С какво масло карате и на колко километра го сменяте.

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.

Мнение от cocosas » 31 Яну 2014, 8:14

Мои близък закупи масло от един смешен саит от който по всичко личи че е ментелив. Маслото е кастрол едге 5/40 на цена 67лв за туба 5литра. Цената ми се струва доста ниска и му викам да не го взима, но уви доиде време за смяна, навъртя му 12000км и явно е доволен щом пак от там ще поръчва. Колата за която става въпрос е мерцедес 220цди 2003година.

Аз карам в момента 5/30бмв закупено от колега от форума и го сменям на 12-15к км. За момента нямам ядове от към горене на масло, за което съм забелязал на бензинови двигатели когато се кара повече време на висока скорост си го и горят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E60
Мечтае да кара: М6

Мнение от Rennfahrer » 31 Яну 2014, 15:57

Като марка съм се спрял на серията Castrol EDGE, уж внос от Германия. Да ви питам, според вас, коя разновидност да избера: FST, Sport или Formula Rs?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 535D

Мнение от Alexander44 » 01 Фев 2014, 1:20

Здравейте,

Някой има ли впечатления от масла Mabanol?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 01 Фев 2014, 13:53

Изминах 8000км от август и реших да смяням маслото и днес го смених с 5x40 Mobil 3000, ще видим как ще е с него, досега 8000км бях с Castrol Edge 5x30, предния собственик си я е карал с Cstrol 10x40!
Изображение
Изображение
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 01 Фев 2014, 21:45

10x40 това каква кола е някаква от 90-те години ли?
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 02 Фев 2014, 13:21

miroleskov написа:10x40 това каква кола е някаква от 90-те години ли?

На бензинова на 300 000 какво толкова, цял живот с 5/30 ли да я кара ?

cocosas написа:Маслото е кастрол едге 5/40 на цена 67лв за туба 5литра.

тези съм им гледал кутията 1:1 с тези, които се продават от Германия в ибей. Не знам колко са оррргинал или не, доста
познати са доволни от NGT, аз никога не съм взимал от там, на следващата смяна ще го направя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 03 Фев 2014, 0:40

Много ясно,че ще кара с това което е препоръчал производителя ако ще и на 1мил.Километра да стане....какви са тези изкривени разбирания за тези масла не знам

Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 03 Фев 2014, 11:42

bmw545i написа:
Cinder написа:Извинявай, ти какво изследва, преди да се изкажеш? Освен тези на око, за тях знаем :mhihi:

Хайде като имаш някакви съществени данни, тогава се изказвай, достатъчно мнения натрупа :winky:

Имаш предвид оставащите 99%, които ти не си изследвал ... :mhihi:

Ще ти отговоря аз, зашото колегата Cinder е достатъчно интелигентен да те остави да минеш по-моста на магарешкия ти инат.
Когато някой направи нещо за общостта - а именно това е форума енда общост, е хубаво да си признателен и да го оцениш. От всичките ти мнения се вижда, че обичаш да си нестандартен и в това няма нищо лошо, но понякога е добре да запазиш мнението си с цел да не се злепоставяш. Ако прочетеш внимателно написаното в хронологичен ред ще видиш, че има над какво да се замислиш и че не само един човек ти показва алтернатива на твоята идеология. Това да признаеш усилието на някой няма да те направи слаб.

П.С.
Дано не ме разбереш погрешно. Форума е за да си помагаме и да взимаме правилните решения. За всеки те са различни!

@Cinder - Благодарности за положения труд ! :yes:
========================================================================
По темата:

До сега съм ползвал само масла на BMW.

За Е60-ката:
BMW 5w30 - 14000km около 1литър съм долял до момента.
Мился да го сменя на 12месец или около 15000км.

Ще пробвам маслото на Castrol отново 5w30. Искам да видя дали ще има разлика в разхода на масло. Подозирам, че ще е по-малък, заради сравненията които виждам между BMW и Castrol маслата.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Потребител
Аватар
Кара: E60 530i 2006 N52B30

Мнение от IVAKDIVAK » 03 Фев 2014, 13:44

Карам колата със масло БМВ – 0W40 – LL-04 , сега последният път сипах кастрол 0W30 – LL – 04 . Сменям си маслото максимум на 10 – 12 хил . километра . Моля някой от знаещите да ми отговори на въпроса с каква марка масло трябва да се кара бензиново бмв с мотор N52B30 така , че да се избегне максимално образуването на отлагания във двигателят .Питах във подобна тема във подфорума за Е90 но не получих отговор .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d e39

Мнение от mermenkov » 03 Фев 2014, 15:08

Здравейте колеги,

Сдобих се с 530dА '99. 209000km. реални, бих искал да ме посъветвате с какво масло да я карам както и интервала на смяна? Някой има ли идея колко масло събира понеже в нета количеството варира между 6л. и 7л. :D

Благодаря
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d
Мечтае да кара: М6 G-PoweR

Мнение от hol1gans » 03 Фев 2014, 15:48

Точно не съм зaпознaт с е39, но мисля, че твоето мaсло е castrol 5x40. Зa твоят aвтомобил рaзделa е е39. Тaм ще ти помогнaт достa повече.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d e39

Мнение от mermenkov » 03 Фев 2014, 15:50

Попаднах на темата без да гледам раздела

Извинявам се :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 03 Фев 2014, 15:51

Trixster написа:
bmw545i написа:
Cinder написа:Извинявай, ти какво изследва, преди да се изкажеш? Освен тези на око, за тях знаем :mhihi:

Хайде като имаш някакви съществени данни, тогава се изказвай, достатъчно мнения натрупа :winky:

Имаш предвид оставащите 99%, които ти не си изследвал ... :mhihi:

Ще ти отговоря аз, зашото колегата Cinder е достатъчно интелигентен да те остави да минеш по-моста на магарешкия ти инат.
Когато някой направи нещо за общостта - а именно това е форума енда общост, е хубаво да си признателен и да го оцениш. От всичките ти мнения се вижда, че обичаш да си нестандартен и в това няма нищо лошо, но понякога е добре да запазиш мнението си с цел да не се злепоставяш. Ако прочетеш внимателно написаното в хронологичен ред ще видиш, че има над какво да се замислиш и че не само един човек ти показва алтернатива на твоята идеология. Това да признаеш усилието на някой няма да те направи слаб.

П.С.
Дано не ме разбереш погрешно. Форума е за да си помагаме и да взимаме правилните решения. За всеки те са различни!

@Cinder - Благодарности за положения труд ! :yes:
========================================================================
По темата:

До сега съм ползвал само масла на BMW.

За Е60-ката:
BMW 5w30 - 14000km около 1литър съм долял до момента.
Мился да го сменя на 12месец или около 15000км.

Ще пробвам маслото на Castrol отново 5w30. Искам да видя дали ще има разлика в разхода на масло. Подозирам, че ще е по-малък, заради сравненията които виждам между BMW и Castrol маслата.

Нямам усещането, че като споделям мнението си се злепосатвям, а още по-малко се опитвам и имам намерение да се харесам на някого! ;) Нямам също така усещането, че винаги съм прав.
Просто смятам, че тук не трябва да се купува почти нищо, защо носи определени рискове и на фона на развиващата се интернет търговия и ние в България имаме възможност да ползваме качествения, доказан пазар на Запдана Европа! Най-пресен пример са 3-ма мои приятели, които си купиха чисто нови гуми от големите в бранша тук и всички са криви! Така че, докато търговците в много от браншовете в България не се научат да работят адекватно и да се съобразяват с нуждите на пазара, аз не бих посъветвал никои да пазарува ТУК, независимо това дали се харесва на някой или не.
Моите мнения тук са изключително и само от гледната точка на потребител! От корпоративна гледна точка сигурно, за някои, е по-различно!
За общото благо съм казал неведнъж, че бих помогнал на всеки, които има желание да разбере как по-лесно и евтино да си поръча каквото пожелае от немските сайтове, защото говоря немски и съм изкарал доста години по тези държави. Дори на Л.С. сме обсъждали с колеги, автомобили, който са харесали в чужбина и тн., но да не отегчавам...
Сега, интелекта на Циндер не ме интересува, вероятно обаче, моето мнение се различава от твоето, което се разбрахме, че не трябва да е проблем...

Изследването на Циндер няма голямо КПД, но ако беше обратното, независимо дали ми е симпатичен или не щях естествено да го призная. :yes:

Надявам се, че успях да попълня, твоето виждане за моята скромна особа. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 03 Фев 2014, 16:49

Добре де, при износен двигател на над 200 хиляди примерно не е ли препорачително да се слага "по-гъсто" 5в40 масло? Ясно че по книжка е 5в30. Доста "разбирачи" го правят този номер на по-износени двигатели.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 03 Фев 2014, 17:18

a1n написа:Добре де, при износен двигател на над 200 хиляди примерно не е ли препорачително да се слага "по-гъсто" 5в40 масло? Ясно че по книжка е 5в30. Доста "разбирачи" го правят този номер на по-износени двигатели.

Не!

Иначе БМВ са по-разбрачи и щяха да напишат. :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61