позволя да отговоря в твоя тон без да копирам n-мнения преди това....Не съм специалист и не зная дали си в менопауза, но спри се бе човек ,не сме длъжни да ти преглеждаме стотиците вече често безсмислени и ирелевантни постове...
Явно нищо не си разбрал и продължаваш с наглия си саркастичен тон.Ще си позволя да отговоря в твоя тон без да копирам n-мнения преди това....Не съм специалист и не зная дали си в менопауза, но спри се бе човек ,не сме длъжни да ти преглеждаме стотиците вече често безсмислени и ирелевантни постове...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Подкрепям изцяло мнението на колегите по горе. Мисля че форума е да се дискутират теми, а не някой да си налага единствено своите виждания по темите
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
Cinder написа:Вероятно снизходителният ти тон и факта, че не толерираш други мнения освен твоето (т.е. ти винаги си прав, а другите грешат) са това, което дразни болшинството от форума. Като изключим, че си капацитет по абсолютно всички въпроси и това, че мненията ти са основани главно на личния ти опит (който явно всички трябва да вземаме за абсолютната и чиста истина), като цяло не виждам да си допринесъл с нещо съществено за съдържанието на форума. Може би ще е полезно за теб, както и за целия форум, ако започнеш да използваш фразите "аз мисля" и/или "според мен"
Напротив, намирам повечето от темите и мненията за интересни важни. Когато ме е интерсувал технически въпрос съм получавал полезни отговори, като броя и разннобразните виждания са ми били особено полезни. Ако гледаме мненията само на десетина човека, няма да е много пълноценно.
Ако не зачитам мнението на другите и не се интересувам от тях, едвали ще участвам във форум...
Нямам спомен да съм ангажирал някой да приема това, което казвам за "чиста монета". Това е моето мнение - всеки сам да преценява.
Не ми давай оценки!
Стремя се да не общувам с теб, за да запазим благоприличие.

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
bmw545i , надявах се да разбереш какво се опитвам да ти кажа .........Но Уви 

- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
Истината е по-средата, както винаги. Пример:
Взех си мотул 5в40 Спесифик от Бг търговец и следващата смяна си взех същото, само че от Англия през сайта на БМВ форума от уважаван търговец.
И двете бяха еднакви на външен вид, като знам че задния етикет трябва да се отлепя и разлиства, за да е оригинално маслото. Ами и на двете не се отлепваха етикетите. Друг е въпроса дали наистина този етикет е показател за оригиналност. Цените и двете бяха около 150 лв за 8 литра.
За да направя сравнение си купих от официалния вносител на Мотул 1 л за доливане - цена 30лв за литър и наистина етикета се отлепяше.
Взех си мотул 5в40 Спесифик от Бг търговец и следващата смяна си взех същото, само че от Англия през сайта на БМВ форума от уважаван търговец.
И двете бяха еднакви на външен вид, като знам че задния етикет трябва да се отлепя и разлиства, за да е оригинално маслото. Ами и на двете не се отлепваха етикетите. Друг е въпроса дали наистина този етикет е показател за оригиналност. Цените и двете бяха около 150 лв за 8 литра.
За да направя сравнение си купих от официалния вносител на Мотул 1 л за доливане - цена 30лв за литър и наистина етикета се отлепяше.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Колеги някой ползвал ли е Febi Bilstein масло, отскоро забелязах, че се продава в мрежата. Мой приятел със сервиз го препоръча и самия той кара е39 530д 184к.с 5в30 с тази марка ?
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Феби си е фирма за пакетаж,а не производител,като доста други фирми. И винаги имат някаква игра с цената. Аз лично не ги използвам.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Вече ховара са открили топлата вода и няма особено голяма файда са се експерементира с някакви незнаини масла. Аз съм доволен от БМВ 5-30 закупих до от колега от форума. За 5500км съм долял 400мл и то не защото ми е светила лампата, а защото ми се струва че щеката беше на минимум. Останалото 600мл смятам да го сложа в двигателя като навъртя 10000 и на 15000 смяна.