Коя нафта е най качествена в BG?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Re: Коя нафта е най качествена в BG?

Мнение от toncho83 » 03 Яну 2014, 9:43

Според мен всеки човек има право да изкарва и харчи парите си както намери за добре!Дали ще ги влага в коли,бижута,жени (любовници),почивки си е лично предпочитание и зависи от съзнанието на човека.Различните хора виждат и получават щастието си чрез разни способи.Правилното за едни е грешно за други!По-добре да се фокусираме във това как да си бъдем полезни и от къде да си заредим колите с 'качествена' нафта :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 03 Яну 2014, 9:54

rafa224 написа:Я погледни цените на горивата в Европа колега и след това говори:
http://dvigateli.info/fuel_price/
Австрия, Румъния, Полша, Франция, Чехия,Хърватия, Литва, Латвия, Естония, Македония, Сърбия, Молдова и др. са с по-ниска цена дизела, а страни като Германия, Словения, Словакия, Гърция са почти на нашата средна цена. За доходите в тези страни няма да говорим.

Също като линка който аз пуснах, това показва нещата към днешна дата след "коледния подарък" (покачване) от Лукойл.
Последно през Ноември пътувах с кола до Германия и навсякъде беше по-скъпо отколкото тук.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 03 Яну 2014, 10:12

rosendaal написа:Този същия от време навреме кара това,което ти си написал че мечтаеш да караш :winky:
Ако ще ме разбереш.
Лека и доходна,колеги по подфорум.Мисля че особено второто е доста важно за нас.

Усещай се когато започнещ да говориш глупости,не сме деца.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Яну 2014, 10:16

Следващото политически натоварено мнение или нападка ще доведе до почивка за пръстите на написалия го. Качеството на нафтата според мен го подобриха малко, защото нявлязоха масово комънрейл системите. Ако си спомняте, 40% (неофициални са ми данните) от първите ситроени и фиати имаха рекламации по горивната система като започнаха да ги продават в България и официалните представители изреваха жестоко. Горивните системи стават все по-прецизни и нямаше как Лукойл да си бълват качество от 90-те години. Това обаче пак не решава проблема, както написах качеството рязко се влошава към и на бензиностанциите. Ценообразуването няма да го коментирам, защото производствената цена е максимум 1/3 от цената на дребно, заедно с митото на петрола и печалбата на рафинерията, тоест държавата има всички механизми да влияе на цената на горивата. Знам, че не е лесно, но не е невъзможно.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 03 Яну 2014, 12:10

da6ip написа:
rafa224 написа:Я погледни цените на горивата в Европа колега и след това говори:
Австрия, Румъния, Полша, Франция, Чехия,Хърватия, Литва, Латвия, Естония, Македония, Сърбия, Молдова и др. са с по-ниска цена дизела, а страни като Германия, Словения, Словакия, Гърция са почти на нашата средна цена. За доходите в тези страни няма да говорим.

Също като линка който аз пуснах, това показва нещата към днешна дата след "коледния подарък" (покачване) от Лукойл.
Последно през Ноември пътувах с кола до Германия и навсякъде беше по-скъпо отколкото тук.

Това е защото таксата за пътищата/винетката/ е включена в цената на горивата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 03 Яну 2014, 13:22

bmw545i написа:
da6ip написа:

Не разбрах за къде мислиш,че таксата/винетката/ е в ключена в цената на горивото, тук или говориш за Европа колега? Но винетката или магистралната такса по никакъв начин не влияе върху цената на горивото и никъде не се включва в него. Да не говорим, че таксите влизат в различни бюджетни пера от данъците, които могат да се съберат от горивата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 03 Яну 2014, 13:36

rafa224 написа:
bmw545i написа:
da6ip написа:

Не разбрах за къде мислиш,че таксата/винетката/ е в ключена в цената на горивото, тук или говориш за Европа колега? Но винетката или магистралната такса по никакъв начин не влияе върху цената на горивото и никъде не се включва в него. Да не говорим, че таксите влизат в различни бюджетни пера от данъците, които могат да се съберат от горивата.

За Германия става въпрос. И не мисля, а знам. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 03 Яну 2014, 16:09

Добре де....?!След като разбрахме за цени/качества на горивата в Германия (а и от личен опит) и ми се налага да заредя в България (Пловдив) нафта (качествена)....така и не ми стана ясно от темата от коя бензиностанция? :OT:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 03 Яну 2014, 16:27

Прекръстваш се и зареждаш от първата попаднала ти бензиностанция или когато ти свърши горивото :D Иначе почти всичко на пазара идва от Лукойл, малка част от Румъния, Сърбия, Австрия и Гърция :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 03 Яну 2014, 17:42

rafa224 написа:Прекръстваш се и зареждаш от първата попаднала ти бензиностанция или когато ти свърши горивото :D Иначе почти всичко на пазара идва от Лукойл, малка част от Румъния, Сърбия, Австрия и Гърция :yes:

Кои горива идват от Австрия?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 03 Яну 2014, 18:41

Премиум дизела на ОМВ - летен и зимен идват от Австрия.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 03 Яну 2014, 18:58

stankata777 написа:Премиум дизела на ОМВ - летен и зимен идват от Австрия.

Премиум летен и зимен дизел идват от Румъния.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 04 Яну 2014, 3:22

bmw545i написа:
rafa224 написа:Прекръстваш се и зареждаш от първата попаднала ти бензиностанция или когато ти свърши горивото :D Иначе почти всичко на пазара идва от Лукойл, малка част от Румъния, Сърбия, Австрия и Гърция :yes:

Кои горива идват от Австрия?

Тези които си ги заредиш от Австрия :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 04 Яну 2014, 9:57

Служител на Ш*Л ми каза, че само 100октановия бенз идвал от Гърция, всичко друго родно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 04 Яну 2014, 17:15

То по-добре от БГ, отколкото от Гърция зимата. Там нямат летен и зимен дизел и LPG.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61