Смяна вериги Е60 2006г M57N2-231кс

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Re: смяна на вериги на е 60 2006г мотор M57N2- 231кс

Мнение от Giorceto » 27 Юли 2015, 18:16

Е то май не е тайна, че си магьосник. Аз първото което направих като си купих Е61 е да сменя всичките вериги ;)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 27 Юли 2015, 21:16

Ilko Ivanov написа:
memorex написа:
pepsin написа:??????????????????????

Главата трябва да се свали,освен ако майстора не е магьосник.

Е ти сега магьосник ли ме наричаш ?!? :mhihi:
Ако искате попитайте Галин /MadChiken/ дали съм му свалял главата и за колко време се случват нещата .....

Тъй като бях "неволен" свидетел (на бира и пица :mhihi: :bchug: ) мога да потвърдя че стана в рамките на 1 ден.

И ако не говорих :dummy: толкова, а помагах мисля че можеше да се скъси времето.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Луноход

Мнение от pepsin » 28 Юли 2015, 7:33

:yes: :yes: :yes:

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 28 Юли 2015, 11:58

Е то по-бързо само на състезание за смяна на вериги можеше да стане :mhihi: Идеята беше да е качествено, а и да се видим всички на едно място "на по лафче".
Като цяло процедурата мина толкова елегантно и с минимално разглобяване, че чак ти става чудно от къде точно стана смяната като се има предвид, че по мое желание сменихме абсолютно всичко е така да е ново.
Та, колеги, от майстор до майстор има ИЗВЕСТНИ разлики...
Only dead fish follow the stream...

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 03 Авг 2015, 9:04

Да споделя че смених веригите (трите) на реални 230 000км. Ами да ви кажа сигурно още толкова щяха да изкарат. Разбити звена пред скъсване, както съм виждал на други нямаше. Прегледани са и трите, звено по звено. Леко разтягане имаше като се съди само по обтегача.

535D LCI

Потребител
Аватар
Кара: 530d

Мнение от dreharski » 27 Авг 2015, 22:48

pepsin написа:??????????????????????

Перник.Смяна за два дни

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 31 Авг 2015, 19:34

Grey написа:За километрите, съм абсолютно сигурен,Колеги!!!Всичко е проверено и достоверно! Първите ,малко над 200К са навъртяни в Германия и то само за малко над 2 години! Останалите/около 40К/, съм ги врътнал тук в БГ за около 2 години и нещо......... и да,сигурно е ,че е верига :banghead: Колата,вече е разкостена.Пораженията са сериозни:кобилици,клапани,двата вала са криви,счупени са зъбчатките на веригата,маслена помпа,даже кутията на ангренажа се беше спукала...... със сигурност забравям нещо още,но, като цяло нещата отиват към цяла нова глава с валове,както и всички шитове около и веригите! Така като гледам,с по- малко от шест бинки,няма да се размина,ама тва е положението,поне ше разгледам и разни други неща профилактично да сменя ,докато мотора е разкостен :banghead: Не мислете,че ви ги пиша тия неща ей така за кеф,споделям кенефната ситуация в която, се озовах,само защото не смених навреме веригите,а си го бях планирал!Точно за това ме е яд най-много!!! ......А иначе,колата си я харесвам и винаги съм я поддържал с възможно най-добрите и оригинални консумативи!!! Така,че,моят съвет е: .......километража,показва ли 200К,задължително вериги да се сменят,кавото и да ви обясняват майсторчетата,иначе има вероятност да ви заболи джобеца и то, брутално!!! В крайна сметка,всеки сам си решава, до каква степен да разчита на късмета!

Колега , взех и аз много да се притеснявам , че мойта е на 317 000 и последно обслужена на 276 в Германия , ама тогава като бях в БМВ не ги попитах дали е сменяна веригата ... имам 1 въпрос към теб , чуваше ли преди да я скъсаш някакви тракания , дзвънтената , които да подскажат , че веригата дефектира или просто си гръмна?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530xd LCI

Мнение от Grey » 01 Сеп 2015, 8:25

Честно казано,Колега,преди да я скъсам,каточели имаше едно съвсем леко доловимо,металическо призвънтяване при палене и гасене,което имам чувството,че след смяната изчезна?!?! Това ми наблюдение ,обаче е твърде субективно и е съвсем вероятно да е било само в сферата на самовнушението :mhihi: По време на движение,нищо нередно не съм чул. То и при самото скъсване,никви шумове не чух от под капака???? Просто си влезе в авариен и като спрях,сама си угасна.........е,вярно,че си бях понапомпал музичката по магистралата....... :mhihi: Най-сигурния начин да се разбере,дали е тръгнала е,като се погледне самата верига.Иначе е много трудно по звука или други признаци да се диагностицира.Поне за мен,не беше в способностите ми.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 01 Сеп 2015, 11:56

Grey написа:Честно казано,Колега,преди да я скъсам,каточели имаше едно съвсем леко доловимо,металическо призвънтяване при палене и гасене,което имам чувството,че след смяната изчезна?!?! Това ми наблюдение ,обаче е твърде субективно и е съвсем вероятно да е било само в сферата на самовнушението :mhihi: По време на движение,нищо нередно не съм чул. То и при самото скъсване,никви шумове не чух от под капака???? Просто си влезе в авариен и като спрях,сама си угасна.........е,вярно,че си бях понапомпал музичката по магистралата....... :mhihi: Най-сигурния начин да се разбере,дали е тръгнала е,като се погледне самата верига.Иначе е много трудно по звука или други признаци да се диагностицира.Поне за мен,не беше в способностите ми.

Освен Дару Кар къде другаде в София в близост до студентски град мога да си проверя сервизната история на колата, имам път в четвъртък до София с друга кола , ще съм но ще си взема ключа с мене.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530xd LCI

Мнение от Grey » 02 Сеп 2015, 8:05

CrazyElement написа:
Grey написа:Честно казано,Колега,преди да я скъсам,каточели имаше едно съвсем леко доловимо,металическо призвънтяване при палене и гасене,което имам чувството,че след смяната изчезна?!?! Това ми наблюдение ,обаче е твърде субективно и е съвсем вероятно да е било само в сферата на самовнушението :mhihi: По време на движение,нищо нередно не съм чул. То и при самото скъсване,никви шумове не чух от под капака???? Просто си влезе в авариен и като спрях,сама си угасна.........е,вярно,че си бях понапомпал музичката по магистралата....... :mhihi: Най-сигурния начин да се разбере,дали е тръгнала е,като се погледне самата верига.Иначе е много трудно по звука или други признаци да се диагностицира.Поне за мен,не беше в способностите ми.

Освен Дару Кар къде другаде в София в близост до студентски град мога да си проверя сервизната история на колата, имам път в четвъртък до София с друга кола , ще съм но ще си взема ключа с мене.

Колега,точно в близост до студентски град,не се сещам??? Можеш да си видиш историята,навсякъде където имат достъп до сървъра на БМВ,оторизирани сервизи и официални представители.За Камор се сещам,които са с друго име вече,Бавариа Ауто или нещо такова.Има и други места,сигурен съм,виж в нета.Друг е въпроса,до кога е била вписвана сервизната история и какво е правено след това?Дано всичко ти е ОК! Успех!

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 03 Сеп 2015, 22:00

Grey написа:
CrazyElement написа:

Колега,точно в близост до студентски град,не се сещам??? Можеш да си видиш историята,навсякъде където имат достъп до сървъра на БМВ,оторизирани сервизи и официални представители.За Камор се сещам,които са с друго име вече,Бавариа Ауто или нещо такова.Има и други места,сигурен съм,виж в нета.Друг е въпроса,до кога е била вписвана сервизната история и какво е правено след това?Дано всичко ти е ОК! Успех!

Греда немеца до последно преди да я купя всичко е сменял ДПФ катализатори , масла на ск.кутия, обаче верига няма ... ама то и нормално като попитах в ДАРУ КАР , на колко препоръчвате смяна от БМВ отгговориха " не препоръчваме" , което ще рече караш докато се скъса , което е малко глупаво , но и като се разрових из нета веригите се дават като вечни , обаче като гледа при БМВ излизат и доста дефектни за съжаление ... ремонт по верига в ДАРУ КАР между 4000-6000 за моя автомобил, питах из форумните сервизи с оригинални части 1800 и май ще се сменя ...

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 03 Сеп 2015, 22:45

CrazyElement написа:питах из форумните сервизи с оригинални части 1800 и май ще се сменя ...

А мен като ме питат за цена ,като кажа 1200лв. и ме питат дали съм добре психически :mhihi: Повече от 7-800лв. не струвал този ремонт.
Вдигаме цените тогава !

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 03 Сеп 2015, 22:54

Ilko Ivanov написа:
CrazyElement написа:питах из форумните сервизи с оригинални части 1800 и май ще се сменя ...

А мен като ме питат за цена ,като кажа 1200лв. и ме питат дали съм добре психически :mhihi: Повече от 7-800лв. не струвал този ремонт.
Вдигаме цените тогава !

Ако е толкова да идвам тогава :) С какви части е за 1200 лева?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 03 Сеп 2015, 22:59

CrazyElement написа:
Ilko Ivanov написа:

Вдигаме цените тогава !

Ако е толкова да идвам тогава :) С какви части е за 1200 лева?

Ами с оригинални, те веригите не струват кой знае колко...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 04 Сеп 2015, 0:13

1800 лв някой се ебава с теб, 1200 бягай при илко принципно частите са към 700 лв +- и труда кой как се уред

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61