Автоматик - N при спускане
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Автоматик - N при спускане
Не е честите смени просто ще ти скапят я моторчето я нещо по-сериозно, на по-новите има ауто-холд функция ама не знам какъв е проблема крака на спирачката, не е особена драма 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
BMW_1914 написа:Аз когато чакам повече от 15 секунди на светофар, я слагам на N.
Когато стоя на място и съм на D, имам едно леко мъркане , също и когато я включа на D и не и подавам газ, а тя си върви сама, тръгва плавно, без ритане или тракане, но има лек шум, това нормално ли е ?
Първи автоматик ми е и още и се уча
Всичко е нормално
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Taruno написа:BMW_1914 написа:Аз когато чакам повече от 15 секунди на светофар, я слагам на N.
Когато стоя на място и съм на D, имам едно леко мъркане , също и когато я включа на D и не и подавам газ, а тя си върви сама, тръгва плавно, без ритане или тракане, но има лек шум, това нормално ли е ?
Първи автоматик ми е и още и се уча
Всичко е нормално
Благодаря колега.
Аз заради този шум/мъркане на място когато съм на D на светофар, я слагам на N, защото си мисля, че кутията се мъчи и отделно товаря спирачките, но сега като чета мненията ви почвам да се чудя дали е правилно

Толкова ли няма някаква инструкция или указания от производителя

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Ако имаше проблем,щяха да го направят да не можеш да включваш.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
С предишната ми кола, която не беше автоматик, имах навик при по дълги светофари да дърпам ръчната, вместо да държа спирачката постоянно. Сега с автоматика си задавах въпроса, дали е добре да я слагам на Р, но от прочетеното тук си вадя извод, че е най добре да не я мърдам от D.
netmurder написа:SDLS написа:На светофар не слагате ли на P
Зависи колега колко трябва да се чака..., ако е повече от минута, аз тогава е слагам на П
И аз така

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
timur_lenk написа:Ако имаше проблем,щяха да го направят да не можеш да включваш.
на фейсовата ми ако си над 17км/ч не можеш да изключиш на N
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Според мен не трябва да се изключва от скорост. Един приятел за няма и една година си прецака кутията от тези включване и изключване. Това са глупости автоматика за това е автоматик. Който иска да включва и изключва да си купи кола с ръчна скоростна кутия.
adovet написа:timur_lenk написа:Ако имаше проблем,щяха да го направят да не можеш да включваш.
Е ако ти блокира газта като на тойотите, какво става.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Пилев написа:adovet написа:timur_lenk написа:Ако имаше проблем,щяха да го направят да не можеш да включваш.
Историята мълчи за блокиран педал на газта при БМВ

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- adovet
- старши ентусиаст
-
Пилев написа:adovet написа:timur_lenk написа:Ако имаше проблем,щяха да го направят да не можеш да включваш.
Колега карам БМВ не Тойота

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Попрочетох из чуждите форуми и повечето се обединяват около мнението, че не трябва да се слага на N, дори при спиране на светофар, за спускане е ясно, че не е добре. Не е казано, че кутията ще се развали за 1 месец, но я износвало повече 

Колеги,не съм експерт,но, ви съветвам да си карате колите на D ! За повече престой ,на P.Позиция N ,само за теглене! А държането на спирачката за 20 секунди,по светофари,не ми се вижда чак такъв непреодолим проблем?!
На който не му допада,да си вземе ръчка.Аз лично,не сменям за нищо автомата.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Grey написа:Колеги,не съм експерт,но, ви съветвам да си карате колите на D ! За повече престой ,на P.Позиция N ,само за теглене! А държането на спирачката за 20 секунди,по светофари,не ми се вижда чак такъв непреодолим проблем?!На който не му допада,да си вземе ръчка.Аз лично,не сменям за нищо автомата.
КОЛА АВТОМАТИК не се тегли!!! Повече от 5-6 км и ще си направиш кутията на пастет, вътре имаш кинетично масло, което като не се върти става страшно.
- adovet
- старши ентусиаст
-
Taruno написа:Grey написа:Колеги,не съм експерт,но, ви съветвам да си карате колите на D ! За повече престой ,на P.Позиция N ,само за теглене! А държането на спирачката за 20 секунди,по светофари,не ми се вижда чак такъв непреодолим проблем?!На който не му допада,да си вземе ръчка.Аз лично,не сменям за нищо автомата.
КОЛА АВТОМАТИК не се тегли!!! Повече от 5-6 км и ще си направиш кутията на пастет, вътре имаш кинетично масло, което като не се върти става страшно.
По предишното ми БМВ го теглих около 30км. и нямаше абсолютно никакви проблеми.