Смяна вериги Е60 2006г M57N2-231кс
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Re: Смяна вериги Е60 2006г M57N2-231кс
Здравейте колеги,
От няколко дни усещам, вибрация от към двигателя в оборотите между 1200 и 1600 (приблизително) и на празен ход и в движение. и понеже на страха очите са големи ... малко се притеснявам. Другата седмица след празниците ще сменям маслото, но утре тръгвам към Пловдив, а после и други места ... и ако трябва да съм честен ...малко ми е притеснено ..
Някой идеи ?
Колата е 218 коня ... уж при верига няма признаци ама ... знам ли вече ...
Да уточня ... вибрацията се усеща в цялата кола - волана, таблото ...
тампоните на двигателя , каре кардан и т.н. са сменени преди няколко седмици - така че ... не вярвам да говорим за кофти тампон
От няколко дни усещам, вибрация от към двигателя в оборотите между 1200 и 1600 (приблизително) и на празен ход и в движение. и понеже на страха очите са големи ... малко се притеснявам. Другата седмица след празниците ще сменям маслото, но утре тръгвам към Пловдив, а после и други места ... и ако трябва да съм честен ...малко ми е притеснено ..
Някой идеи ?
Колата е 218 коня ... уж при верига няма признаци ама ... знам ли вече ...
Да уточня ... вибрацията се усеща в цялата кола - волана, таблото ...
тампоните на двигателя , каре кардан и т.н. са сменени преди няколко седмици - така че ... не вярвам да говорим за кофти тампон

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
такава вибрация и от заталачен дюза може да имаш, и то ЕГР, от затапен ДПФ, от заминаваща демферна шайба - недей да скачаш на веригата преди да се проверят другите неща
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
Taruno написа:такава вибрация и от заталачен дюза може да имаш, и то ЕГР, от затапен ДПФ, от заминаваща демферна шайба - недей да скачаш на веригата преди да се проверят другите неща
Мерси колега.
ще заложа на дюза ...от време си ме съмняват. На диагностика са супер ама ... то там не всичко е реално попринцип. ЕГР го почиствах преид 3 месеца. ДПФ- премахнат, Демферната шайба я гледахме преди седмица - Перфектна си е.
От време на време записва грешка дебитомер, дали може да е от него ? мислех тези дни почивайки си ..и похапвайки да го почистя ... Ама някак ...не ми се вярва да влияе по подобен начин. И явно след празниците ще проверя на стенд дюзите.

Весели празници и безаварийната !
- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
Може и дюза(дюзи).Аз имах същия проблем,погледни колега като пуснеш климатика дали се оправя колата.Ако се оправя значи е дюза
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
pepsin написа:Може и дюза(дюзи).Аз имах същия проблем,погледни колега като пуснеш климатика дали се оправя колата.Ако се оправя значи е дюза
Интересно, ще пробвам! Благодаря и се извинявам че наспамих темата .. Ама нали знаете, шубето е голям страх

Колега, пробва ли с включен климатик дали изчезват вибрациите?
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
emasla написа:Колега, пробва ли с включен климатик дали изчезват вибрациите?
Здравей, пробвах да, но нямаше промяна. Проверихме я и в сервиз, там майстора не усеща такова нещо ...може и аз да съм "откачен" според него просто това е дизел и може да усещам някакви вибрации от резонанс на двигателя - той не усеща нищо. Вибрациите са като бръждене по-скоро. След малко ще пътувам отново, и ще пробвам пак с климатика . Ще пиша по-късно днес как е било. може профилактично да сипя един про-тек преди да се кача на магистралата.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
B.Stoimenov написа:може профилактично да сипя един про-тек преди да се кача на магистралата.
Със сигурност поне няма да навреди, особено ако колата се кара дълго време само градско, често на по-дълъг път сипвам за профилактика и аз.

B.Stoimenov написа:може профилактично да сипя един про-тек
или пробвай с това http://bardahl.bg/bg/product/a/4280

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
Речено - сторено. Ефект - нулев
Да сме живи и здрави, вероятно само на мен ми се усещат у причуват някакви неща:) Ще пробвам да ги притъпя тези чувства по празниците

Да сме живи и здрави, вероятно само на мен ми се усещат у причуват някакви неща:) Ще пробвам да ги притъпя тези чувства по празниците

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
B.Stoimenov написа:Речено - сторено. Ефект - нулев![]()
Не си само ти колега!
Мен ме боли на същото място

То не е вибрация а точно резонанс ...
С течение на времето къде каквото имаше съм проверил и затегнал но на 1200 -1400 оборота при ниска скорост до 30-40км си го има.
Пробвал съм няколко коли с този мотор и те го имат .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Колега и аз съм с тази досадна вибрация на ниски обороти и ниска скорост, четох на различни места и попаднах на различни предположения. Преди седмица си поръчах оригинални тампони на двигателя. Тази седмица мисля да ги сменям, пък да видим дали ще я има още. При мен е определено доста по-чувствително на студен мотор. На топъл няма проблем.
Здравейте колеги от няколко дни съм собственик на E60 530d 2005г. 218к.с. двигателя е M57N.Може ли малко помощ, искам да сменя целият комплект вериги.Някой може ли да ми даде координати от къде да ги закупя?Благодаря.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
tasev написа:Здравейте колеги от няколко дни съм собственик на E60 530d 2005г. 218к.с. двигателя е M57N.Може ли малко помощ, искам да сменя целият комплект вериги.Някой може ли да ми даде координати от къде да ги закупя?Благодаря.
http://www.darucar.bg/
adovet написа:tasev написа:Здравейте колеги от няколко дни съм собственик на E60 530d 2005г. 218к.с. двигателя е M57N.Може ли малко помощ, искам да сменя целият комплект вериги.Някой може ли да ми даде координати от къде да ги закупя?Благодаря.
http://www.darucar.bg/
Пробвай и тук http://www.dasicar.com